Drömmen om ett fritidshus – del 20. Stabilt korthus.

23:33

Nu kanske ni inte går runt och tänker på vårt husbygge hela dagarna, men om det nu var någon som såg bilderna på de lösa träväggarna som stod lite nonchalant lutade mot byggnadsställningarna i det förra inlägget så kanske ändå tanken har dykt upp; hur gick det med dem när Gorm och Helga var på besök? Till er säger jag: lugn i stormen!

De stod inte på det viset under stormarna. Verkligheten har nämligen kommit lite längre än vad jag har gjort här i bloggen. Faktum är att huset vid det här laget är ihopskruvat och tätt. Det är bara det att jag inte hunnit skruva ihop blogginlägg i samma tempo. Och jag kan berätta att hade väggarna stått sådär under stormarna så hade de inte stått kvar länge. Jag var nämligen ute på ön i Fredags när Helga drog in med full kraft och jag kan lova er att då var det så in i helvete blåsigt (för att prata klarspråk).

Men det kommer bilder. Massor av bilder. Jag har fotograferat och filmat varje gång jag har varit där och det har jag varit åtminstone ett par, tre gånger i veckan på senare tid. Så det börjar bli några gigabyte hårddiskutrymme med bara foton redan nu. Men jag vill ju så gärna ta med er på hela resan så därför kommer bilderna i takt med att jag hinner med att fixa till och publicera dem.

Nedan ser ni hur de lyfter de massiva träblocken på plats med hjälp av en kran (hade inte gått att göra i storm kan jag säga) och sedan skruvas de ihop med varandra med väldigt långa träskruv. Lite som att bygga korthus, men ett extremt stabilt sådant.  PS. Om du vill läsa alla inlägg om "Drömmen om ett fritidshus" så kan du klicka här >>

0 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.