Fem veckor.

23:54

Semester. Den där evighetslånga ledigheten. Fem hela veckor att verkligen hinna ta igen sig.

Av någon anledning så tror jag varje år att det är oceaner av tid. Man hinner vara hemma och bara slappa, läsa böcker i hängmattan (som aldrig kommit upp, eftersom man inte hunnit). Man hinner säkert bygga någonting – som att garage eller en altan. Och sticka iväg på någon spontan vecka någonstans, plus några helger någon annan stans. Kanske några dagar själv med kajaken, eller tillsammans med min fru om vi får barnvakt, eller något mysigt ihop med barnen. Kanske alltihop förresten.

Men vänta nu. Först ska jag ju alltid vara sjuk en vecka och samla ihop spillrorna av mig själv efter det hysteriska tempo som infinner sig innan semestern. Och så går någon vecka utan att man slappar, men också utan att man får gjort något. Och så regnar det någon vecka. Och sedan börjar jag bli stressad för att det bara är två veckor kvar och jag inte gjort något av allt jag tänkt. Och så är det Augusti.

Visst ska det bli skönt med en lång härlig semester ändå?

Andra bloggar om , , , ,

1 kommentarer

  1. Det där känner jag igen, men förra sommaren bestämde jag mig för en förändring. I stället för alla "måsten", så njöt jag av att bara vara. Att kunna ligga kvar i sängen och gosa med dottern varje morgon i lugn och ro. Att slippa stressa. Att bara ta dagen som den kommer. Att inte planera för då slipper man besvikelsen om vädret inte blir som man tänkt. Njöt av slippa springa på Hab.-möten, dagismöten och ringa alla samtal som gör att dottern vardag fungerar. Det bästa av allt var att jag var sååå utvilad efter semestern och faktiskt kunde suga på den karamellen 2 ca 2-3 månader.
    Ha en skön sommar och nut av familjen!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.