Drömmen om ett fritidshus – del 11. Lagt kort ligger.

22:40

Jag väntar spänt på att hövdingen ska höra av sig. Men för att inte förlora för mycket tid drar jag samtidigt i lite andra trådar.

Det måste ju gå att ta reda på vem på Länsstyrelsen som har hand om vårt ärende, så jag ringer dem och frågar runt. Efter lite kopplande hit och dit mellan olika människor får jag så småningom reda på handläggarens namn och ärendets diarienummer. Men eftersom tiden nu gått och vi börjar närma oss juli så får jag också reda på att vår handläggare har semester. Jag knyter näven hårt i fickan och förbannar Inspektör Ingalundas segdragna hantering av vårt ärende. Nu hamnar vi mitt i igenbommade semester-Sverige lik förbannat. Trots att vi skickat vår ansökan före jul.

Andas in. Andas ut. Sådär ja. Jag ringer tillbaka en gång till och ber att få prata med någon kollega till vår handläggare. Det får jag och det är en trevlig människa som lyssnar när jag berättar om att vårt ärende kommit in försent och borde ha avvisats av Inspektör Ingalunda. Men så får jag lära mig något nytt. Det är väl i ärlighetens namn en av den här soppans positiva bieffekter, att man lär sig en herrans massa saker som man trodde att man aldrig behövde kunna. Nu kan jag dem.

Jag fick reda på att det spelar ingen roll om Inspektör Ingalunda räknat fel. Det skulle inte ens hjälpt om Ingalunda mot förmodan skulle hört av sig till Länsstyrelsen och sagt att det hade blivit fel och velat ta tillbaka överklagandet. När det inkommit till Länsstyrelsen så måste de handlägga ärendet, hur tokigt det än är. Så säger förvaltningslagen.

Suck. Då är vi där vi är. Ärendet ligger hos Länsstyrelsen och de har en handläggningstid på fyra till sex månader. Det enda som kan göra så att ärendet läggs ner är att Fru Framför själv drar tillbaka sin överklagan. Knappast troligt. Eller vågar man hoppas på att Hövdingen lyckas med det han tänkt sig?


7 kommentarer

 1. Men det var väldigt vad du håller oss på halster. Nyfiken är ju bara förnamnet.

  SvaraRadera
 2. Jösses. Blir helt matt. Bara av att läsa...
  Förstår inte hur ni orkar. Helt sanslöst.
  //Agneta

  SvaraRadera
 3. Snacka om att hålla oss på halster :). Vill ju bara få nästa del, och nästa del och nästa ...
  3-barnsmamman

  SvaraRadera
 4. Jag önskar att jag visste vem Framför är och att jag bott i era trakter, så jag kunnat rösta bort'na. Såna där ska inte ha makt och befogenheter över andra.

  SvaraRadera
 5. Gah vilken byråkrati hos länsstyrelsen!! Och jäklar va nyfiken man blir på fortsättningen!

  SvaraRadera
 6. Hoppas verkligen att Hövdingen gör sitt jobb. Ni förtjänar väldigt mycket ett positivt besked, kan jag tycka.

  SvaraRadera
 7. Denna följetongen om ert fritidshus har fått mig helt fast. Har läst din blogg i många år men just denna historien är ju så otrolig att jag tappar haken långt ner i källaren...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.