Goddag yxskaft.

23:37

Abbe: Ibland så gillar jag yeyereringlang.
Jag: Va?! Vad menar du? Regeringsland?
Abbe: Haha, nej. Yeyereringlang.
Jag: Jag är ledsen Abbe, men jag förstår inte.
Abbe: Lang! Du vet.
Jag: Ladd?
Abbe: Meh! Lang. ELL – A – NGE – NGE. Yeyereringlang.
Jag: Förlåt vännen. Vad pratar vi om för något?
Abbe: Minecraft. Du vet lang – när det går sakta och liksom stannar.
Jag: Menar du lagg?
Abbe: JA!! Yeyereringlang.
Jag: Är det renderingslagg du tänker på?
Abbe: Hahaha, men pappa!
Jag springer ner för vår branta trappa till storebror och frågar vad det är för ord som låter som renderingslagg som Abbe försöker säga.
Storebror: Jaså, genereringslagg. Haha. Han säger genereringslagg.
Jag: !!

Jag tänker inte ofta på Abbes talfel längre. Men när han säger ord jag knappt vet själv vad det är.
Då.

7 kommentarer

 1. Haha tur du har storebror som kan tolka! Jag jobbade som au pair i London och när jag kom dit var minsta tjejen inte ens två år, då fick storasyster och storebror tolka vad hon sa ibland :) de har ju som ett eget språk de där små. så mysigt ändå!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag följt den här fantastiska bloggen ett bra tag, hamnade här av en slump när jag googlade gomspalt tror jag. Sonen är född med total LKG nämligen. Abbe och storebror verkar va otroligt härliga killar, med vad kan det annat bli med lika härliga föräldrar! Blir det någon mer son här i familjen ligger namnet Abbe när till hands :) /Susanne

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag måste bara berätta att jag fick ett samtal från Hjärt-Lungfonden idag. En mycket glad och tacksam kvinna tackade för mitt generösa bidrag och undrade hur det kom sig. När jag berättade att det var pga dina Hjärte-auktioner blev hon inte överraskad men alldeles stum en kort stund. "Han gör mycket gott för oss, Abbes pappa". Inte nog med att jag får åka till Fjällnäs, jag får ett härligt samtal från Hjärt-Lungfonden, några av årets hjärte-pins, informationsblad från fonden dessutom gör mina pengar skillnad för framtiden!

  Tack för att du valde att ha auktioner även i år! Det gör mer skillnad än du tror.
  /Fru Direktör

  SvaraRadera
 4. Heej!
  Jag har har nu läst denna blogg från början till nu, det har tagit tid men har varit så mysigt och helt klart värt tiden. Nu vet har jag ju ingen kvällsläsningen som håller mig vaken någon timme för länge.
  Du skriver underbart härligt om dina söner. Man kan verkligen tänka sig in i hur det är där och då det sker.

  Fortsätt skriva, jag tänker fortsätta gå in här och läsa iallafall.

  //Socionomstudent som egentligen också är sugen på läkaryrket

  SvaraRadera
 5. Men vad ÄR genereringslagg? Nåt med grafik och seghet och dataspel? Kunde inte ens googla fram det! Hua, olustig känsla..

  SvaraRadera
 6. Helt underbart. Min son kör såna grejer fast på sitt hittepå engelska som han säger sig har lärt sig på minecraft. Jag fattar absolut ingenting. SÅ jag håller bara med. Ska blir kul att förhoppningsvis en dag få veta vad det är han snackar om.

  Älskar din blogg BTW.

  SvaraRadera
 7. Jag vill också veta vad genereringslagg är! Finns det ens ett ord som heter så? ;) För övrigt tycker jag som många gånger förr att Abbe och storebror är så himla gulliga emot varandra. Bra jobbat, Abbe-föräldrarna! :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.