Regn, rusk och generaler.

23:52

Stockholm har inte bjudit på någon sommar idag. Nix. Det har spöregnat, blåst och varit runt tio-elva grader. Påminner rätt mycket om vädret i december, om jag inte minns fel.

Efter vi checkat in på det nya Clarion Sign Hotell skulle vi hitta någostans att käka en sen lunch på. Och eftersom storebror ratade alla ställen vi föreslog på vägen kom vi ända till Stureplan och TGIF innan det dög. Då var vi pissvåta, för att tala klartext. Men killarna var nöjda med restaurangvalet och vi torkade i alla fall upp halvdant.

Vi knallade vidare mot slottet. Storebror tyckte det var ett dåligt slott som inte såg ut som slott gör. "Alldeles fyrkantigt ju. Inte ett enda torn." Riksdagshuset däremot, var bättre.

– Är det inte där kungen bor?
– Näe, det är riksdagshuset. Där jobbar de som bestämmer i Sverige.
– Jaha. Jag trodde att det var det som var ett slott. Det ser mycket kungligare ut.Efter att ha värmt oss en stund inne på livrustkammaren gick vi upp på själva borggården och kikade lite. Storebror fick syn på några soldater ur högvakten på sina poster, och utbrast:

– Va?! Finns det krig nu?
– Ja, det gör det tyvärr, sa jag.
– I Sverige!!?
– Näe, inte i Sverige.
– Varför står det generaler där då?Det var två rätt möra killar som slappade på hotellrummet ikväll. Föräldrarna med för den delen.

Andra bloggar om , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Hej på er... Vad tråkigt att vädret är kasst, men hoppas ni får en underbar dag i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Vi gjorde samma i fjol, Stockholm är verkligen fantastiskt. Vår kille älskar ju djur och natur, så Haga och fjärilshuset var nog det mest populära, och biologiska museet, det var riktigt cool, nästan lite kusligt... menn det brann ju nu. Hoppas ni får en toppen semester.

  SvaraRadera
 3. Vi skulle till Gröna Lund igår men bara efter några meter ute kom vi på att detta var ingen bra ide så det blev ett lekhus i Sickla i stället.
  Idag blir det ett nytt försök med Grönan.
  Kan ju hända att vi ses i Stockholm stad idag!

  SvaraRadera
 4. Åhhh åh åh åh!!! Jag älskar dina foton! jag ville bara säga det :)

  SvaraRadera
 5. Åh vad mysigt det ser ut! Vilket hotell var det ? Ser riktigt fint ut!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.