28 februari 2011

Falskt. Och sant.

Melodifestivalen i lördags:

– Den här låten gillade jag, sa storebror.
– Men han sjöng ju så dåligt, sa jag.
– Jag tycker han sjöng bra, sa storebror.
– Ja, jo, jag vet ju att han KAN sjunga bra, och låten var helt okej. Men nu sjöng han ju så falskt.
– Vad betyder det? Att sjunga falskt?
– Ja alltså att han inte sjunger rätt toner, förklarade jag.
– Meh! Hur kan du veta det när du aldrig har hört låten förut?
– ?!!

Auktion #29 – Barnkläder.Absolut sista chansen att ropa hem barnkläder från populära me&i. Vi auktionerar ut ett set med valfri byxa och tröja (eller byxa och tunika/klänning). Värdet hamnar någonstans mellan 400 och 550 kr.

Auktionen stänger måndag 28/2 kl 22.30.

27 februari 2011

Auktion #28 – Petrified in Pink


Har ni kollat in petrified in pink? Den glada webbshopen som säljer inbjudningskort till dop och bröllop, grafiska tryck, gratulationskort och annat smått och gott. Nu har ni chansen att ropa hem ett presentkort värt 1000:- från petrified in pink här i hjärtebarnsauktionen.

Bud, anyone?

Auktionen stänger måndag 28/2 kl 22.30.

Auktion #27 – KökspaketOm du missade att ropa hem detta förra gången kommer här en ny chans. Nu kör vi ett paket till med de här snygga maskinerna till köket. En "Martello" kapsel-espressobryggare. En påse kapslar följer med att börja med. En vattenkokare "Dome Kettle". Och en "Radio Toaster" brödrost med inbyggd radio. Allihop i skön retrodesign. Som gjort för softa frukostar.

Hela paketet är värt ca 3 400:-.

Auktionen stänger måndag 28/2 kl 22.30.

26 februari 2011

Full fart mot Mars!

Snart är februari och alla barnhjärtans månad slut och det är bara några få auktioner kvar, sedan ska den här bloggen bli som vanligt igen och jag ska skriva om sånt som jag brukar. Till exempel om att Abbe snart fyller sex år och jag en jävla massa mer. Eller om att vi åker till fjällen som vi brukar över min födelsedag. Sjukhus och läkarbesök kommer jag säkert att babbla om också.

Just nu har vi t ex en auktion med ett paket med kurser från Moderskeppet värt en bit över 4500:- där högsta bud är 2200:- just nu. Läge för att lägga ett bud och göra världens kap alltså. Den stänger ikväll så passa på nu.

Vi har bröllopsfotograferingen med Sonia Jansson som är värd 22 500:- där högsta bud är 6000:- just nu. Supermegamöjlighet att få fina bilder från sitt bröllop till ett mycket bra pris alltså. Tipsa alla giftassugna ni känner fort som tusan alltså.

Barnkalaset med Ballongprinsessan värt 2500:- ligger just nu på bara 500:- så passa på om ni vill ha ett annorlunda kalas till ett mycket bra pris.

Silversmycket från Lifestone med ditt barns avtryck på är värt 2236:- med halskedja och allt. Och där ligger högsta budet nu på 1300:-. Billigt alltså, och auktionen stänger ikväll.

De fina grejerna från norska BLAFRE är värda ca 600:- och där är högsta budet 700:- nu. Men auktionen är öppen till i morgon så du kan fortfarande ropa hem grejerna och skänka lite extra till Hjärt- och lungfonden.

Samma med chipsen från Rootfruit. De är värda ca 300:- i butik och nu ligger högsta bud på 400:-.

Och så har vi fotograferingen med Jens Rydén i Skåne. Hans plåtning är värd 2500:- och högsta budet nu ligger på 1000:- så där finns ocks goda chanser att fynda fina bilder på dig eller familjen.

Så passa på nu! Klicka in på någon av auktionerna och lägg ett bud (buda inte i kommentarerna till det här inlägget). Dessutom kommer ytterligare några auktioner ikväll och imorgon.

En annan sak som jag knappt kan med att be om utan att ni tröttnar på mig och aldrig kommer tillbaks igen. Men vafan, jag säger det ändå. Det bultande kampanjhjärtat här intill ni vet. Hjärt- och lungfonden gjorde ju en utmaning av hela grejen och uppmanade folk att utmana mig att samla in mer pengar. Skitbra!

Det är bara det att Kämparnas konung verkar vara just en kämparnas konung även i den här utmaningen. Nu ligger vi tvåa med vårt HejaAbbe-hjärta, det måste vi väl göra något åt va? Så om ni känner att ni har råd snälla skicka ett SMS till hjärtat. Vi vill ju gärna vinna detta tillsammans, eller hur? Om inte annat kanske vi tvingar Kämparnas konung att samla in ännu. Och det är ju bara bra – mer pengar till barnhjärtforskningen!

Hej Åsa!

Jag skulle vilja komma i kontakt med den Åsa som ropade hem det första hårvårdspaketet i auktion #7. Hör av dig till mig via mejl abbespappa@gmail.com så vi kan komma överens om detaljerna. Om du har ångrat dig får du gärna höra av dig också. Okej?

25 februari 2011

Auktion #26 – Fotografering


Hej alla skåningar! Här har vi en fotograf till er också. Jens Rydén håller till i Bjärred men har en portabel studio så han kan komma till dig, inom en radie av 15 mil från Bjärred. (Milersättning för bil tillkommer utöver budet.) Varför inte ett personligt porträtt i en miljö du gillar? På golfbanan, i segelbåten, eller i full färd med en surfbräda eller kite för att ta några exempel.

I priset ingår digitala högupplösta original av de bästa bilderna, upp till tio stycken, optimerade för utskrifter i de vanligaste standardformaten upp till 24x30 cm.

Fotograferingen är värd 2500 kronor. Kolla in Jens bilder och ge mig ett bud.

Auktionen stänger söndag 27/2 kl 22.30.

Auktion #25 – En låda Rootfruit-chips.


Har du inte har smakat chips från Rootfruit någon gång borde du göra det. Det är supersmarriga chips gjorda på lite annorlunda potatisar och rotfrukter. Vad sägs om rödbeta, mandelpotatis och palsternacka till exempel? Friterade i ekologisk olja. Det mesta kommer från halländska gårdar. Lokalproducerat, naturnära och gott!

Nu kan du bjuda på en låda Rootfruit-chips med 12 påsar i. Den skulle ha kostat cirka 300 spänn om du köpt chipsen i din butik. Vad får jag för bud på en låda krav-märkta gourmetchips?

Auktionen pågår till söndag 27/2 kl 22.30.

24 februari 2011

#24 – Fina grejer från BLAFRE.


Har ni sett alla coola retroinspirerade saker från norska BLAFRE? Nu kan ni bjuda på ett paket med saker och ting från just dem. Paketet innehåller en drickflaska, en matbox, en födelsedagskalender och en liten anteckningsbok. Alltihop till ett värde av 600 kronor.

Bud?

Auktionen pågår till söndag 27/2 kl 22.30.

#23 – Silversmycke.Förvandla ett hand- eller fotavtryck från ditt barn till ett smycke i silver. Lifestone tillverkar ett helt unikt och individuellt smycke med avtryck från just ditt barns hand eller fot. Mammas hjärta heter smycket och är värt 1595:- och dessutom ingår ett färgtryckset för för att göra avtrycket helt utan kladd, värt 229:-.

Summan på det här fina paketet är alltså 1824 spänn. Ge mig ett bud!

UPDATE:
LifeStone lägger till en halskedja i silver (ärtlänk) värd 439:- Alltså totalt värde 2263:-

Auktionen pågår till lördag 26/2 kl 22.30.

23 februari 2011

#22 – PhotoshopkurserDet här är en auktion jag skulle vilja ropa hem själv. Ja alltså det har ju nästan alla varit, men denna är ju mitt i prick för mitt fotointresse. Det är photoshop-/bildbehandlings- och digitalfotosajten moderskeppet.se som skänkt ett paket med alla sina videokurser i Photoshop, Elements och InDesign med mera. Strålande grejer för dig som plåtar digitalt och vill lära dig bildbehandling alltså.

Paketet innehåller kurserna: Allt om raw, Bättre bilder för blogg och webb, Automatisering i Photoshop, Photoshop Elements på jobbet, Restaurering i Elements, Allt om Elements, Kom igång med scanning, Lightroom 3 för fotografer, Premiere Elements för alla, Kreativ retusch och montage, Skönhetsretusch, Indesign för alla, Photoshop för naturfotografer, Perfekt skärpa i Photoshop, Moderskeppets samlade Photoshopguider, Det bästa 2 och Grunderna i Photoshop.

17 titlar värda totalt cirka 4500 kr.

Bud?

UPDATE:
Moderskeppet.se ökar på paketet med alla titlar de kommer att ge ut under 2011 också!!

Auktionen stänger lördag 26/2 kl 22.30.

22 februari 2011

Lek, så går livet fortare.

Abbe undrade lite om storebrors bästis vid läggdags.

– E han också åtta? Som brorsan?
– Ja han är också åtta, dom är stora killar nu.
– E dom stora?
– Mm, ganska stora.
– Ja vill också va åtta.
– Det blir du ju också sedan.
– Men det är ju inte detta året och inte nästa. Om två år.
– Men det går fort, lille vän.
– Ja om man leker, då går det fort. Sa Abbe.

#21 – BarnkläderOkej. Vi kör ännu en auktion med barnkläder från populära me&i. Snygga, bra och coola kläder för lika snygga, bra och coola killar och tjejer.

Vi auktionerar ut ett set med valfri byxa och tröja (eller byxa och tunika/klänning). Värdet hamnar någonstans mellan 400 och 550 kr.

Auktion #21 stänger fredag 25/2 kl 22.30.

#20 – BarnkalasOm du bor i Stockholm och har idétorka för barnkalaset kommer här en fin chans. Ett kalas med Ballongprinsessan som gäst. I kalaspaketet ingår 20 minuter trolleri där födelsedagsbarnet får vara med och vara stora stjärnan, en ballong-födelsedagspresent, ballongfigurer till upp till 30 barn och en superjätteballong till födelsedagsbarnet.

För ett sånt paket tar Ballongprinsessan normalt 2500:-.

Auktionen pågår till måndag 28/2 kl 22.30.

Psssst. Eller också kan du SMSa till hjärtat här bredvid så skänker du 30 kronor till barnhjärtforskning. ->

21 februari 2011

Auktion #19 – Teaterbiljetter.Om du bor i Stockholmstrakten kommer här ett tips på vad du kan göra den 9:e mars. På Tibbleteatern i Täby spelas nämligen den kritikerrosade föreställningen "Liket som visste för mycket". I rollerna hittar du: Lasse Brandeby, Carina Lidbom, Johannes Brost, Anna Norberg, Pernilla Parszyk, Fredrik Hallgren, Göran Gillinger, Nicke Wagemyr och Johan Ringström.

Nu kan du bjuda på fyra biljetter till föreställningen i Täby den 9:e mars. De kostar 450:- styck så, alla fyra är värda 1800:-.

Ge mig ett bud på en trevlig kväll!

Auktionen stänger torsdag 24/2 kl 22.30.

20 februari 2011

Hemma igen.

Säga vad man vill om barn, men vill de bara tillräckligt gärna så går det mesta. Storebror och hans kompis har åkt i svarta backar, kört i skogen, i funparken och hoppat big jump och landat i en stor air bag. Storebror på skidor och kompisen på bräda. De har varit på after ski, spelat wii, käkat på restaurang, bowlat, badat bastu och kollat melodifestival.

Trots tvåsiffriga minusgrader hela tiden och trots att storebrors bästis fastnade i ankarliften och släpades med nästan ända fram till där liften vände och gick ner igen, har humöret har varit på topp hela tiden. På topp har dessvärre storebrors feber också varit.

Vi har förbrukat en hel flaska Avledon under helgen i Stöten och i ärlighetens namn kände jag mig kanske inte som världens bästa pappa som inte tvingade honom att stanna i sängen. Å andra sidan hade jag inte känt mig som världens bästa pappa då heller. Jag är i alla fall säker på att mellan Alvedondalarna har storebror haft en helg att aldrig glömma. Det må väl vara hänt om förkylningen drar ut på tiden kanske.

Auktion #18 – Barnkläder.Yes! En chans till på ett presentkort från Geggamoja. Presentkortets värde är 500:- och det börjar gälla från 1 mars då de har fyllt på webshopen med vårens kläder.

Den här auktionen stänger onsdag 23/2 kl 22.30

19 februari 2011

Auktion #17 – Hårvårdspaket.Nu kommer en chans till för dig som var sugen på hårgrejerna förra gången.

Paketet innehåller en Björn Axén Tools Volumaster Prof Slim, en Björn Axén Tools Straightener Pro och en Björn Axén Tools Hair Dryer. Alltihop kommer från OBH Nordica och kostar sammanlagt ca 2 200 kr i butik.

Får jag ett bud?

Auktionen stänger tisdag 22/2 kl 22.30.

18 februari 2011

Slagen hjälte.


Ni känner mig vid det här laget. Ni vet hur det brukar bli när jag och min familj är på semester. Magsjukor, influensor och vattkoppor. Varför ändra ett (vinnande) koncept? Vi hade knappt kommit upp igår kväll förrän storebror började få feber och hosta. Vad trött man blir.

Men skam den som ger sig. Storebror ville inte veta av någon förkylning utan kämpar på med Alvedon och gott humör. Idag har vi åkt skidor i strålande sol och tio minusgrader. Kanske inte så länge som vi skulle gjort annars, men killarna är nöjda och då är jag det också.

Nu sover han och jag hoppas han drömmer bort febern all världens väg så vi kan få en mysig dag i morgon. Dags för mig att göra detsamma.

Auktion #16 – Barnkläder.Det var många som ville ha barnkläder från me&i. Så här kommer en chans till. Snygga, bra och coola kläder för lika snygga, bra och cool killar och tjejer.

Vi auktionerar ut ett set med valfri byxa och tröja (eller byxa och tunika/klänning). Värdet hamnar någonstans mellan 400 och 550 kr.

Auktion #16 stänger måndag 21/2 kl 22.30

17 februari 2011

Jag fick ett ryck.

Jag har ju funderat ett tag på att hitta på något med storebror. Ni vet, bara han och jag.

I början av veckan bestämde jag mig, bokade boende i Stöten i Sälen och pratade med pappan till storebrors bästa kompis. I förrgår fick storebror och hans bästis reda på att de idag skulle åka till fjällen ihop med papporna.

Nu ligger storebror och sover bredvid mig här i en säng i Stöten, med ett leende på läpparna. I morgon ska vi åka skidor. God natt.

Auktion #15 – Väggdekor.Vill du piffa upp någon tråkig vägg hemma? Kanske något välkomnande i hallen, något kärleksfullt i sovrummet eller något skojigt i barnrummet. Vimsadekor säljer och designar väggtexter, figurer och former i tunn självhäftande vinyl. Det finns både färdiga texter och former men du kan också själv designa din text.

Nu auktionerar jag ut ett presentkort värt 1000:- på Vimsadekor. Vad får jag för det?

Auktionen håller på till sön 20/2 kl 22.30.

16 februari 2011

Auktion #14 – Amanda Jensen-print.Ni har sett hennes bilder. Hon har fotograferat kända namn som Sophie Zelmani, Laleh, Malena Ernman, Maia Hirasawa, Markus Krunegård, Magnus Uggla, Darin, Maria Lundqvist, Amanda Jensen och Tove Styrke. Och många fler.

Hon kallar sig Severus Tenenbaum, har blivit publicerad i många tidningar, ett antal separatutställningar och gett ut fotoböcker.

Lars Sundh, som är formgivaren bakom de snygga tidningarna Pop och Bibel har sagt så här: "Severus är den mest begåvade fotograf jag har träffat på sedan Anton Corbijn.” Det omdömet är inte fy skam.

Hennes bilder till Amanda Jensens debutalbum "Killing my darlings" fick stor uppmärksamhet och nu skänker hon en av printarna till hjärtebarnsauktionen. Bilden är 50x50cm och är monterad på 1200g kartong.

Den här typen av printar brukar Severus få flera tusen för. Någon som vill börja med en hundring eller två, så är vi igång?

Auktionen pågår till söndag 20/2 kl 22.30.

Auktion #13 – HjärtekattHär kommer en riktig liten goding. Hjärtekatten Abbe är en handgjord, virkad amigurumifigur med ett medfött hjärtfel. Eftersom Abbe är handgjord är han helt unik, det finns ingen annan likadan som honom. Precis som min Abbe. Katten är 23 cm lång och väldigt fin.

Det är Louise som skriver bloggen "Polliver" som gjort honom och om du klickar in här kan du se fler bilder av hjärtekatten Abbe och klickar du här kan du se andra fina amigurumifigurer som hon har gjort.

Eftersom han är handgjord och inte finns att köpa någon annanstans än här är det svårt att säga hur mycket såna som hjärtekatten Abbe brukar kosta. Men jag vågar påstå att han är värd hur mycket som helst.

Vad säger ni?

Auktionen stänger lördag 19/2 kl 22.30.

15 februari 2011

Syskonkärlek.

Jag gör min vanliga kvällsprocedur med Abbe på toaletten. Medan jag bär den slappa lilla figuren tillbaks in i sovrummet pratar jag lite försiktigt med honom så att han ska känna sig trygg. Jag säger små kärleksord som att han är min lilla goding och den allra bästa jag har. "Huno mä", mumlar Abbe med slutna ögon och tung kropp.

Rätt ska vara rätt.

Auktion #12 – Kastullpaket.


För dig som missade paketet med kastruller och stekpannor från OBH Nordica kommer här en chans till. Alltihop är värt 3 100 kronor och den förra auktionen stannade på 2 700. Blir det mer den här gången tro?

1 st Supreme Non-Stick kastrull 1,5 liter
1 st Supreme Non-Stick gryta 3,0 liter
1 st Supreme Non-Stick traktörpanna
1 st Supreme Non-Stick stekpanna 26 cm

Den här auktionen stänger fredag 18/2 kl 22.30

Psst. Dunk dunk.

Påminner bara lite om att ifall du inte hittar något att bjuda på i auktionen just nu, men vill hjälpa till ändå, kan du SMSa BARNHJARTA 543 och ditt namn till 72901 så skänker man 30 kronor. Då dyker ditt namn upp i det bultande hjärtat här vid sidan.

Just nu ligger vårt hjärta tvåa i insamlingen.

Auktion#11 – Barnkläder.Nu kör vi en till auktion på barnkläder från me&i. Snygga, bra och coola kläder för lika snygga, bra och cool killar och tjejer.

Vi auktionerar ut ett set med valfri byxa och tröja (eller byxa och tunika/klänning). Värdet hamnar någonstans mellan 400 och 550 kr.

Auktion #11 stänger torsdag 17/2 kl 22.30

14 februari 2011

Auktion #10 – Bröllopsfotografering.För att fira alla hjärtans dag drar vi idag igång en riktig kärleksauktion — en bröllopsfotografering av fantastiska fotograf Sonia Jansson. Sonja kommer till ert bröllop och fotograferar hela den magiska dagen, alla bilder högupplöst ingår. Detta kostar i vanliga fall 22 500:- och det enda som tillkommer är resa och logi (Sonja utgår från Hällefors/Grythyttan). Här finns alltså chansen att bidra med jättemycket pengar till barnhjärtforskninen och samtidigt få de finaste bilderna från den finaste dagen.

Titta in på hennes hemsida för att se jobb hon gjort tidigare och läs de fina recensionerna på hennes Facebooksida.

Alltså världens läge för alla som är mitt i bröllopsplanerna. Och om ni inte är det, passa på att fria idag vettja. <3

Den här auktionen pågår till mån 28/2 kl 22.30

Ps. Sonja är redan bokad 9/7 och 13/8, kanske kan vara bra att känna till.

Alla hjärtan. [Ett liten tradition]

Abbe hjärta Pappa. Av hela mitt hjärta. Behjärtansvärd. Brustet hjärta. By heart. Cross my heart. Delam tange barat = Mitt hjärta har krympt för dig [persiska]. Den som fyller hjärtat, fyller också ögat. Det som inte ögat ser, har hjärtat inte ont av. Ett hjärta av guld. Ett hjärta av sten. Ett rent hjärta är den bästa huvudkudden. Det är hjärtan bland molnen. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. From the bottom of my heart. Följa sitt hjärta. Gebroken hart = Brustet hjärta [nederländska]. Geléhjärta. Handen på hjärtat. Harhjärta. Hart = Hjärta [nederländska]. Have a heart to heart. Heartbreaking. Heartache. Heartfelt (He said a heartfelt thank you). Hjärta = Srce [serbiska]. Hjärta (gulligt) = Srculence [serbiska]. Hjärta och smärta. Hjärtans fröjd. Hjärtan på tråd. Hjärtans gärna. Hjärtans kär. Hjärtat får aldrig rynkor. Hjärtat i halsgropen. Hjärtat mitt. Hjärtats lust. Hjärtats saga. Hjärtbarn. Hjärtblad. Hjärtefråga. Hjärtegryn. Hjärteglad. Hjärtegropen. Hjärtegull. Hjärtekrossare. Hjärtemening. Hjärtevärmare. Hjärtevän. Hjärtesorg. Hjärterot. Hjärtfrisk. Hjärtinnerlig. Hjärtliga gratulationer. Hjärtligt tack. Hjärtlös. Hjärtnupen. Hjärtsjuk. Hjärtslitande. Hjärtskärande. Hjärtsnörp. Hladne ruke, toplo srce = Kalla händer, varmt hjärta [serbiska]. Home is where the heart is. J'ai mal au coeur = Jag mår dåligt [franska]. I don't have the heart to. I folkets hjärta. Ik hou van jouw met mijn hele hart = Jag älskar dig med hela mitt hjärta [nederländska]. Jag har inte hjärta att göra det. Kalla händer, varmt hjärta. Kaupungin sydän= stadens hjärta/centrum [finska]. Kardia mou = mitt hjarta, min kära [grekiska]. Kiitän sinua sydämeni pohjalta= jag tackar dig från djupet av mitt hjärta [finska]. Kronärtskockshjärta. Kära hjärtanes. Lilla hjärtat. Lejonhjärta = Lavlje srce [serbiska]. Låt hjärtat và mé. Lätta sitt hjärta. Mi corazón = Mitt hjärta [spanska] Mitä sinulla on sydämmelläsi = vad har du på hjärtat [finska]. Palmhjärta. Pepparkakshjärta. Put your heart into it. Russinhjärta. She's a beating heart baby. Slusaj svoje srce = Lyssna till ditt hjärta [serbiska]. Sweetheart. Sydämetön = hjärtlös [finska]. Sydämellinen= hjärtlig [finska]. Sydän kurkussa = med hjärtat i halsgropen [finska]. Sydänkäpy= hjärtebarn [finska]. Sydäntäraastava = hjärtskärande [finska]. Srce koje kuca = Ett hjärta som slår [serbiska]. The centre of my heart is a suburb to my brain. Ti si moje srce = Du är mitt hjärta [serbiska]. Ur hjärtats djup. Vad har på hjärtat? Vad hjärtat är fullt av, talar munnen. Varje hjärta har sin hemlighet. Van de bodem van mijn hart = Från botten av mitt hjärta [nederländska]. Va dove ti porta il cuore = Gå dit hjärtat leder dig [italienska]. Vildhjärta. Vinna någons hjärta. Vin och musik gläder människornas hjärtan. Wearing your heart on your sleeve. Wild at heart. Where your treasure is, there shall your heart be also. Young at heart. Zlatno srce = hjärta av guld [serbiska].

Andra bloggar om , ,

13 februari 2011

Auktion #9 – IT-paket för barn.Här kommer ett riktigt maffigt paket för alla er som har dator och barn under samma tak. Det är den finfina nätbutiken ITförbarn.se som plockat ihop grejerna.

Kolla detta innehållet. En blandskiva med spel sagor och sånger med Mamma Mu, ett chattskydd från Netclean, en sago-CD med Kalle Kunskap (Den stora stjärnjakten), dataspelen "Istiden", "Nobbe och Solköpings marknad", "Rymdjakten", "Djuphavsjakten" och "Mias Mattehus", DVD-filmen "I drömmarnas trädgård - Vem är här?", en musmatta med Askungenmotiv, en musmatta med Blixten Mcqueenmotiv, en CD-förvaring med Musse Piggmotiv, en mus i form av en bil, en arbetsbok med Kalle Kunskap och en skolväska.
Sådär. Vi snackar alltså massor av pedagogiska IT-prylar för barn.

Alltihop är värt 900:-.

Auktionen stänger onsdagen 16/2 kl 22.30.

12 februari 2011

Vinterdag.

Lugnet efter stormen kan man säga. Efter en vecka som bestått av spöregn, kraftiga vindar och snöstorm avstannade plötsligt allt idag. Vindstilla, knallblå himmel, sol och minusgrader.

Vi körde storebror till ett födelsedagskalas och tog med Abbe och kameran ut i den vackra vinterdagen. Vi promenerade runt i området kring gamla Nääs fabriker, en gammal textilfabrik från början av 1800-talet belägen precis nere vid strandkanten vid sjön Sävelången. Det är så vackert och jag tar bilder på gamla tegelbyggnader mot blå himmel, Abbe och mamman på små broar över frusna bäckar och solglittrande isar på sjön.

Vi åker vidare upp till Nääs slott, tar en liten sväng inne i stallet och hälsar på hästarna. Uppe på slottsgården låtsas vi att Abbe är kung och bor i slottet. Han står överst på slottstrappan och vi bockar djupt på slottsgården nedanför för kung Abbe. Han springer ner för den vänstra trappan och upp igen på den högra. Vi bockar och han springer ner och upp. Om och om igen. "Jag är kung i overall!" kungör han och vi skrattar. "Jag är en dagiskung!"

Abbe och mamman promenerar i den pampiga allén av gamla lindar som leder upp till slottet. Samma allé som vi tog några av våra bröllopsbilder i för sex och ett halvt år sedan. Jag tänker på hur fina de där bilderna var och hur fina bilderna från idag skulle ha varit. Jag skulle lagt upp några av dem här.

Om jag bara hade haft ett minneskort i kameran när jag tog dem.

Auktion #8 – Barnkläder.Nu kan du ropa hem ett presentkort från barnklädföretaget med det coola namnet Geggamoja. Presentkortets värde är 500:- och det börjar gälla från 1 mars då de har fyllt på webshopen med vårens kläder.

Den här auktionen stänger tisdag 15/2 kl 22.30

11 februari 2011

Auktion #7 – Hårpaket.
Här kommer riktigt fina grejer för att fixa riktigt fina frisyrer. Men det allra finaste är förstås att alla pengarna går till barnhjärtforskning.

Sätt igång och bjud på ett paket som innehåller en Björn Axén Tools Volumaster Prof Slim, en Björn Axén Tools Straightener Pro och en Björn Axén Tools Hair Dryer. Alltihop kommer från OBH Nordica och kostar sammanlagt ca 2 200 kr i butik.

Denna auktion slutar kl. 22.30 måndag 14/2.

10 februari 2011

Hjärteband.

Auktion #6 – Myntrik.Som en hälsning från 70-talet dyker en av de stora bankernas sparbössor upp igen. Men en jumbostor Myntrik från Balunz.se är ingen sån där liten plutt man fick som bankkund utan en riktig fullsize-sparbössa, 27 cm hög! Värdet är 400 spänn.

Auktion #6 håller på till söndag 13/2 kl 23.00.

09 februari 2011

En magisk kväll.Jag grät, det är lika bra att jag berättar det med en gång. Jag är så svag för fina grejer, människor som är snälla och drömmar som går i uppfyllelse. Jag måste vara det perfekta offret för alla Hollywoodregissörer.

Inte satt jag och lipade hela konserten, nej då. Jag skrattade, njöt, vrålade, diggade, rös och applåderade mest hela tiden också, för det gick inte att låta bli att göra något av det. Men det tog inte många minuter in i den magiska kvällen förrän det klumpade sig i halsen på mig och tårarna rullade ner på min kind.

Jag grät för att det var så otroligt rörande att se Fredrik stå där på scenen med Konserthuset till brädden fyllt med människor framför sig. Glädjen och stoltheten i hans ögon blev för överväldigande. Jag grät för att det han lyckats åstadkomma ger mig hopp, och för att det är så jävla fint att veta att om man bara vill någonting tillräckligt mycket så går det att uppnå. I alla fall nästan allt. Och jag grät för att han samlat in så mycket pengar till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och för att jag tänkte på alla timmar jag tillbringat med Abbe på just det sjukhuset. Och att jag sett med egna ögon alla fantastiska saker stiftelsen har åstadkommit med sina pengar.

Jag var så stolt över Fredrik. Så jäkla stolt.


Tomas Gedda från insamlingsstiftelsen tar emot checken på 99 740 kronor.


Fredrik tar igen sig och lyssnar på sin gamla idol och gästartist Daniel Lemma. (Stefan Andersson gästade förresten också)

Auktion #5 – Fotografering.


Vill du ha bilder av barnen, hunden, dig själv eller någon annan? Evelina plåtar.

Evelina finns i Kungsbacka och i paketet ingår fotografering en timme, bearbetning och hantering av bilderna samt 10 st bilder som passar att skriva ut i 10x15 format eller använda digitalt. Dessutom får du 3 st bilder framkallade i 10x15 format. För detta tar Evelina 850:- i normala fall. Hur mycket bjuder du?

Auktion #5 pågår till söndag 13/2 kl 23.00.

08 februari 2011

Auktion #4 – Barnkläder.Bjud på coola barnkläder från me&i. Jag tror kanske att de flesta känner till me&i, men för er som aldrig provat deras kläder tidigare kan jag berätta att de håller väldigt bra kvalitet.

Vi auktionerar ut ett set med valfri byxa och tröja (eller byxa och tunika/klänning). Värdet hamnar någonstans mellan 400 och 550 kr.

Auktion #4 stänger lördag 12/2 kl 23.00

07 februari 2011

Det är möjligt.

Imorgon kväll ska jag på konsert på Göteborgs konserthus. Jag har varit där ganska många gånger tidigare och och lyssnat på grymma favoriter genom åren. Minns konserter med Simple Minds, David Byrne och Bo Kaspers Orkester bland mycket annat. För att inte tala om ett par fantastiska spelningar med Esbjörn Svenssons Trio innan Esbjörn omkom så tragisk i en dykolycka. Två säsonger i rad hade vi dessutom abonnemang jazz-serien och lyssnade till jazzens storheter en gång i månaden, både svenska och internationella.

Så jag kan med gott samvete säga att jag har fått vara med om en del magiska ögonblick i den lokalen. Men jag tror inget av dem kan mäta sig med det jag ska få vara med om imorgon kväll. Det är som en vacker saga och samtidigt som en käftsmäll till oss alla som någon gång yttrat "det går inte fattar du väl, det är ju omöjligt" – om vad som helst. Det jag ska få vara med om imorgon visar motsatsen. Ingenting är omöjligt.

Imorgon
ställer sig Fredrik "Hellobrother" Toreskog på konserthusets scen inför en förhoppningsvis helt fullsatt salong och sjunger sina egenhändigt komponerade låtar. Bara 175 dagar efter att han satte sig ner med gitarren och började fundera över de första ackorden. Det, mina vänner, handlar om att tro. Att tro att det går.

Konserthuset är i det närmaste helt slutsålt imorgon. Det finns några platser kvar på balkong men annars är bara någon enstaka ströplats kvar i logerna av det som går att boka på nätet. De två första raderna på parkett går inte att boka via webben utan säljs vid entrén.

Och så finns en ledig plats bredvid mig. Jag köpte biljetter till oss allihop – killarna min fru och mig, men Abbe ville inte gå på konsert och bara sitta och lyssna på musik. "Jag vill dansa, annars vill jag inte gå på konsert" sa han och beställde barnvakt hos mormor.

Auktion #3 – Kökspaket.


Vad sägs om lite snygga maskiner till köket? En "Martello" kapsel-espressobryggare. En påse kapslar följer med att börja med. En vattenkokare "Dome Kettle". Och en "Radio Toaster" brödrost med inbyggd radio. Allihop i skön retrodesign. Som gjort för sköna frukostar.

Rubb och stubb är värt ca 3 400:-.

Auktion #3 stänger fredag 11/2 kl 23.00.

06 februari 2011

Heja Abbe goes auktionssajt.

Nu drar jag igång auktionerna till förmån för "Alla barnhjärtans månad" här på bloggen. Det innebär att det kommer att bli väldigt många sådana inlägg ett tag, och jag ber er som inte är intresserade av att bjuda på auktionen ha överseende med detta.

Jag tänker så här. Nu när jag har fått alla er fantastiska läsare, en publik och en "scen" att stå på – om ni förstår vad jag menar – så vill jag gärna passa på att utnyttja den till att göra lite nytta. Och förhoppningsvis samtidigt erbjuda lite nöje.

Massor av fantastiska företag har hört av sig och erbjudit saker som ni kan bjuda på. Kanske kan någon göra ett fynd, kanske betalar någon annan mycket mer för sakerna än de är värda,. Men det viktigaste av allt – pengarna ni betalar för varorna går direkt till Hjärt- och Lungfondens kampanj.

Så här går det till. Varje auktion kommer att ha ett eget inlägg och en tid då auktionen är slut. Ni lägger bud genom att skriva en kommentar med hur mycket ni bjuder. Den som har bjudit högst vid auktionens slut vinner auktionen. Lämna mejl i kommentarerna eller mejla mig om du vunnit en auktion så ordnar vi med betalning och adress den vägen. Min mejl: abbespappa@gmail.com

I spalten till höger kommer ni att kunna se vilka auktioner som är pågående och klicka er till det inlägget. Där finns också en liten "logo" för auktionerna som ni hemskt gärna får lov att använda om ni vill länka hit från bloggar eller Facebook. Ju fler som bjuder desto mer pengar till barnhjärtforskningen, så hjälp mig gärna att sprida.

Och vet ni, jag kommer att skriva vanliga inlägg precis som jag brukar. De kommer bara att drunkna lite bland auktionsinläggen.

Tusen tack för att ni är med och stöttar!

Auktion #2 – Bokpaket.


Vad sägs om en massa bra läsning? Lägg ett bud på ett paket med tio böcker utgivna på Piratförlaget det senaste halvåret. Rubb och stubb är värt runt 1600 spänn i bokhandeln.

Auktion #2 stänger torsdag 10/2 kl 23.00.

Auktion #1 – Kastrullpaket.


Första auktionen är ett set med kastruller och stekpannor från OBH Nordica.
1 st Supreme Non-Stick kastrull 1,5 liter
1 st Supreme Non-Stick gryta 3,0 liter
1 st Supreme Non-Stick traktörpanna
1 st Supreme Non-Stick stekpanna 26 cm

Alltihop är värt 3 100 kronor.

Får jag ett bud?

Auktion #1 stänger onsdag 9/2 kl 23.00.

04 februari 2011

Kan storhet skydda oss?

– Jag vill att "I" eller "F" ska komma hit, sa Abbe.
– Nej det går inte vännen. Vi kan inte ta hit någon kompis nu när brorsan mår illa, svarade jag.
– Ja men dom e ju stora, sa Abbe.
– Meh?! Tror du att storhet skyddar dom från att bli smittade eller? sa storebror.

03 februari 2011

Jag försöker förklara.

Radion, TV:n och tidningarna svämmar över av bilder och nyhetsrapportering från Egypten. Storebror undrar. Jag berättar för honom om Mubarak som har suttit vid makten i trettio år och hur dåligt människor i Egypten verkar ha det. Storebror frågar varför han varit president så länge och jag berättar om hur han hållit sig kvar med hjälp av valfusk, våld mot oppositionen och de som tänkt rösta på dem. Jag berättar om påhittade partier som skapats av regimen för att det skulle se ut som en demokrati. "Men det är ju oschysst!" säger storebror och jag säger att det tycker jag också och att det är därför folket i Egypten protesterar.

Jag säger att det är så som jag har uppfattat det, men att jag inte kan vara riktigt säker på om det stämmer. Jag berättar för storebror om hur miljontals människor gick ut och ropade på gatorna att de vill ha bort Mubarak och jag förklarar att han sa i ett tal att han tänker avgå men inte förrän i september, och att människorna stannade kvar på gatorna för de ville ha bort honom med en gång. Storebror lyssnar och försöker förstå. Jag försöker också förstå.

Han undrar varför det blev slagsmål och jag berättar om motdemonstranterna som helt plötsligt dök upp och att det blev kaos och väldigt oroligt överallt. Storebror säger att han tycker synd om dom som bor i Egypten och undrar vad som ska hända nu. Jag säger att det undrar jag också.

Det undrar hela världen.

Lite kul.

Har ni sett att Heja Abbe, ni och jag har blivit utmanade på Hjärt- och Lungfondens hemsida? Det är kul tycker jag, och något vi kan vara stolta över tillsammans. Läs intervjun här.

Vad säger ni, ska vi visa dem var insamlingsskåpet ska stå?

02 februari 2011

Snart.

Det kommer att bli en bra auktion med massor av väldigt fina grejer att bjuda på. Generositeten är överväldigande. Jag skickade några mejl och nämnde auktionen på Twitter och det har ramlat det ena efter det andra att sälja på auktionen. Det är så mycket bra så jag kommer nog att vara tvungen att bjuda lite själv på grejerna. Jag håller på och sammanställer och förbereder, därav tystnaden i bloggen ett par dagar.

Mer detaljer om allting kommer, men jag kan avslöja att det kommer att finnas kökspaket från OBH Nordica med några olika maskiner, likaså kastrullpaket och hårvårdspaket. Om du bor i Göteborgsområdet kanske du vill ropa hem en fotografering hos Evelinas foto. Piratförlaget ställer upp med ett bokpaket med boknyheter från det senaste halvåret. Det kommer att finnas barnkläder från Me&I och från Geggamoja. Det blir ett paket med olika datorspel, cd-skivor, musmattor och massa annat från ITförbarn.se. Och du kommer att kunna ropa hem ett fotografi av Amanda Jensen, 50x50 cm, taget av ingen mindre än fotografen Severus Tennenbaum. Kanske blir det ytterligare några saker.

Jag funderade lite på om man skulle skapa en liten symbol för auktionen som man kan använda på sin blogg eller Facebook om man vill länka till auktionen, men jag vet inte. Vad tycker ni?

UPDATE:
Polliver håller på och virkar en jättefin amigurimi-hjärtekatt som ni kommer kunna ropa hem och Balunz.se skänker en jumbostor turkos Myntrik. Och Vimsadekor ställer upp med presentkort på väggdekorationer.