Gör något.

23:15

Jag satte mig för att skriva ett inlägg om hur det går med vårt fritidshus. Det har blivit en liten paus i den berättelsen dels för att jag inte riktigt fått tiden att räcka till och dels för att vi var borta och åkte skidor en vecka. Det kanske jag får återkomma till med lite bilder eller kanske en filmsnutt. Någon gång i sommar antagligen apropå hur långt efter jag ligger med mitt bloggande.

Nåväl. När jag satte mig och började fundera insåg jag att jag har ju massor av bilder både från alperna och ifrån husbyggandet. Abbemamman brukar påpeka ibland att det vore kul om mina bilder någon gång kanske lämnade datorn och blev något man kunde titta på. Hon har rätt. På den analoga tiden var man ju tvungen att lämna in sina filmrullar för att få vet som det blivit några bra bilder. Då fick man papperskopior att sätta i album. Idag ser man direkt om det blev någon bra bild och då blir inte behovet att framkalla lika stort. Då är det är väldigt lätt hänt att bilderna bara hamnar på en hårddisk någonstans istället för i ett album. Å andra sidan är det väldigt mycket enklare och billigare idag att göra proffsiga grejer med bilderna än det var på den tiden.

En gång gav jag Abbemamman stora canvastavlor av Abbe, storebror och Daisy (hennes häst). Det blir sjukt fint när man blåser upp bilder på det sättet. Och för något år sedan gjorde jag en fotobok hos Önskefoto med bilder från det gångna året. Det blir ju så otroligt mycket bättre än det blev med den gamla tidens fotoalbum. Där och då bestämde jag mig att jag skulle göra en sån där bok av varje år. Men det har inte blivit av. Jag får skärpa mig helt enkelt, för det vore jättekul att ha. Jag ska ta tag i det där.

Och det ska i alla fall bli en fotobok med bilder från hur vårt fritidshus har vuxit fram, det har jag gett mig fan på. Kom igen Abbepappan, gör något med bilderna. Däremot får jag nog skriva det där inlägget om hur det går med byggandet en annan kväll, för nu gled jag liksom iväg lite.

4 kommentarer

  1. Jag tänker att du inte måste skriva så mycket i inlägg, om du inte känner att just det ska vara din grej. Lägg gärna upp bara en bild och en kort rad. Jag undrar lite om vad killarna har för fritidsintressen nu (spelas det fortfarande sax?!), hur det går med talet, hur det är med tankar kring högstadiet och det sociala som tar över mer och mer...

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte oxå göra en fotobok per år ... tänkte tanken då för 10 år sedan....Åh nu är äldsta sonen 23 ... man kan ju säga att jag ligger lite efter =)

    SvaraRadera
  3. Fast nu undrar i alla fall jag hur det går med huset och tant framför

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.