Galapremiär.

23:45

Idag var det röda mattan som gällde. Vi var på galapremiären av "Sune på bilsemester" på Draken här i Göteborg. Draken är en pampig gammal biograf med dryga 700 platser och killarna som är vana vid mindre salonger – som man bygger nu för tiden – var impade bara av att komma in i lokalerna. Att det dessutom bjöds på gratis plockgodis gjorde inte saken sämre. Det fanns gratis äpplen också för resten. Gissa var det var mest kö?

Filmen presenterades av producenter och regissören, Hannes Holm. Skådespelarna fick visa upp sig på scenen tillsammans med manusförfattarna Sören Olsson och Anders Jacobsson. Det kändes lite extra pampigt på något vis. Som det ska när det är galapremiär.

Efter filmen bjöds på mingel och buffé på Rica Hotell. Väldigt barnanpassat och bra – pannkakor, korv med bröd, glass, lussekatter, glögg, pepparkakor och godis. Bland annat. Killarna passade på att få autografer av barnskådespelarna och Abbe var väldigt noga med att få en av Kajsa Halldén som spelade Sunes tjej Sofie i filmen.

Och filmen då? Klassisk familjeunderhållning, med allt knasigt Sunes pappa hittar på. Inte bara han förretsen, de är väl lite halvtokiga hela familjen. Gillade ni "Sune i Grekland", så gillar ni säkert den här. Abbe och storebror ger alla sina tummar upp.


Abbe hittar äntligen "Sofie".

Killarna snackar lite med "Sune" – William Ringström, och får var sin autograf.

Sören har jag lärt känna lite genom bloggen. Vi har träffats några gånger. Jag läser om hans familj och han läser om min. Kul jag fick chansen att träffa dem och han fick träffa mina killar och min fru. Storebror som skrattar sig igenom kvällsläsningen med alla Bert-böcker tyckte nog också det var kul att få säga hej.

2 kommentarer

  1. Min 6-åring var och såg den igår och tyckte den var superbra. Tror han berättade nästan hela filmen för mig när han kom hem och fnissade medan han berättade.

    SvaraRadera
  2. åh, det var superlängesen jag läste din blogg, och blev glad nu direkt när jag gick in på den! finafina människa och finafina killarna!

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.