Litteraturpristagare. Jo tjena.

20:43

– Jag är så glad att den här boken finns så att de här berättelserna blir berättade. Christina har gjort ett kanonjobb och satt samman en underbar bok, och när den nu belönas med Selmapriset är det så otroligt roligt! Ett erkännande och ett fint bevis på att boken behövs. För mig personligen blir det också ett kvitto på att jag och alla andra som skrivit i boken har något intressant att berätta, och att vi tydligen lyckades ganska bra med att göra det dessutom. Det känns fint.

Det du just läste var min kommentar till Boktugg.se med anledning av att Christina Renlunds fantastiska bok "Du får väl säga som det är" i fredags belönades med Selmapriset. Selmapriset (ibland kallat en "lillasyster till Augustpriset") är ett svenskt litteraturpris för egenutgivna svenska böcker, instiftat i augusti 2014.

Såhär lyder juryns motivering: 
”Sällan möter man en författargärning med en sådan betydelse för den lilla människan, men också samhället i stort, som i Du får väl säga som det är. I 24 återgivna berättelser från anhöriga till någon med sällsynt diagnos eller funktionsnedsättning har Christina Renlund på ett till synes enkelt sätt fångat livssituationer som både skiljer sig från ‒ och i det mest avgörande liknar ‒ allas våra familjer. Där känslor av sorg, maktlöshet men också ödmjukhet och kärlek ryms. I den bästa av världar skulle denna bok inte behövas. I den näst bästa delger Christina oss läsare insikter som leder till högre tolerans inför det som vid första anblicken är annorlunda”

Jag är så glad att jag fått vara med och skriva en av de tjugofyra berättelserna i den här fina boken. Behöver jag säga att jag är stolt?

Du kan köpa boken på t ex Adlibris eller Bokus

6 kommentarer

 1. Grattis till Selmapriset!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag skulle vilja samarbeta med din blogg, är du intresserad kan du väl höra av dig?

  Ha en fin dag!
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Vilken viktig bok att skriva och sprida! Gratulerar!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se - nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat. En bok om ett viktig ämne.
  Om du vill får du kika in på min blogg på http://www.mindjonna.se

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.