RS och lunginflamation.

21:02

Dagen efter att vi fått veta att Abbes immunförvar var bra började han bli förkyld. Underbar ironi, eller hur?

Han blev hostig, snuvig fick svårt att andas. Han hade feber och den ökade snabbt. Vi hade kontinuerlig kontakt med hjärtavdelningen och när tempen låg på 40°C sa dom åt oss att åka in till barnakuten. "Vi ringer ner och säger att ett av våra hjärtebarn är på väg in, så slipper ni sitta i väntrummet med alla andra bakteriehärdar", sa sköterskan.

En kompis som var hemma hos oss och hälsade på, lämnades vind för våg kvar med Abbes bror, i väntan på att farmor och farfar skulle hinna komma och ta över. Där blev hon sittande med en tvååring framför Teletubbies medan vi åkte in till barnakuten. Vi kom dit, slussades vidare till hjärtavdelningen och nu sitter jag här igen och skriver.

RS är ett vanligt förkylningsvirus som dyker upp på vintern/våren varje år. För en vuxen blir det en kraftig förkylning med mycket slem och feber. För spädbarn är det allvarligt, kan t o m vara dödligt. För barn med hjärtfel ökar riskerna ytterligare. Och det är klart har man låg syremättnad från början blir det inte bättre av att få svårt att andas. Abbes marginaler är med andra ord ganska mycket mindre än oss andra. Och med RS-viruset fick han en kraftig dubbelsidig lunginflammation på köpet, så läget är inte hundra.

2 kommentarer

 1. Jag tycker att ordet hjärtebarn är oerhört vackert samtidigt som det är så brutalt sorgligt. Hoppas att det var ok att jag skrev om er på min blogg.

  /Jonas

  SvaraRadera
 2. Håller med dig. Det är mycket kärlek i ordet.

  Självklart var det okej att du skrev. Jag blev lika rörd av dina ord som du blev av mina.

  Och dessutom delade du med dig av din publik. Något som gör skrivandet ännu mer inspirerande.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.