Skräpmat?

22:06

Okej. Skräpmat är inte nyttigt. Det vet alla och det har ältats mycket. Filmer som "Supersize me" gör sitt bästa för att ingen någonsin ska tvivla på det. För fett, för mycket socker och för lite GI.

Varje duktig förälder ska göra sitt yttersta för att få barnen att äta annan mat. Så det så. Men de flesta föräldrar vet också att barnen älskar hamburgare och allt det där förbjudna. Dilemma.

När vi kämpat i ett och ett halvt år med att få i Abbe tillräckligt med mat, gick vi in på Mac Donalds en gång. Abbe fick ett Happy Meal och älskade det. Andaktigt satt han och pillade i sig pommes och Coka Cola länge och väl. Sedan dess har det blivit åtskilliga besök på olika hamburgerhak, alltid följt av ett litet sting av dåligt samvete för att man matar sitt lilla barn med skräp. Fett och socker.

"Sluta ha dåligt samvete", sa min syrra barnläkaren. "Fett och socker, det innehåller ju massor av energi. Abbe behöver allt han kan få av den varan. Var glada att han äter"

Då är vi det.

1 kommentarer

  1. Själv åt jag väldigt dåligt som barn (läs: en stekt äggvita på hela dagen), och min mamma frågade barnläkaren vad hon skulle göra. "Gillar hon kanelbullar?" frågade han, "Jaa" svarade min mamma. "Ge henne det då, det är mat det med". Så åt jag kanelbullar till frukost ända tills jag började lekis :)

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.