28 februari 2013

#20 – Mössan Vassi Solid från Gneis.

Mina vänner. Det här är sista auktionen. Sedan ska bloggen återgå till vanligt vardagstrams igen.

Och vi avslutar med en liten nätt mössa till kidsen i en glad färg från Gneis. Nästan tryckfärgerna – cyan, magenta, gul och svart – tänker en miljöskadad gammal Art Director som jag. Skitsnygga med andra ord. Gneis kallar färgerna något annat läs om det och annat på deras hemsida.

Den här mössan kostar 129:- men visst hade det varit fint om den gick under klubban för en femhundring? Eller en tusenlapp?

För hjärtebarnens skull.

Auktionen stänger 3/3 kl 23.00

#19 – Owl och Rabit Polka från Kosta Boda.Den här auktionen är något för dig som gillar samtida svensk glaskonst. Det är två djur ur Kosta Bodas serie My Wide Life av Ludvig Löfgren. Ugglan "Owl" är 22 cm hög och kostar i butik 1499 kr och kaninen "Rabit Polka" 18,7 cm hög och kostar 1299 kr.

Jag tycker Ludvig Löfgren är kul. Han har en skön mix av rock n' roll, skäckfilm och kitsch i sitt designspråk. En underbar, kaxig, frisk fläkt av förnyelse i den fina svenska glastraditionen.

Sammanlagt kostar alltså de här två fina glasdjuren 2798 kronor i butik. Ge mig några fina bud!

Auktionen stänger 3/3 kl 23.00.

27 februari 2013

Hjärtrapport.

Det slog mig plötsligt att någon kanske undrade hur det gick hos hjärtdoktorn förra veckan. Jag berättade ju aldrig det.

Bra.

Det gick bra.

Det märks att Abbe har blivit äldre. Han gick rakt in, klädde av sig helt utan protester och lät sköterskan klistra kroppen full av EKG-elektroder. Han har aldrig gillat det där något vidare. Nu pratade han och fnissade när hon tryckte dit dem på de kittligaste ställena, frågade om han kunde få ta med ett par elektroder hem och satt alldeles stilla när det var dags att mäta hjärtats arbete.

Detsamma med ultraljudet. Abbes kardiolog fick i lugn och ro undersöka hans hjärta medan Abbe själv låg och tittade på en film. Inga protester.

Det är tre saker de i första hand håller ögonen på. Den första är kärlet de opererat in för att ersätta lungartären som var blockerad. Eftersom det är främmande vävnad så är risken att det kalkar igen lite extra hög. Som jag förstått det så förkalkas de alltid, det är bara en fråga om när det blir för trångt, och det är det de håller koll på. Än så länge ser det fint ut.

Den andra saken de vill undersöka är den där förträngningen på vänstra grenen av lungartären som de gick in med hjälp av hjärtkatetrisering och ballongsprängde med gott resultat. Det finns ju risk att det, så att säga, fjädrar tillbaks. Även det ser fint ut.

Den tredje biten man tittar extra noga på är funktionen på klaffarna på det nya kärlet Abbe fick. De läcker. Tanken är ju att de ska fungera som en backventil, dvs hjärtat pumpar ut blod och klaffarna gör så att det inte kan rinna tillbaks in i kammaren igen. Abbes "nya" klaffar läcker ungefär tre på en fyragradig skala. Dvs ganska mycket.

Men för att se hur de här olika sakerna påverkar hjärtat håller man ett öga på är hur höger kammare mår. Om den får jobba väldigt hårt, pga trånga kärl och läckande klaffar t ex, finns risk att den blir förstorad. Precis som en biceps som får jobba extra mycket på gymet. Och det är inte bra av diverse olika skäl.

Som väl är verkar höger kammare må fint än så länge, så summa summarum ser det bra ut med Abbes hjärta. Abbe ska genomgå en Mag3-scintigrafi för att ha koll på att det går ungefär lika mycket blod åt höger som åt vänster, men bortsett från det behöver vi inte komma tillbaka till hjärtmottagningen förrän om ett år.

Härligt.Hade ingen kamera med mig men knäppte ett par Instagram-bilder med mobilen.

#18 – Sahara regnset från Gneis.

Här kommer en riktig pärla. Regnsetet Sahara är lätt och komprimerbart med väldigt fina och funktionella detaljer. Både Abbe och storebror har var sitt sånt här. Vi snackar inte krypa-runt-i-sandlådan- eller åka-på-bara-rumpan-i-halvgrusig-pulkabacke-kläder. Nej, snarare ett regnset man får plats med i skolväskan på utflykten eller i ryggsäcken på skogspromenaden. Det tar nästan ingen plats och väger nästan inget. Superbra!

Klicka på den här länken så hittar du ett bildspel med detalj- och funktionsbilder. (de finns inte i butiken just nu utan kommer till vårkollektionen)

Sahara finns i storlek 122-128, 134-140 och 146-152 och kostar mellan 999:- och 1099:- beroende på storlek.
Auktionen stänger 3/3 kl 23.00.

Psst. Påminner lite om mitt insamlinghjärta också …

26 februari 2013

#17 – Hercules Chilli, köksmaskin från OBH Nordica.Den sjuttonde auktionen gäller en läcker röd köksmaskin från OBH Nordica. Hercules Chilli Kitchen Machine är en riktig arbetshäst som hjälper dig med allt från pizzadegar till att vispa din egen majonnäs. För att inte tala om bulldegen och grädden till semlorna.I butik får du hosta upp 3595 spänn för en sån här. Här på Heja Abbe hjälper du dessutom forskningen kring medfödda hjärtfel att göra framsteg. Det är värt massor av deg.

Auktionen stänger 2/3 kl 23.00

25 februari 2013

#16 – Minishape overall från Gneis.

Här kommer Minishape – en smidig vinteroverall med suverän passform till de minsta barnen. Vi snackar mjukt och behagligt tyg, heltejpad, vattenpelare på 20 000 mm och andning på 20 000 gr/m2/24h. Cordura®-förstärkningar på nederdel ben fram och över baken, fodrad med en mjuk smidig vadd med hög värmeisolerande förmåga och på knäna finns en värmeisolerande foam.

Läs mer, kolla färger och storlekar på Gneis hemsida.

Overallen kostar från 1120 kr beroende på storlek.

Autionen stänger 28/2 kl 23.00. Ge mig ett bud för hjärtebarnen!

Snart blir bloggen som vanligt igen.

Februari lider mot sitt slut och det är bara några få auktioner kvar. Jag som inte hade tänkt köra auktionerna i år eftersom det tar ganska mycket tid. Men så ändå, jag ångrade mig. Bara i liten skala i år, några stycken, för att det är så himla kul att vi tillsammans kan göra skillnad. Med facit i hand kommer det att bli fler auktioner i år än någonsin. Det är svårt att vara måttlig.

Ni är så bra som bjuder och köper grejer. Jag blir så glad när någon gör ett fynd och ännu gladare när någon betalar mer än vad prylarna kostar i butik. Ni har förstått vad allt det här går ut på.

Tänk på det när ni tar på barnen deras nyinköpta pyjamasar eller jackor, när ni lagar mat med era nya köksverktyg eller njuter av en fjällweekend. För pengarna ni betalade kan forskarna lära sig mer om medfödda hjärtfel, utveckla nya metoder och hjälpa fler små framtida hjärtebarn.

Tänk på det, ni som inte bjöd högst i auktionen och inte fick det ni gärna ville köpa. Tänk på att ni hjälpte till att få upp priset på auktionen, så att ännu mer pengar gick till forskning. Tänk på att om Abbe blivit född för trettio år sedan skulle allt sett annorlunda ut. Tänk på att utan forskning och utveckling så hade han inte överlevt sina första dygn.

Och för er som inte hittar något att bjuda på men vill hjälpa till ändå, finns mitt insamlinghjärta. Vi brukar vara duktiga på att samla in pengar tillsammans med hjälp av det. Något år samlade vi in mest av alla i landet. Nu ligger Heja Abbes hjärta på 32:a plats. Ska vi satsa på Top 10 innan februari är slut?

Mitt hjärta hittar du alltså genom att klicka här.

Än en gång, Tack!

23 februari 2013

#15 – Bacteria Shield handskum.Det här är en grym produkt, särskilt för småbarnsfamiljer under VABruari, elitidrottare som inte vill dra på sig infektioner eller vem som helst som tröttnat på torra händer från handsprit för den delen. Och det finns en spännande historia bakom också.

Genom åren har vi fått många nya fina vänner som också har barn med samma syndrom som Abbe. Vi har träffats via föreningens familjehelger på Grötö eller på 22q11-vistelsen på Ågrenska. En av familjerna har en son som har haft väldigt jobbigt med återkommande infektioner. Inte helt ovanligt eftersom ett av symptomen på 22q11 är svagt immunförsvar. De försökte allt. Men av en händelse fick de kontakt med en person som jobbar med desinfektering inom industrin och så föddes tankarna kring ett handskum.

Idag är levererar Bacteria Shield bland annat sitt handskum till Svenska Skidlandslaget som just nu gör upp om VM-medaljerna i Val di Fiemme och absolut inte vill bli sjuka. Det tycker jag är ett betyg så gott som något.

Handskumet dödar 99,999% av alla virus och bakterier, är testad och godkänd mot Svininfluensan, E.Coli och MRSA. Det torkar inte ut huden och är skonsam för känsliga händer och till skillnad från handsprit, som bara dödar bakterierna precis när man spritar så verkar Bacteria Shield ända upp till 4 timmar efter att man smörjt in sig. Den är dessutom helt miljövänlig.

Läs mer på hemsidan.50 ml räcker till hela 120 doseringar. Jag auktionerar ut ett paket med fem stycken 50ml-flaskor. De finns att köpa på Claes Olsson för 99:- styck, så värdet på denna auktion är 495:- om man inte räknar med vad VAB och sjukdagar kostar.

Auktionen stänger 27/2 kl 23.00

22 februari 2013

#14 – Hårfix med Björn Axén Tools.

Här kommer en auktion med grejer för att fixa fina frisyrer med. Under förutsättning att man har lite hår då, och inte millimeterlångt som jag. :)
 
Det är fina verktyg från Björn Axén Tools (OBH Nordica). En fiffig locktång som heter Slide Curler och en Volumaster Professional Slim för att få till den där extra volymen.

Sammanlagt är de här grejerna värda 1390:- och tänk hur mycket extra det är värt att ackompanjera den snygga frisyren med en fin känsla i magen av att ha hjälpt framtida hjärtebarn.

Auktionen stänger 26/2 kl 23.00

21 februari 2013

#13 – Fjällweekend på Fjällnäs.Den här auktionen känner ni kanske igen ifrån i fjol. En riktig pärla som jag helst vill ropa hem till mig själv.

Eller vad sägs om ett weekendpaket med måltider och spa för två personer i storslagen fjällmiljö. Fjällnäs, Sveriges äldsta fjällhotell, ligger på 820 m.ö.h i Tänndalen mitt i den skandinaviska fjällvärlden.

Jag säger precis som jag sa i fjol, att jag skulle kunna babbla på hur mycket som helst om hur grymt läckert det här ser ut, om tystnaden och vidderna, om den perfekta avkopplingen från vardag, jobb och stress, om toppturer och lössnösvängar, vandringar sprakande höstfärger eller mountainbiketurer på fjällstigar, men jag tror det är bättre att ni klickar in på Fjällnäs hemsida och läser själva.

Paketet innehåller:
• Boende i dubbelrum torsdag till söndag
• Frukost
• Lunchpaket
• Entré till Mii Gullo Spa (som förresten är nominerat i 2013 World Luxury Spa Awards) 
• Trerätters middag för två personer på fredag och lördag.

Värdet på detta är 10 130 kronor. 

Auktionsvinsten kan tas ut vilken weekend ni vill från 1 mars 2013 fram till 30 april 2014.

Auktionen stänger 28/2 kl 23:00.

20 februari 2013

#12 – Swing flece-set från Gneis.Dags för ett supermjukt, smidigt fleeceset i stretchig microfleece till barnen från Gneis.

Swing har en överdel med en hellång dragkedja som gör den enkel att ta på och av, samt fin kantresår i ärmslut och nederkant. Byxan har en stretchig mudd i bensluten.  Klicka in på Gneis hemsida för att läsa mer om fleecesetet. Ta även en titt på storlekar och färger för jag såg att några färger var slut i vissa storlekar.  Kostar mellan 370 och 490 kronor, beroende på storlek.   Auktionen stänger 25/2 kl 23.00.

19 februari 2013

Mina skidåkare.

Bjussar på några bilder från helgens tur till Stöten i Sälen. Längtar redan till nästa gång jag får åka skidor med Abbe och storebror.(som vanligt blir bilderna större om du klickar på dem)

18 februari 2013

#11 – Pyjamas från Cotton & Button
Då kör vi en till auktion på sovplagg från Cotton & Button. Pyjamasarna är gjorda av mjuk ekologisk bomull, de har en skön passform och är inte för varma. Finns för barn 0-8 år.

Klicka in här och kolla närmare på dem.

Får jag ett bud på en pyjamas, värde 375:-

Auktionen håller på till 23/2 kl 23.00.

Hjärtkoll.

Idag har jag med Abbes kramdjur, hunden Tage, till jobbet. Han ska med mig och möta Abbe och mamman på sjukhuset för nu är det dags igen. Efter lunch är vi på barnhjärtmottagningen för kontroll. De första åren var där varje vecka, numera är det snarare årliga kontroller, men det känns ändå alltid lika jobbigt. Är det dags för nya ingrepp nu, eller får vi vänta ett år till? En vacker dag kommer beskedet vi inte längtar efter, låt oss hoppas det inte blir idag.

Inte det här året. Ok?

17 februari 2013

#10 – Food Sealer Prestige från OBH NordicaVakuumförpacka maten så håller den upp till fem gånger så länge. Eller snabbmarinera kött eller fisk på några minuter. En Food Sealer Prestige kostar 1295 kr i handeln och nu kan du köpa en på auktion och samtidigt skänka pengar till barnhjärtforskning.

Auktionen är slut 22/2 kl 23.00.

16 februari 2013

#9 – Startplats i Göteborgsgirot.


Den 11-12 maj 2013 arrangeras för första gången Göteborgsgirot – en folkfest på två hjul genom alla stadsdelar. Du kan välja mellan stadslopp på ca 7 mil och MTB-lopp i Delsjöterrängen 37 km eller 25 km. Stadsloppet på lördagen 11/5 och MTB-loppet på söndagen 12/5. Båda loppen avslutas med avslutas med att du cyklar in på Ullevi med slutspurt på löparbanorna. Coolt va?

Startplatsen är värd 595 kronor oavsett om du väljer stadslopp eller MTB.

Auktionen slutar 21/2 kl 23.00.


15 februari 2013

Stöten i Sälen.

Vi kom upp till Stöten vid halv tolv i går kväll, killarna och jag. Kusinerna, deras mamma och "morfar" var redan uppe eftersom de åkt hemifrån tidigt på morgonen. Abbemamman däremot var tvungen att jobba idag och fick bli kvar hemma tyvärr. Men, kanske kan det vara skönt att få en helg helt för sig själv också.

Idag har vi varit i backen hela dagen, med undantag för lunch. Trots riktigt tät dimma längst upp på toppen var skidåkningen strålande. Jag gillar Stöten. Alla vet ju att hela Sälen är ett mecka för barn och barnfamiljer, men ska man vara ärlig så är det rätt trist om man är ute efter bra åkning som vuxen. Om man inte åker till Stöten.

Här finns Sälens bästa skidåkning enligt min mening. Och inte bara enligt min mening, faktiskt. I det senaste numret av åka skidor rankar man Sveriges bästa pister, och min favoritbacke i Stöten – "Älvan" placerar sig på femte plats i landet och utses samtidigt till Sälen absolut bästa pist. Jag håller med.

Samtidigt är det ett litet kompakt system och man tar sig snabbt från barnområdet till de vassaste backarna, om man till exempel har lämnat sina små hjälmfotingar i skidskolan och vill hinna köra några åk så att mjölksyran bränner i låren.

Inser nu att det nästan låter som att jag jobbar med att göra reklam för Stöten. Det gör jag inte. Jag gjorde det på min gamla byrå, men inte nu längre. Det här är mina egna åsikter. Och killarnas.

I morgon kör vi hårt igen. Det är kul det här.


#8 Izzy Recycle – thermojacka från Gneis.

De här jackorna älskar killarna. Och jag med. De är tunna och smidiga och lagom varma på höst och vår, eller som förstärkning på vintern. Och dessutom är det coola och snygga. Läs mer detaljerad info och kolla färger och storlekar på hemsidan. Fler (klickbara) bilder på jackorna i det här inlägget från i höstas, ihop med receptet på en god soppa.

Izzy Recyclejackan kostar 490:- i Gneis webbbutik. Jag hade kunnat betala mycket mer för den. Hur mycket bjuder du?

Auktionen stänger 20/2 kl 23.00


14 februari 2013

Om bronsmedaljer och restylane.

Det räckte inte riktigt ända fram, årets föräldrablogg blev Paula Uribes blogg. Men jag sprang på Finests chefredaktör Alexander Erwik i vimlet efter prisutedlningen och han berättade då att Heja Abbe kom trea i röstningen. Bronspeng alltså, även om det aldrig delades ut någon sådan officiellt. Det betyder att ni måste ha röstat som galningar och det gör mig väldigt stolt, smickrad och tacksam.

Tusen tack, allihop!

Det var kul att vara där och få heja på lite folk man lärt känna mer eller mindre genom åren. Fint att säga hej och få en kram av Isabella, Cimon och några till jag träffat tidigare. Roligt att jag satt bredvid Emma som också var nominerad i föräldrakategorin. Synd att jag aldrig lyckades hitta Mona och några andra i vimlet som jag velat prata med.

Det var en märklig känsla att vara där. Jag har sällan sett så många vackra människor (läs tjejer) på samma gång. Hälften av dem kunde i och för sig ha varit mina döttrar, om vi snackar såna trivialiteter som ålder och utseende. Men samtidigt har jag aldrig sett så många människor som förstört sitt utseende totalt. Det var utan tvekan den tillställning med mest restylane, botox och silikon per kvadratmeter jag någonsin varit på.

Jag förstår inte det där. Unga fina människor som skulle ha varit naturligt vackra, men som förstör sitt ansikte totalt och pumpar in så mycket skit i huden så att de ser ut som tagna ur Kalle Anka. Okej, nu snackar jag yta och utseende, vi vet ju alla att skönhet kommer inifrån och så där, men nu var det ett event med många som verkar inom områden där ytan är viktig. Jag blir ledsen när jag ser det och undrar vad det är som driver dem att förstöra sig. Eller kanske snarare vad som fått skönhetsidealet att bli så skevt hos just de här personerna, för de håller ju inte med mig om att de förstör sig, gissar jag.

Nåja. Det var en intressant upplevelse och en kul kväll. Likt Askungen lämnade jag balen före midnatt, dock med båda skorna på. Nu ska jag iväg och spela in en radiospot, sedan hämtar jag killarna och åker till Stöten i Sälen över helgen. Så de får ett litet minisportlov.

Livet är fullt av kontraster.

13 februari 2013

Finest Awards ikväll.

Jag sitter i en hotellreception i Stockholm med en kopp kaffe och tittar på folk som stressar förbi. Om ett par timmar ska jag ha ett kundmöte och när det är över ska jag svida om. Klädsel: Fest/Cocktail, stod det på inbjudan. Jag vet inte hur mycket coctailklädd jag kommer att bli, men det får duga.

Det är galakväll på Café Opera och Finest Awards ska delas ut. Det är nästan precis tre år sedan jag var på en bloggala förra gången. Då gällde det Aftonbladets "Stora Bloggpriset" ut och jag vann kategorin jag var nominerad i. Fantastiskt roligt och smickrande! Men det blev också en märklig kväll som gjorde att jag i efterhand insåg att behövde slå av lite på takten och prioritera om saker och ting.

Det känns mycket bättre nu på många sätt. Jag har gjort förändringar, är noga med att ge mig tid för återhämtning (även om jag slarvar lite ibland), försöker tacka nej till vissa saker och valde till exempel att bara jobba fyra dagar i veckan när chansen dök upp i samband med att jag bytte jobb.

Den här gången ska jag inte svimma. Det ska bli kul att träffa en massa människor jag bara haft kontakt med via bloggar och Twitter och jag ska njuta av kvällen. Jag är jätteglad och rörd över att ni nominerat mig och att ni röstat på mig, och jag vill passa på att tacka tusenfalt för det. Men jag hyser inga stora förhoppningar om att vinna. Heja Abbe har några år på nacken och nyhetsvärdet är inte lika stort som det var för tre år sedan. Dessutom är det några riktigt stora drakar som är nominerade även i min kategori.

En kollega på jobbet gjorde mig uppmärksam på att det tydligen går att spela på resultatet på Betsson.se. Haha, crazy! En slant på mig ger tio gånger pengarna. De oddsen känns nog rätt rimliga.

12 februari 2013

#7 – Bokpaket från piratförlaget.

Här kommer en hel låda med bra läsning. Ett bokpaket med tolv aktuella böcker ur senaste halvårets utgivning från Piratförlaget.

Följande titlar ingår: Al Pitcher – Begravda elefanter, Katerina Janouch – Modershjärtat, Emma Hamberg – Rosengädda nästa!, Mark Levengood – Rosor, min kära, bara rosor, Mikael Niemi – Fallvatten, Martina Haag – Heja, heja!, Jan Guillou – Dandy, Sara Kadefors – Kast med liten kniv, Lasse Berghagen – Flakmopedisten, Lena Ebervall & Per E Samuelson – Mördaren i folkhemmet, Malin Persson Giolito – Bortom varje rimligt tvivel och Anne Holt – Död i skugga.

Paketet är värt 2 100 kr.

Auktionen pågår till 16/2 kl 23.00.

Bud?

11 februari 2013

#6 – Kökspaket 2 från OBH Nordica.
Dags för lite glada färger i köket. Här kommer fler fina köksgrejer från OBH Nordica. En Eco Kitchen stekpanna (24 cm), en Eco Kitchen ugnsform (storlek mellan) och en  Eco Kitchen ugnsform (storlek liten). Klicka på länkarna för att läsa mer om produkterna.

Rubb och stubb värt sammanlagt 1439 kronor. Ge mig ett bud för hjärtebarnen.

Auktionen pågår till 15/2 kl 23.00

10 februari 2013

#5 – Posters till barnrummet.Nu kan du ropa hem tre fina posters till barnrummet från a&c skapa. Formatet är 40x50 cm och de passar till exempel i ramen Ribba från IKEA (ramarna ingår dock inte i auktionen).

En poster brukar kosta 190:- och man får alla tre för 450:-. Värdet på den här auktionen är alltså 450:-. Ge mig ett bud.Auktionen håller på till 14/2 kl 23.00