Miljöfrågan.

23:35

Det blev till slut en Toyota Prius.

Storebror älskar den. Förmodligen för att det finns en liten bildskärm med en massa olika menyer som påminner om ett dataspel. Han följer nogsamt med på om det är bensinmotorn eller elmotorn som driver bilen. (Och kommenterar det hela tiden så till den milda grad att jag nästan ångrar att vi valde den här bilen.)

– Kolla. Nu går den bara på elmotorn. Undrar om alla utanför tänker: "Va?! den bilen släpper ju inte ut några avgaser alls?"
– Mmm. Det kanske de gör.
– Jättebra för miljön ju!
– Mmm.
– Pappa ... vad är egentligen miljö för något?
– !!

Andra bloggar om , , , ,

18 kommentarer

 1. ahhh härliga de är barna när de kommer med sina underbara frågor :)

  SvaraRadera
 2. Jag tänker alltid på Jeff Dunham när jag hör Prius!

  Jag har läst igenom bloggen från början till slut nu och kommer fortsätta läsa till den dag du inte skriver längre!
  Fortsätt skriv! Det känns bra att läsa om Abbe. Det ger en speciell förberedelse inför när jag själv skaffar barn, ifall mitt barn skulle få hjärtfel eller något annat oväntat kromosomfel.

  SvaraRadera
 3. Jag kör själv Prius sen snart tre år tillbaka. En fröjd att tanka. Kör ca 65 mil på varje tank, och sen när jag väl tankar så går det i knappt 40 liter. Det är trevligt i jämförelse med tidigare bensinslukare...

  SvaraRadera
 4. Hihi. Underbara storebror. Här är storebror, fem år, miljöspanare på dagis. Något som kommunen anordnar för alla femåringar. Häromdagen frågade jag lite om de varit miljöspanare det sista? "Nä, det var länge sedan, nu är det nog dags att spana efter miljön igen". :)

  SvaraRadera
 5. Det är lite beroendeframkallande att kika på de där displayen. Jag och en kollega fick en sådan när vi var i Turin, Italien. Gissa om jag garvade när han svor över att bilen var så jävla svårstartad. Men tillslut kom han på det, den var ju så tyst att man trode att den inte startat eftersom den startade på el :-)

  Ja vad är egentligen miljö?

  SvaraRadera
 6. Vi har också tittat på en Prius. Synd att utbudet är så jädra litet (jämfört med antalet bilmärken och modeller). :-(

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag är en sporadisk läsare här på hejaabbe, keep the good writing going! Förövrigt så kör jag oxå Prius sedan knappt fyra år och jag älskar den! Så grattis!
  Ha en bra dag och hälsa Abbe och Storebror!

  SvaraRadera
 8. Jag jobbar på Toyota så jag är glad att ni har köpt en Prius. En av de bästa modellerna som någonsin gjorts enligt mig!

  SvaraRadera
 9. Medveten om att det är viktigt att vara medveten. Härlig kille den där Storebror!

  SvaraRadera
 10. AAahhhh!!!! Jag tror att jag och storebror var syskon i ett tidigare liv, det är ju jag som sitter där (förrutom att jag lärt mig vad miljö är genom åren ;-))
  Haft en Prius som hyrbil och jag satt så stort sett hela tiden tills jag t o m blev irriterad på mig själv...
  Älskade Priusen och är väldigt sugen på en sådan som nästa bil. Fast nu ska jag försöka vara billös ett tag. Det är också bra för miljön och för tillfället väldigt praktiskt dessutom. Det går snabbare med tåg än bil till jobbet... (och parkeringen är lika långt bort som stationen...)

  SvaraRadera
 11. haha, alltid lika värmande att läsa om storebror. du framstället dina barn så fantastiskt. jag älskar att läsa om dem, om er, om ert liv. många kramar.

  SvaraRadera
 12. Jag håller med storebror. Min pappa har en sådan taxi och jag har bara åkt i den en gång, men jag älskar den redan. Det är ju också super att den är bra för miljön som han säger.

  SvaraRadera
 13. Ibland vet man inte vad man ska svara till de små charm trollen. Har själv fått en hel del frågor från min 4 åring...

  http://mom-and-the-city.blogspot.com/

  En blogg om mina 3 underbara prinsar och allt vad det innebär, samt lite till :)

  SvaraRadera
 14. Hej, ja du, storebror e ju bara så cool, han e underbar. Jag själv bloggar om mig själv, efter att jag fått problem med mina handleder, vilket inte är lika allvarligt som denna blogg, men ändå är det här det största problemet i mitt liv just nu. Så, om, man får göra lite reklam, så läs min blogg om ni vill.
  www.tonaringosjuk.blogg.se
  Tack för världens finaste blogg, och välkomna. Heja Abbe!

  SvaraRadera
 15. Blev lite fel, i förra kommentaren, med min bloggadress, så skrev jag fel, men här är det rätta: www.tonaringosjuk.blogg.se

  Heja Abbe, och grattis brorsan!

  SvaraRadera
 16. Vad söta dom är, de små barnen. :) Ja, vad är miljö? Luften i världen kanske? :)

  SvaraRadera
 17. Varför blev jag anonym då. Ja ja, det var jag som skrev nyss iaf. :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.