Semesterkänslan.

18:22

Jag är inne på slutet av min andra vecka och idag fick jag den där sköna feelingen. Vädret helt okej, kanske inte supervarmt men solen kommer och går och det regnar i alla fall inte. Jag har ömsom lagt ett golv av natursten utanför växthuset, ömsom brottats med Abbe i gräset. Mattias Klum har sommarpratat för mig från min frus Pal-radio som hon fått i present av mig någon gång.

Så plötsigt dånar den bekanta melodin från Hemglassbilen över området. Till och med långt här ute i skogen där jag bor letar den sig fram. Säga vad man vill om ljudet, men just idag gav det åtminstone mig en somrig puff av välbehag. Hela familjen drog iväg och köpte glass så frysboxen bågnar, och när vi mumsade på varsin efteråt upptäckte storebror att hans isglass liknade en rymdraket när han sugit på den en stund.


Bilden har jag lånat från gb.se

Jag berättade att när jag var liten fanns en glass som såg ut som en raket som hette X15, och min fru och jag började snacka om gamla glassklassiker.

Känner mig lika härligt somrig som Ernst. Man kanske skulle cykla runt på några grusvägar, barfota med upprullade byxor och mysprata med folk om potatis och heminredning.

Andra bloggar om , , , ,

8 kommentarer

 1. hum...Ernst vet hur man njuter av de små saker...det är det som är så speciellt med honom.

  SvaraRadera
 2. fantastiskt inlägg. det här är vad jag kallar bra blogg!

  SvaraRadera
 3. Hej, ja det var tider det när glassarna kostade så. haha. Ha det så bra!!

  SvaraRadera
 4. Hallå! :)
  Roligt att du svarade på mina frågor :)
  Jag har faktiskt vart in och kikat på din blogg ibland också :)

  SvaraRadera
 5. nej, nej, nej. om du börjar visa sliskiga Ernst-tendenser så kommer jag att sluta läsa din blogg...

  SvaraRadera
 6. Luckypunk: Så är det nog.

  Anonym: Tackar.

  Daniel: Mm, Storstrut för 3:60.

  Mamma Jessica: Det var så lite så. Välkommen tillbaka.

  Anonym: Don't worry. Det var ett skämt. ;-)

  SvaraRadera
 7. Du ser Skate på andra raden. Just det. Den byttes ut mot en jävla vuxenglass 1983. En vuxenglass med mörk choklad och fruktbitar inuti. Större ungdomstrauma kan jag inte komma på just nu.

  SvaraRadera
 8. Åhhh, X15!
  Det var en av mina favoriter. Sååå god!!
  Vilka priser sen då! Sonen här blev helt chockad, hihi...

  Bra blogg, förresten

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.