Februari – Alla barnhjärtans månad.

23:04

Den 14:e februari är det Valentines Day som vanligt. Eller Alla hjärtans dag som vi valt att kalla den här i Sverige. Ett jippo som väl knappast har undgått någon.

Jo men visst, det är väl lite fint att man uppvaktar sin kära lite extra en dag. Jag hör inte till dem som gnäller på alla kommersiella jippon, jag tycker gott att man kan käka semlor, göra pumpalyktor till Halloween och köpa presenter på mors och fars dag. Antingen traditionen har sina rötter i Sverige, USA eller något annat land. Men visst är det mycket roligare att komma hem med ett fång rosor en tisdag i november, eller överraska med någon rolig present mitt i veckan någon gång i april. Mindre förväntat, mer värt.

Men det var inte det jag tänkt skriva om.

Precis som förra året, och året innan det, har Hjärt- och lungfonden i år utnämnt hela februari månad till "Alla barnhjärtans månad".
Fint, tycker jag.
Målet är att samla in 15 miljoner kronor som ska finansiera fyra nya barnkardiologiska forskartjänster.
I fjol lyckade man få ihop femton mille till tre toppmoderna 3D-ultraljudsmaskiner. Så det borde gå i år också.

Om jag får önska något så skulle avsätta en liten del av pengarna till att köpa en pulsoximeter till varje förlossningsavdelning i landet. Jag tror de går att få för fem-sex tusen, så en halv miljon av de femton borde räcka till alla. (Fundera på det om ni läser här, kära insalmlingskomité)

I alla fall. Det finns flera olika sätt att bidra med pengar till den här kampanjen. Du kan läsa mer om det och annat kring Alla barnhjärtans månad på Hjärt- och lungfondens kampanjsajt. Du kan SMS:a hjärtan, skicka blommor eller spara i fonder t ex.


Eller varför inte köpa en fin pin för tjugofem spänn? Sven Nordqvist (pappa till Pettson och Findus, du vet) har designat den ena och Charlotte Perrelli den andra. Pinsen finns att köpa bland annat hos EuroFlorist, Hemtex, Hemköp, Tempo och GinaTricot.

Och eftersom det här ligger mig väldigt varmt om hjärtat som du förstår, så ruvar jag på en liten bonusinsamling till Alla barnhjärtans månad, ihop med en väldigt fin webbshop med barnkläder. Det kan du läsa om här på bloggen inom kort. Stay tuned, så berättar jag mer.

Och förresten, hjälp mig gärna att sprida budskapet om du vill.

Andra bloggar om , , , ,

15 kommentarer

 1. Ha, jag är först att hörsamma din uppmaning!
  Och det gör jag gärna!
  Kommer att införskaffa ett antal av dessa pinns, tycker dom är jättefina. Så småningom kommer även
  min blogg att pusha för denna kampanj.
  Är det ok om jag länkar?

  Ha det bra // Marie

  SvaraRadera
 2. oh självklart, har själv problem med mitt hjärta och ska absolut skriva om det där i ett inlägg på bloggen. kram

  SvaraRadera
 3. SJälvklart vill jag hjälpa till men det skulle vara bra om du kunde påminna en virrpanna som mig, när det väl är dags?

  Jag är verkligen inte okänslig men jag har ett fruktansvärt dåligt minne och även det viktigaste av det viktigaste glöms bort.

  Hör av dig!
  kram :-)

  SvaraRadera
 4. Bara så du vet så har jag länkat hit ang. insamlingen och jag har dessutom saxat lite direkt från inlägget kring insamlingen. Har följt er ett tag nu och det är ofta som jag sitter med ett stort leende på läpparna :). Keep on strong!

  SvaraRadera
 5. Vi får hoppas att informationen till de medverkande handlarna går fram bättre i år än förra året. Jag letade förgäves efter pins på alla Euroflorist i min stad och ingen hade ens hört talas om kampanjen... I år SKA jag ha ett par pins!

  SvaraRadera
 6. Har självklart skrivit om Abbe och hjärtebarnen! Pinsen ska jag leta upp på stan, Nordqvists är superfina! :D

  SvaraRadera
 7. hej. när kan man köpa pinsen, är det från första feb?

  SvaraRadera
 8. Givetvis skall jag sprida budskapet vidare om pinsen! SKall lägga upp på bloggen, ok om jag lånar bilder på pinsen och även länkar till din blogg?

  SvaraRadera
 9. Alla: Varsågoda, låna på och länka på. Kan vi hjälpa till att dra in pengar till detta finns det ingen som blir gladare än jag.

  SvaraRadera
 10. nu blev det lite för lite tid att länka till det där från min sida, for på akuttid eftersom min pacemaker larmade och läggs in nu för väntan på operation. men jag länkar så fort jag är hemma igen. haha. lite komiskt orsaken som kom ivägen iaf. och jädrar vad mycket det blir att fixa när man skall vara borta från det alldagliga livet ett tag. hojja. hoppas ni får en fin helg! får uppdatera mig på din blogg när jag "återkommer till livet" igen. många många kramar

  SvaraRadera
 11. Jag kan med gott samvete säga att jag är ägare till Pinochio(stavning?)-pinen. :) den lilla pojken som sålde den var så otroligt söt! han var så kunnig också.

  SvaraRadera
 12. Självklart bloggar jag om det! Ska skaffa en hög och ge bort!

  SvaraRadera
 13. Ska självklart länka till dig om alla barnhjärtans månad.

  Detta står mig varmt om hjärtat då jag miste min barndomsvän (endast 28 år) i hjärtfel. Hon hade ett medfött hjärtfel.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag länkar också hit nu och till din auktion.

  SvaraRadera
 15. Hej allihopa,

  Vi tar åt oss av Steve-O:s respons, och kommer absolut att tala med våra florister. Självklart ska kommunikationen fungera mellan alla parter och EuroFlorist vill – lika gärna som ni – att Hjärt- och lungfonden ska få in så mycket bidrag som möjligt.

  För övrigt: Tack för en fin blogg!

  Mvh
  EuroFlorist

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.