29 februari 2012

#15 Weekend på Fjällnäs.
Den sista auktionen är en riktig pärla. Det är knappt att jag vill släppa den ifrån mig.

Eller vad sägs om ett weekendpaket med måltider och spa för två personer i storslagen fjällmiljö. Fjällnäs, Sveriges äldsta fjällhotell, ligger på 820 m.ö.h i Tänndalen mitt i den skandinaviska fjällvärlden.

Jag skulle kunna babbla på hur mycket som helst om hur grymt läckert det här ser ut, om tystnaden och vidderna, om den perfekta avkopplingen från vardag, jobb och stress, om toppturer och lössnösvängar, vandringar sprakande höstfärger eller mountainbiketurer på fjällstigar, men jag tror det är bättre att ni klickar in på Fjällnäs hemsida och läser själva.

Paketet innehåller boende i dubbelrum torsdag till söndag, frukost, lunchpaket och entré till Mii Gullo Spa samt trerätters middag på fredag och lördag. Värdet på detta är 10 130 kronor.
Auktionsvinsten kan tas ut vilken weekend ni vill fram till 30 april 2013. (Dock ej vecka 14-15 och 52, 2012 samt vecka 1, 9 och 13-14 2013.)
Den här auktionen stänger måndag 5/3 kl 23.00.

Låt höra!

Det är Scott-dagen också.

Det är lustigt. Världen är liten, sällsynt liten. Idag åkte en liten kille från vår hemkommun upp till Stockholm för att inviga eventet Sällsynt Central på centralstationen. Fyraårige Scott har en sällsynt diagnos och är ambassadör för Sällsynta Dagen.

Inte nog med det. Han inviger tillsammans med gruppen K-house som ska spela. Och när jag kikar närmare på dem visar det sig att sångaren och rapparen i bandet är storebrors gamla förskolelärare. Javisst, han jobbade på killarnas skola förut.

Världen är liten. Liten och fin. Sällsynt fin.

Sällsynta dagen.

I min bransch pratar man ibland om image-markörer, något som på ett tydligt och enkelt sätt visar vad företaget står för. IKEA:s lilla korta träpenna som finns i små lådor överallt i varuhuset är en bra sådan. Den visar att IKEA bryr sig om sina kunder, folk behöver en penna för att anteckna var de ska plocka varorna på lagret. Men den visar framförallt att IKEA är smarta och kostnadsmedvetna, pennan är bara så lång den behöver vara för att man ska kunna skriva. Väldigt bra image-markör. Samma gäller förresten korven för fem spänn vid kassorna. Alla ska vara mätta och glada när de går därifrån.

Abbes diagnos – 22q11-deletionssyndrom – är sällsynt. I Sverige föds ungefär 25 barn med syndromet per år. Hittills har cirka 200-300 personer fått diagnosen i Sverige. Men det gör ändå 22q11 till en av de vanligaste sällsynta diagnoserna. Runtom i Sverige finns barn och vuxna som är nästan är helt ensamma om att leva med sin diagnos. Vi snackar väldigt sällsynta.

Sällsynta diagnoser är ett riksförbund för sällsynta diagnosgrupper.
En intresseorganisation och ett språkrör som kan ställa krav och arbeta för ändamålsenliga insatser från samhällets sida. Det är fint och bra på alla sätt. Inte minst för att slippa känna sig så förbannat ensam. Twittervännen Erik sammanfattade mycket bra på 140 tecken:

"Idag är #sällsyntadagen. Det är då vi med ovanliga diagnoser ser på varandra och konstaterar att man inte är ensam om att vara extra ovanlig"

Sällsynta dagen är en årsdag för att uppmärksamma sällsynta diagnoser. Den infaller idag, den 29 februari. Och det här gör mig lycklig på så många plan. Att organisationen finns för alla sällsynta, fantastiska människor med ovanliga diagnoser. Såklart.

Men reklamarbetaren i mig ryser också lite extra av välbehag över det fantastiska varumärkestänket bakom valet av dag. Det är otroligt modigt att ha 29 februari som årsdag. Att medvetet välja att vaska tre år i stöten för att få den sällsyntaste dagen som sin. Där snackar vi en image-markör av sällan skådat slag.

Sista februari.

Okej. Nu är det sista dagen av februari och alla barnhjärtans månad. Ska vi inte försöka hjälpas åt att knuffa upp summan i insamlingshjärtat en tusenlapp eller så?

Skicka ditt SMS till 72 901 och skriv någon av följande meddelanden:

barnhjärta 50 1677 namn
barnhjärta 100 1677 namn
barnhjärta 200 1677 namn

Siffran 50/100/200 står för hur mycket du vill skänka, och där det står namn ska du såklart skriva ditt namn (Typ: barnhjärta 200 1677 Gunnar) så kommer det att dyka upp i hjärtat som tack.

Och senare ikväll kommer det dyka upp en auktion som jag nästan helst vill ropa hem själv.
Tack och kram.

28 februari 2012

#14 Fotografering – Stockholm/Piteå
Nästa porträttmöjlighet finns i Uppsala/Stockholmsområdet fram till och med 1 juni. Eller i Piteå, Luleå, Kalix, Skellefteå och andra närliggande orter om du vill bli fotad mellan juni och september.

Matilda Holmqvist tar bilder under ungefär en timme och levererar sedan femton stycken högupplösta foton på CD-skiva. Detta brukar hon ta 1900 spänn för.

Auktionen pågår till lördag 3/3 kl 23.00

Kom igen Norrland, nu kör vi!

#13 Fotografering – Kungsbacka
Så här näst sista dagen i Februari slänger jag upp två auktioner. Eftersom nästan temat i år har varit fotografer kommer här två paket till. Ett i Göteborgsområdet och ett i Stockholmstrakten (eller runt Piteå om du väljer rätt månader).

Vi börjar i Göteborg (eller rättare sagt Kungsbacka). Evelina fotar dig/er/ert barn under en timme. I paketet ingår bearbetning och hantering av bilderna samt 4 st bilder i 10x15 format och 1 st 13x18. Värde på detta paketet är 1450 kronor.

Auktionen pågår till lördag 3/3 kl 23.00

Klara, färdiga, bjud!

27 februari 2012

#12 Bokpaket från Piratförlaget
Här kommer något för bokälskaren. Eller vad sägs om tolv titlar ur det senaste halvårets utgivning hos Piratförlaget?

I högen hittar du böcker av Jo Nesbø, Liza Marklund, Mark Levengood, Britt-Marie Mattsson, Unni Lindell & Fredrik Skavlan, Zinat Pirzadeh, Malin Wollin, Jan Guillou, Björn Vingård, Arja Saijonmaa, Martina Haag och Katerina Janouch.

Värdet på paketet är ca 2 500 kronor. Lägg ett bud och läs sen.

Auktionen stänger fredag 2/3 kl 23.00

26 februari 2012

#11 Bröllopsfotografering
Och så kör vi en sista bröllopsfotografering, den här gången för er som bor längre söderut i landet. Jonas Schrewelius håller till i Helsingborg och ställer upp med ett paket där han fotar vanliga bröllopsfoton innan eller efter vigseln, han plåtar under vigseln och sedan lite mingel när ni kommer till er fest, fram tills alla har satt sig till bords. Alla bilderna levereras på en DVD-skiva.

Ingen heldagsfotografering den här gången alltså. Det här paketet tar Jonas 6000 kronor för. Om ni vill hjälper han även till och sätter ihop en fotobok, men den blir till självkostnadspris (700:-) och görs upp direkt med Jonas, det samma gäller resekostnader utanför Helsingborgs kommun.

Jonas är bokad 9 och 23 juni, 14 juli och 29 september.


Auktionen stänger söndag 4/3 kl 23.00

Ge mig ett bud, turturduvor.

25 februari 2012

Vilka knappar ska man trycka på?

Det blev lite sent en kväll i fjällen. Något på TV tror jag det var. "Vi får läsa lite i morgon kväll istället" sa jag till storebror, "klockan är alldeles för mycket". Besviken gick han på toa, borstade tänderna och försvann in på vårt rum. Efter en liten stund ropade han och ville ha en extra godnattkram. Jag gick in men han låg inte i sin säng. Istället hörde jag fniss under täcket i en av de andra sängarna och där storebror skulle legat låg det här:Gissa om jag läste ett kapitel?

24 februari 2012

#10 Helårsprenumeration på G-P.
Här kommer en auktion på nyheter. Världs- och riksnyheter med den i särklass bästa lokala bevakningen om man bor i Göteborgsområdet. Vi snackar en helårsprenumeration på Göteborgs-Posten. Men du måste såklart inte bo nära Göteborg, Det går att få G-P i brevlådan i hela landet. Eller om man vill ha e-tidning på veckorna och papperstidningen på helgerna. Det finns många varianter. Och därmed också lite olika pris på prenumerationen. Men som mest är värdet på den här auktionen i alla fall 3567 kronor, så ni har något att gå på.

Alltså. Vill du ha G-P hem i brevlådan ett år och samtidigt bidra till forskning kring små barnhjärtan rekommenderar jag dig att lägga ett bud här. Låt höra.

Auktionen stänger tisdag 28/2 kl 23.00.

23 februari 2012

#9 BarnfotograferingHej hopp, här kommer en fotografering till. Visst är det fint? Antingen är fotografer ovanligt generösa och snälla människor eller också gillar de helt enkelt Heja Abbe. Om ni lovar att inte säga något kan jag avslöja att det kanske dyker upp ytterligare någon fotoauktion efter denna.

Den här gången är det barnen som ska stå i fokus. Fotograf Jane Haglund plåtar ditt/dina barn om du bor i Stockholms län. Ni kommer överens om ett bra ställe, ute i naturen eller hemma hos er och Jane fotograferar i en och en halv timme. Sedan får ni alla de bästa bilderna lågupplöst (lätt bearbetade) och 20 st digitalt genomarbetade högupplösta bilder förberedda för att göra finfina papperskopior av.

Det här paketet är värt 4000 kronor. Nu kör vi!Auktionen stänger måndag 27/2 kl 23.00

22 februari 2012

Brillor till barnen.

För någon vecka sedan släppte Majblomman en rapport om skolbarns rätt till glasögon. Det visar sig nämligen få landsting subventionerar glasögon till barn efter den dag de fyllt sju år och dessutom förekommer det obegripligt stora variationer mellan landstingen när det gäller möjligheterna att få glasögonbidrag.

Om de ekonomiska marginalerna är små i en familj kan det dröja innan man fått ihop pengar till glasögon. Många söker bidrag hos Majblomman för att ha råd med glasögon till sina barn som behöver det. Tänk er själva att behöva kämpa sig igenom skolan utan att kunna se riktigt bra.

Detta fick glasögonföretaget Smarteyes att reagera. De släppte igår en pressrelease där de berättar att de från och med den 5:e mars skänker glasögon till alla barn mellan 0 och 8 år med synfel.

Bra va? Nu hoppas vi att de andra optikerkedjorna hänger på.

Update: Läser i GP nu att även Lensway gör samma sak.

#8 OBH Nordica – kitchen machine
Den åttonde auktionen gäller en pampig köksmaskin från OBH Nordica. Hercules kitchen machine är en riktig arbetshäst som hjälper dig med allt från pizzadegar till att vispa din egen majonnäs. För att inte tala om bulldegen och grädden till semlorna.

I butik får du hosta upp 3595 spänn för en sån här. Sätt igång och bjud, s'il vous plaît.Auktionen stänger söndag 26/2 kl 23.00

21 februari 2012

Det ska böjas i tid.

Han fick en kamera i julklapp. En liten stöttålig sak som dessutom klarar att vara lite under vatten. Sen har han fotograferat och filmat, suttit vid datorn och lärt sig organisera bilderna med iPhoto och att klippa filmer med iMovie. Alldeles själv.

Och nu bloggar han också. Så om ni inte redan har fått överdos av mig och min familj tycker jag att ni ska kika in hos storebror. Kolla den kreativa klippningen på hans första film "entligen vinter". Jag är imponerad! Och vet ni. Jag tror han blir lika glad av kommentarer som jag blir.

#7 Bröllopsfotografering med Sonia
Kära, blivande brudpar. Här kommer ännu en bröllopsfotografering. En heldag med Sonia Janson bakom kameran. Sonia är kanske en av det här landets bästa bröllopsfotografer just nu enligt min mening och deltog i hjärtebarnsauktionerna redan förra året.

Om ni tvekar, titta vad fjolårets lyckliga "auktions-brudpar" fick för pengarna. Här och här. Ni kommer att fatta vad jag menar.

Sonia debiterar normalt 22 500 kronor för ett heldagsbröllop inklusive alla bilder i digital form. Redigerade och klara. Eventuell resa och boende tillkommer för den som ropar hem auktionen (Sonja utgår från Hällefors/Grythyttan).

Här finns alltså chansen att bidra med jättemycket pengar till barnhjärtforskninen och samtidigt få fantastiska bilder från hela den finaste dagen. Budgivningen borde börja på minst 5000 spänn, eller hur?

Varför inte passa på att fria idag, vettja?
Värt att veta är att Sonia redan är bokad 4 Augusti, 25 Augusti, 1 September och 22 September.

Auktionen stänger onsdag 29/2 kl 23.00. Ge mig ett bud!

20 februari 2012

Skidåkare.

Veckan i Sälen var fin. Sådär som de ska vara. Lite utför, lite fika, lite god mat, lite gott vin, lite sol, lite snöstorm, lite bastu med kall öl, lite längdåkning, lite läsa bok, lite spela spel, lite bowling och lite av varje.

Storebror har blivit en duktig skidåkare, vi åker utan problem i alla backar ihop. Det är en fantastisk känsla det där, att kunna göra saker tillsammans, på lika villkor. Att liksom umgås lite mer som kompisar än som far och son. Ser fram emot när han slipat än mer på sin åkning och kör skiten ur mig i lössnön i Engelberg.

Och så Abbemannen. Det var först i fjol som det egentligen klickade för honom och han fick till det här med att bromsa, svänga och stanna. Men skulle han komma ihåg hur man gjorde i år? Jajamensan. Han åkte lift själv, plogade och sjöng hela tiden. Och så fort han släppt liften i toppen av backen sa han "kom igen, nu kör vi pappa". Jag ler inombords när jag tänker på det, och påminner mig själv om vilken resa han har haft i livet fram till nu. Och jag tänker än en gång – han är min största idol.19 februari 2012

#6 Weekend i Grundsund, Bohuslän.
Här kommer en chans att boka en skön helg i den Bohuslänska pärlan Grundsund och samtidigt skänka pengar till barnhjärtforskning.

En weekend 3 nätter, torsdag till söndag, i en inredd lägenhet på ca 180 kvm, för max 8 personer (5 sovrum) i gammalt hus med utsikt över havet, solnedgången och hamnen. Kul kurionsa är att det är den byggnad där man började tillverka Didriksons regnkläder 1913. Huset har en brant trappa och är därmed dessvärre inte handikappanpassat.

Boka valfri weekend från maj till midsommar eller från 20 augusti till oktober (dock ej 27-30/9). Värdet på detta boende är 3 500:-

Ropa hem en möjlighet till en underbar helg vid havet. Varför inte i samband med hummerfisket till hösten? Ge mig ett bud.

Auktionen pågår till lördag 25/2 kl 23.00.