Drömmen om ett fritidshus – del 21. Nock.

23:58

Känslan. Jag vet inte om jag ens kan beskriva den. Det bubblade i mitt bröst och jag ville nästan skrika rakt ut. Det hade bara gått ett par dagar sedan lastbilen med de stora träskivorna rullade av färjan, men när jag kom ut för att titta den här dagen var skivorna ihopskruvade. Det var ett hus. Väggar, golv och tak. Och känslan när jag gick in och såg mig omkring gav mig ilningar i magen. Äntligen! Det här kommer att bli så bra.

Som ni ser blir det mycket trä. Rent trä, betong och glas är vår tanke. Vi vill gärna ha en modern look, vilket det ju blir med den udda men väldigt fina arkitekturen, men samtidigt ska det bli mysigt och personligt. De stora glaspartierna som ska på plats och det råa betonggolvet som bara ska poleras för att få en fin finish kan kanske verka lite kalt och hårt. Men eftersom allt annat är trä så får vi ändå värme och gemyt så det räcker. Sedan är det upp till oss att inreda så det blir hemtrevligt.

Jag är så otroligt glad att vi hittade en byggare i närområdet som hade vana att bygga med den här tekniken. Det lyfter huset några extra snäpp och atmosfären kan man känna redan nu, när vi bara precis börjat bygga. De heter Nock. Byggfirman. Lustigt nog fanns de i kommunen, och än så länge har jag bara lovord att säga om dem.

5 kommentarer

 1. Men Wow vad läckert!
  Ett otroligt spännande hus. Tack att du fortsätter dela med dig. Denna följetongen verkar sluta bra, det trodde jag inte de första inläggen. Usch vilken resa, kämpa på nu.

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt ser det ut. Så glad att det går framåt för er. Heja heja!

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt! Kommer bli underbart för er.

  SvaraRadera
 4. Dä' här bler NOCK brau! som vi säger i Skåne.
  Ett fantastiskt hus och vilken utsikt ni får! Fortsatt lycka till med bygget.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.