Immunförsvaret okej.

22:13

Nu när den första hjärtoperationen är avklarad och det ska dröja något år tills det är dags igen börjar andra funderingar komma smygande. Vad kommer 22q11-syndromet innebära?

Har han gomspalt? Hur vet man det? Syns det? Jag menar, att han inte är harmynt det kan jag ju se själv, men finns det andra former av gomspalt, som inte syns? Och tänk om han får dåligt immunförsvar. Hur bli det då? Ska man inte våga träffa folk i framtiden, utan att vara livrädd för att Abbe ska bli sjuk? Vad får vi för liv då? Och än värre, hur blir Abbes liv?

Och så igår träffade vi Solveig igen. Vi pratade om syndromet i allmänhet och Abbe i synnerhet. Vid operationen togs massor av prover för att genomföra en immunförsvarsanalys, och Solveig läste nu upp testresultaten för oss. "Det ser jättefint ut. Han har faktiskt höga värden för att vara ett catch-barn och till och med helt normala i förhållande till friska barn, sa hon." Vilken otrolig lycka och lättnad.

0 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.