DIY Cardex.

22:10

På sjukhuset fördes noggran bok på allt Abbe åt. På ett så kallat cardex antecknades – förutom puls, pox, temp och andra viktiga värden – varje milliliter mat, vare sig den intogs via nappflaska eller sond. På samma sätt vägde man alla blöjor för att se hur mycket som kom ut igen. En slags näringsmässig balansräkning. Jag antar att det handlar om att ha koll på om man behöver sätta in extra resurser, som dropp t ex.

När Abbe skrevs ut i förra veckan vägde han 3875 gram. Dvs 25 gram mindre än då han föddes. Istället för att ha gått upp det dryga halvkilot som är normalt de tre första veckorna har han alltså tappat lite i vikt.

Vi har fortsatt anteckna. Inte blöjorna, dom skiter vi i (ha ha). Men hur mycket mat han får i sig skriver vi upp. Matningen är fortfarande ett slit, och med de ständiga maratonsejourerna blir det för svårt att hålla ordning hur mycket han ätit. Så nu har jag slängt ihop ett eget cardex på datorn och printat ut. Det verkar kanske hispigt, men det känns lite tryggare så.

0 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.