Bara storebror.

16:27

Ända sedan Abbe föddes har jag haft dåligt samvete. Jag har lidit med Abbes brorsa som fått stå tillbaka, vara stor och duktig och ta så mycket hänsyn till sin lillebror. Alla sjukhusvistelser han har varit tvungen att genomlida med mamma och pappa på halvtid, pressade och förtvivlade. All av extra tid och uppmärksamhet som Abbe slukar.

Och ända sedan Abbe föddes har vi sagt att vi ska försöka göra något med bara storebror. Ge honom lite extra uppmärksamhet och extra tid. Men det blir aldrig av. Okej, någon bio då och då, men det är liksom allt.

Men nu. Nästa torsdag är det dags. Då åker vi till Jämtlandsfjällen, bara storebror och jag. I fem hela dagar ska vi ha det mysigt, gå i fjällen, tälta, snacka om livet, spela schack och ta hand om varandra.

Sweet!

Andra bloggar om , , , , ,

16 kommentarer

 1. Låter ju jättemysigt det där. Heja Storebror!

  Fred & Kärlek

  SvaraRadera
 2. Precis vad ni två behöver tror jag, perfekt!

  SvaraRadera
 3. oh, va fint det låter =)
  känner ju inte Storebror men jag har jobbat med ett antal andra pojkar i samma ålder och tror nog att han kommer tycka om det och uppskatta det =)

  SvaraRadera
 4. Men åh! Det har ni verkligen gjort er förtjänta av, båda två. :)

  SvaraRadera
 5. Gud, vilka underbara föräldrar ni båda är! Följer bloggen och förundras ständigt över tålamodet och kärleken. Krama barnen och trevlig helg!/Malin

  SvaraRadera
 6. Vad härligt.
  Något som vi borde göra med vår tjej utan det lilla extra också någon gång.

  SvaraRadera
 7. Underbart! /Pyssan

  SvaraRadera
 8. Tänk att det finns bra bloggar bland alla miljoner som bara är en massa dravel. Lägger upp dig på bin blogg omgående. Ha det bra och sköt om er.

  SvaraRadera
 9. Låter underbart för pappan och brorsan. Jag läser din blogg regelbundet. Här är min, du känner säkert igen dig i vissa känslor.

  http://www.pasda.blogspot.com/

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt beslut. Jag har varit och paddlat med kanot med min stora pojk som även han fick alldeles för lite uppmärksamhet när våran lilla Agnes föddes med 22q11. Det gav oss en "ny" start och ett minne för livet för honom.(och även mej).

  SvaraRadera
 11. precis läste klar "ensam på insidan" (syskon till funktionhindrat barn) kan tipsa om...

  SvaraRadera
 12. Jag är uppe i Jämtland just nu, i Åre.
  Det är jättefint här så ni kommer nog få det jättebra.

  SvaraRadera
 13. Hoppas ni får det riktigt underbart!!!

  SvaraRadera
 14. Herreminskapare. :D

  Snacka om att Storebror får det toppen.

  Och ditt dåliga samvete kan du begrava direkt - Storebror KÄNNER att ni finns där, alltid, trots att Abbe tar mycket tid. Det om något är värt miljoner gånger mer än två föräldrar som HAR all tid i världen men inte ger något av det till barnet. Så är det ofta, tyvärr, i dagens samhälle.

  Alltså menar jag att det är bättre att vara begränsad, som ni är, med en lillebror som är krävande, men att ända alltid FINNAS där för storebror. Fattar du? *ler* Hoppas det.

  SvaraRadera
 15. Åh vad mysigt det låter :-)!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.