Drömmen om ett fritidshus – del 13. Vem kliar vems rygg?

23:40

Okej. Jag ligger lite efter med min bygglovsberättelse. Det har varit sjukt mycket på alla håll och kanter ett tag så jag har inte riktigt kunnat hålla tempot. Men för er som tycker att vår dröm om ett fritidshus är inte är en tillräckligt smakrik anrättning, tänkte jag att jag skulle krydda den lite till. Så ni förstår vilka kulinariska höjder vi snackar om här.


Vad sägs till exempel om att Fru Framför i egenskap av kommunpolitiker skrev en debattartikel för lite drygt ett år sedan om att främja byggandet i kommunen? Detta samtidigt som hon under flera års tid aktivt motarbetat våra försök till att få bygga ett hus. Hon menar i debattartikeln att en föreslagen regel från länsstyrelsen skulle betyda minskad nybyggnation. Hon och hennes medförfattare vänder sig i artikeln emot att "Ingenting får byggas, ingenting får exploateras, inga nysatsningar får göras" och utropar "rädda Öckerö kommun. Nu."

Jo tjena. Bygg mera, men inte nära mig.

Eller det här? Ni vet när vårt ärende gick på återremiss från nämnden för att ta in ett utlåtande från en extern konsult? En fågel har viskat i mitt öra. Inte vilken liten skitfågel som helst, utan en som vet. Den dåvarande samhällsbyggnadschefen kontaktade en konsult och bad att få ett negativt utlåtande om den arkitektoniska kvalitén på vårt hus. Ja, du läste rätt. Ett negativt utlåtande! Den tillfrågade konsulten ville inte vara med på detta, som väl var. Och så småningom fick någon annan frågan och lämnade – som ni vet – ett positivt besked, baserat på opartisk fakta istället för vad fan det nu är som ligger bakom samhällsbyggnadschefens vinklade förfrågan.

Sa jag att han fått sparken nu förresten? Det kostade kommunen en och en halv miljon kronor att bli av med honom, så den här historien är nog bara en topp på ett isberg.

9 kommentarer

 1. Hah! Och sparken från förra jobbet med efter att ha tagit beslut utan mandat och slarvat bort XX miljoner. Fy tusan - hur kan man med att bete sig så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det intressanta är väl hur han kan få nya jobb inom offentlig sektor?

   Radera
  2. Igen och igen och igen. Mycket märkligt.

   Radera
  3. Nytt jobb i Landskrona. Utan att behöva räkna av avgångsvederlaget från Öckerö. http://www.expressen.se/gt/gt-granskar/far-dubbel-lon-efter-toppjobb-pa-ockero/

   Radera
 2. Vill ju bara veta mer ...!!! /Trebarnsmamman

  SvaraRadera
 3. Man tror knappt att det är sant. Får det verkligen gå till så här?! :-(

  SvaraRadera
 4. Usch, jag mår illa..! Borde inte vara tillåtet. Mycket man inte vet om hur saker och ting går till.
  Mvh Agneta

  SvaraRadera
 5. har ni funderat på en jo-anmälan?

  SvaraRadera
 6. Oh, herregud sicken röra ni har hamnat tycker synd om er men samtidigt vill jag läsa fortsättningen.....nu får du skriva del 14. kram från en otålig följare

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.