Testing testing.

22:44

Det är vår. Ute blommar äppelträden och liljekonvaljerna börja kika fram under övervintrade höstlöv. I vår brevlåda frodas kallelserna till sjukvården som aldrig förr. Det är hjärtmottagning, 22q11-specialisten, tandläkaren på Mun-H-center, sjukgymnasten och logopeden i en strid ström. Dessutom fick vi i dagarna ett brev från öron-, näsa-, halsavdelningen på Sahlgrenska om att vi kommer att bli kallade dit för fortsatt utredning om hörseln. Någon gång inom nittio dagar. Jaha.

I fredags var i alla fall en rolig dag på sjukhuset enligt Abbe. Faktum är att jag håller med honom. Vi var hos sjukgymnasten och gjorde en massa tester. Det var allt från pillig finmotorik till grovmotoriska koordinationsövningar. Det var balanstester och bollkänsla. Det var styrka, snabbhet och uthållighet. Och de flesta grejerna gjordes på tid, som en liten tävling för Abbe, men med vetenskapliga syften. Det är alltid kul att försöka slå sina rekord i ett andra eller tredje försök. Mellan varje övning ville Abbe ha en puss och några klunkar vatten. Vi höll på i nästan två timmar. Det blev många pussar. Och en kissepaus.
 
Hade inte kameran med mig men jag bjussar på några mobilbilder från Instagram.

 

3 kommentarer

 1. Jag ville jobba med barn när jag var nyexaminerad sjukgymnast, men jag hamnade i andra änden av livet. Det känns kul det med.
  Härligt att ni hade bra timmar med många pussar och många rekord.

  SvaraRadera
 2. Pussar är fantastiska för motivationen. Används frekvent på min 3-åring (som har väldigt mycket 3-åringshumör...) och funkar alldeles utmärkt!

  SvaraRadera
 3. Som barnsjukgymnast värmer det i hjärtat att ni har den upplevelsen av den motoriska bedömningen. Jättekul/ Maria

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.