En mycket glad påsk.

22:24

Jag minns själv hur det var när jag var liten, när vi var på Liseberg till exempel. Det var helt omöjligt att gå. Benen krävde att få springa och hela kroppen spratt av glädje över allt kul man skulle få vara med om. Det var bråttom. Tänk alla attraktioner man skulle hinna åka, alla spel man skulle hinna spela och all sockervadd man skulle hinna mumsa i sig. Mamma och pappa fattade inte att det inte fanns tid till att strosa fram i långsamt mak.

Jag glömmer aldrig den sprudlande känslan i hela min kropp, och nu var det som att se sig själv i Abbe och hans bror. De studsade omkring som vårsläppta kalvar och tjoade "det är kul på Legoland". Eller Le Goland som Abbe kallar det, som om de vore franskt. Han betonar inte e:t i Lego som alla andra, utan a:et i land. Jag tror det beror på att i hans värld kom Lego Star Wars och Lego Batman först, innan Legoland. Alltså ska det uttalas med ett kort Lego och ett långt land istället för tvärtom, enligt Abbe.
Det började bra redan på båten. De hade dukat upp med massor av påskskoj för barnen. En stor konferensavdelning full med lekar, spel och olika stationer med uppgifter. Men det bästa av allt, vi fick hänga med upp på kommandobryggan och se hur det ser ut där de kör den stora båten. Det var ren tur. Ett meddelande kom i högtalarna om att de finns ett fåtal platser till bryggvisning för den som var intresserad. Jag var väldigt nära informationsdisken, ställde mig direkt i kön och knep fyra av de femton eftertraktade platserna.

Vi bodde på Hotell Legoland, nära och bra med egen entré till parken, och vi bodde i ett familjerum. Men det var inte vilket familjerum som helst utan "The treasure room" – ett rum inrett helt i "Lego Indiana Jones"-stil. Allt var specialgjort. Fototapeter, heltäckningsmattor, möbler och gardiner gav en illusion av att vi befann oss i ett canvastält vid något tempel i öknen. Överallt fanns detaljer byggda av Lego – skorpioner, insekter, glittrande skatter, apor, papegojor och ormar. På toaletten hängde Indiana Jones hatt på en krok, också den gjord av Lego. Riktigt välgjort rakt igenom. På rummet låg ett brev till barnen när vi kom, med instruktioner för en liten skattjakt. Genom att lösa olika gåtor där svaren fanns i rummet fick de till slut ihop en kod till ett skåp som vaktades av en Legoapa. De snurrade fram koden på låset och öppnade. Där fanns små legobyggsatser, nyckelband och lite andra leksaker. Killarna var helt saliga. Och då hade vi ändå bara hunnit checka in på vårt rum.


Själva parken överträffade mina förväntningar och minnesbilder. Det har hänt ganska mycket sedan jag var där för över trettio år sedan. Inte för att jag minns jättemycket, men som jag kommer ihåg det fanns där inte så mycket åkattraktioner på den tiden. Nu är det lite som Liseberg men med den lilla skillnaden att allt är gjort av Lego eller ser ut som Lego. Och många fler grejer för de små barnen än vad Liseberg kan erbjuda. Som gammal Legoälskare är jag förstås otroligt förtjust i miniatyrstäderna. Kanske är det mer en pappa-grej, vad vet jag?

Det var helt underbart att se killarna så upprymda av alltihop. Storebror gick i Lego-körskola och tog körkort, de vaskade guld och tillverkade varsin guldpeng, åkte bergbanor, båtar och tåg i alla dess former. Vid ett tillfälle när de sprungit in tillsammans till en attraktion och klarat sig själva upp i sätet med säkerhetsbälten och allt tittade jag på dem och sa till min fru: "Tänk att han blivit så stor, den lille skrutten". Vi stod tysta och såg på varandra när tårarna kom. Båda kände vi att det låg mycket mer i de där orden än vad det brukar göra när man slänger ur sig såna där saker. Det är liksom inte självklart. Jag kramade om min fru och vi grät lättnadstårar och skrattade om vartannat åt Abbe som vinkade och vek sig av skratt i den hoppande grodattraktionen.
Jag hade lovat killarna att vi skulle köpa något i den stora Legoshopen som fanns på området. Storebror har länge suktat efter en Lego City polisstation och var väldigt sugen på att köpa den nu. Den kostade niohundra danska kronor och jag tyckte att det var i saftigaste laget. Storebror är en förstående liten kille och tjatade inte, utan hittade vi ett par andra mindre byggsatser han ville ha. Dessutom köpte vi lite roliga bitar i lösviktsbutiken. Som att handla plockgodis ungefär. Fyll en påse och betala ett kilopris. Abbe däremot. Han drog omkring med en korg mellan hyllorna och plockade nya saker iden hela tiden. "En sshån vill ya ha" sa i var och varannan hylla. Sedan krävdes en stor portion av förhandlingsteknik och tålamod för att få honom att lägga tillbaka vissa saker. Som tur är hade han ganska modesta önskningar, en Indiana Jones-hatt (eller India Jones som Abbe säger), några småbyggsatser och en liten brandyxa i ett mjukt material. Och så en spargris av porslin i form av en legobit istället för den han slog sönder i packningsivern innan vi åkte. Han var så söt där han drog runt med korgen i sin India Joneshatt så det var svårt att säga nej.

Tycker ni jag låter lyrisk? Det tyckte i alla fall dagisfröknarna när jag lämnade Abbe i tisdags. "Jag tror bestämt att pappa gillade Legoland mer än du, Abbe" sa de. Besynnerligt. Vad menar de med det?

I alla fall. På hotellet hade de Legobyggartävling varje kväll. Barnen skulle bygga något på denna månadens tema (sport) med max trettio bitar och ställa sin kreation på en hylla i receptionen med sitt namn och rumsnummer på. Vinnarna kungjordes på anslagstavlan morgonen efter. Killarna byggde varje kväll. Efter de första två dagarna tyckte storebror inte det var någon idé för man vann ändå inget, men samlade till slut kraft och byggde något sista kvällen. En skateboard.

Mamman och jag packade inför hemresan när killarna kom rusande efter ha varit i receptionen och tittat. "Pappa pappa, jag vann byggtävlingen!!" ropade storebror och kom släpande på ett paket som nästan var större än han själv. "Va?!! Vann du den stora?" sa jag. "Jaaa, det är inte klokt, Abbe fick hjälpa mig att bära den" sa storebror lyckligt kramande om sin byggtävlingsvinst.

En Lego City polisstation.

80 kommentarer

 1. Vad underbart! Lego ÄR sjukt dyrt, och en sådan där sats är väl allt man önskar sig i den åldern... härligt!

  SvaraRadera
 2. Härligt semester till Legolandet..
  det såg att barnen har det underbart och ni njöt av de tiden tillsammans....
  Kul att det slutade bra av resan med stor vinst för storebror... *ler*
  //Elin i Gnesta

  SvaraRadera
 3. vilken underbar semester och vilken historia! jag kan tänka mig hur extraglad storebror blev där på slutet :)

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt, och vilken perfekt avslutning! Det låter som att ni har haft det precis lika bra som vi hade när vi var där med våra tjejer, förra sommaren. Det är verkligen himmelriket för barnfamiljer. Vansinnigt dyrt men lika vansinnigt roligt.

  SvaraRadera
 5. Vilka killar! Härligt, Abbepappan!

  SvaraRadera
 6. Härligt att läsa om ert Legolandsäventyr! Vår familj var lika entusiastiska över Legoland som ni är - både barn och vuxna. Detta trots att ingen vann byggartävlingen, eftersom det förklarades med att "vi inte fick några däck" i vår Legolåda. Tack för en alltid läsvärd blogg!

  SvaraRadera
 7. Vilken resa!

  Det låter helt underbart.

  Superfina bilder, jag blev lite extraförtjust i den med legoormen. Min klasskompis kallar den bländaren för "porrbländaren". Snyggt.

  Ps. Jag pluggar foto. Därför nördar jag in på dina bilder alltsom oftast..... Ds.

  SvaraRadera
 8. Legoland måste vara drömresmålet för barnfamiljer. Verkligen jättetrevligt, och jag gillade också de små minatyrstäderna, det kanske är en mammagrej också.

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig semesterberättelse! Mycket bättre än den där skitresan med feber förra året. Det här var grejer! Och det där hotellrummet, wow, där vill jag bo!
  Inser när jag läser det här att jag måste plantera ett legointresse hos Lill-Bosse från start. Jag var på Legoland som liten, det är hög tid att återvända.

  Kramar från oss i Uppsala!

  SvaraRadera
 10. haha åh, blev helt tårögd där på slutet. Underbart!

  SvaraRadera
 11. Vilken lovestory, härlig läsning. Vi gillade Legoland lika mycket, men danska kronan var grym mot plånboken. Lyckades förhandla det utlovade legoinköpet till Sverige och svenska kronan ;-)

  Jag blev tårögd av era glädjetårar. Det ligger så mycket i det där, jag kan känna igen den känslan. Kram.

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig semester =)
  Finns det något bättre med att vara förälder än att få se sina barns uppriktiga glädje över det man hittar på för dom?! Och en sån avslutning...som det kan bli =D
  Känner sug att åka dit själv!

  SvaraRadera
 13. Helt underbart att läsa!

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig resa! Håller med Camilla: Blev ju alldeles tårögd på slutet.

  SvaraRadera
 15. Vilken fin berättelse - som en saga!

  SvaraRadera
 16. Säger som Camilla:
  Blev alldeles tårögd där på slutet.

  SvaraRadera
 17. Fy fan vad du är bra på att skriva säger jag bara! Du är verkligen begåvad och jag hoppas att det smittar av sig på dina söta pojkar :) Du måste vara världens bästa pappa!

  SvaraRadera
 18. Åhhhhhhh! Blev så oerhört lyckligt över slutet på den här historien att jag nästan fick tårar i ögonen. Åh!

  SvaraRadera
 19. Vilken härlig avslutning på en, som det verkar, härlig minisemester!

  SvaraRadera
 20. Men åh.. Så kom tårarna iaf.. Vann han den där? Precis den han önskade sig så mycket? *såå glad*

  Det är sånt där jag saknar ibland. Ja, inte legot, utan att kunna ge mitt barn såna äventyr.. Om du orkar å har lust kan du läsa om vår Danmarksresa, jag skriver om den, den 20 mars "Allt är inte vad det ser ut att vara"

  Fast, vi har ju så mycket annat att glädjas över, och det är min saknad, inte mitt barns :) Huvudsaken hon är nöjd!

  Härligt att läsa om ert liv är det iaf, och era äventyrsresor var ju inte självklara dom heller. Han har blivit stora killen, Abbe! En riktig kämpe! :)

  Önskar er en fin helg, hela goa familjen!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 21. Vilken fin berättelse på alla sätt! Fint att alla stornjöt, och vad härligt att storebror vann polisstationen!!

  SvaraRadera
 22. Lycka!
  Tack för att du delar med dig. You made my day - ännu en gång!

  SvaraRadera
 23. Oj oj oj, här sitter jag och illgrinar på fredagsmorgonen :-D Härligt att höra om den lyckade Legolandvistelsen!

  SvaraRadera
 24. Haha, nää är det sant att han vann! :) Det är ju fantastiskt. Han som var så tapper och inte tjatade i affären när den var så dyr, det är såå rätt att han får vinna en sen!

  Verkar ha varit en härlig resa!

  SvaraRadera
 25. Ååååhhh - jag blir alldeles lycklig av att bara läsa om er resa, och minns vårat sommarbesök på samma plats - och våra barn älskade också "Grodhopparen".

  SvaraRadera
 26. Låter som en underbar resa, blir alldeles tårögd.

  SvaraRadera
 27. Vilket underbart hotell det där verkar vara! Det måste ju vara höjden av lycka att ha så lyckliga småttingar!

  SvaraRadera
 28. Och jag lipar som vanligt! Vad jag älskar din blogg!

  SvaraRadera
 29. Alltså, det här är ta mig sjutton inte klokt. Då får mig att bli tårögd och längta ihjäl mig efter att få åka till Legoland. LEGOLAND!!
  Helt magiskt fint beskrivet. Fick rysningar när storebror vann Lego Polisstationen. Så vackert. Ren lycka.

  SvaraRadera
 30. Trodde väl aldrig att jag skulle snyfta för att någon vann lego, men det gjorde jag visst..

  Det låter som att ni fick en härlig familjetripp.

  SvaraRadera
 31. Åh, så härligt! Allt blev ju helt perfekt... vi ska också till Legoland i sommar och bo på hotellet med vår treåriga dotter, så det låter ju lovande att ni var så nöjda.

  SvaraRadera
 32. Åh så fantastiskt :) Vilken toppensemestertripp!

  SvaraRadera
 33. Jag vill också åka till Legoland! För övrigt verkar ett "Heja storebror!" vara på sin plats, vilken underbar vinst och perfekt avslutning på resan!

  SvaraRadera
 34. Åh, så glad jag blir för storebrors skull!!!
  Legoland är fantastiskt!!

  Jag var där med mina söner för ett par år sen, och här hände precis samma sak med min storebror som med din; han vann i byggtävlingen. Och som grädde på moset vann han också den där orienteringstävlingen / stafetten på hotellet. Den lådan fick lillebror.

  Vilka glada minnen jag får. Frukostbuffén till exempel. Och middagarna. Brorsornas ögon när de såg barnbuffén.

  *glad*

  SvaraRadera
 35. Bra jobbat Storebror!

  Låter som om Legoland har jobbat hårt på att göra allt till en fantastisk upplevelse både för stora och små, in i varje detalj.

  Och jag har suttit här med ett huvud täppt av snuva som inte vill ge med sig, men nu började jag såklart snörvla. TACK! :)

  SvaraRadera
 36. Åh, jag började nästan gråta av att läsa detta. Ni verkar ha haft det underbart, och du, du skriver nog finast i sverige. Tack för att du har kvar denna underbara blogg. Även fast det inte kommer så många inlägg nu för tiden, men dem som väl kommer är så sjukt fina. :)

  SvaraRadera
 37. Men..?!

  Vaff..?!?

  Har ni fått vara på semester, riktig semester UTAN kräksjukor, ambulansflyg, vattkoppor eller någon annan sorts katastrof??!

  GRATTIS!!

  (Lilla Essingen vet inte hur mycket lyckligare han blir om han får en DUPLO brandstation. Det vet Lilla Essingens mamma. Det påminner hon Lilla Essingens pappa om.
  Varje dag.
  Vi väntar ivrigt på resultat.)

  SvaraRadera
 38. Vad härligt. Lyckans storebror!

  SvaraRadera
 39. Jag ville bara säga att alla dina inlägg alltid känns ända in i hjärtat. Du skriver så bra om er vardag och framkallar ofta både skratt och tårar. Du var så värd stora bloggpriset-priset. Tack för att du orkar blogga om allt som händer er och dela med dig på ett så fint sätt.

  SvaraRadera
 40. Herregud. Jag blev så rörd! Hela inlägget gjorde mig rörd. Det small till i magen när pojken vann sin legostation så att tårarna började rinna på mig! Herregud.. Det här inlägget.. Lyckans inlägg! Tack! :)

  SvaraRadera
 41. Åh! Jag var på Legoland när jag var sex år, och de tydligaste minnena jag har var att jag inte fick vara med i körskolan (för det var åttaårsgräns) och att jag vaskade efter guld. Fast det senare hade jag nästan övertygat mig själv att jag hittat på, men nu ser jag ju bildbevis på att man faktiskt kan göra det! Däremot är jag fortfarande inte säker på att jag faktiskt fick byta in guldet mot ett halsband, det kan vara en efterkonstruktion.

  SvaraRadera
 42. Nu vill jag oxå åka till Le Goland ju! (Fast jag ska nog spara ihop lite slantar först så jag kan köpa en hel massa Indiana Jones-hattar =)) Tack för en superfint inlägg!

  SvaraRadera
 43. Le Goland :) Jeg fikk tårer i øynene, kom å tenke på at mamma og pappa ga vekk all min lego når de skilte seg når jeg var 22 år. Om en måned får jeg min egen lille kid, og lego er allerede innkjøpt. og lego politistasjon..åååh - den var favroitten. herregud. når begynner barna å leke med lego? 2 mnd? 3mnd? Når kan man ta de med til Le Goland?

  SvaraRadera
 44. Malin Vänersborg9 april 2010 kl. 15:34

  Fantastiskt! Vilken underbar resa ni haft, och kan nog hålla med dagisfröknarna lite. Men så det ska vara. Ni har fått vara friska och fått en helt underbar resa med perfket avslut! Det kommer storebror aldrig glömma, hur han fick polisstationen. Hade inte varit samma sak om mamm och pappa handlat den i shopen. Längtar dit, att uppleva detta med mina barn. Har heller inte varit där på mååånga år.

  SvaraRadera
 45. Hej familjen!
  Jag tror att ni fick uppleva den fantastiska Legolandsresan som vi hade hoppats på för egen del i juni förra året med Barncancerföreningen. Vår blev tyvärr en katastrof men på något sätt känns det fatiskt lite bättre nu när jag har fått ta del av era upplevelser! Vi bodde för övrigt i samma rum...
  Jag stämmer in i hyllningskören som uppskattar dina bilder och dina illustrativa och målande beskrivningar av alla känslor som präglar varje enskild situation! Välkomna hem!
  Kram
  Hannas pappa Niklas

  SvaraRadera
 46. Men, så underbar semester och så fantastiskt beskrivet. Jag blir alldeles varm i själen när jag läser det här och gör en mental notering om att Vigor och hans moster (moi) ska åka till Le Goland en dag.

  SvaraRadera
 47. Vilka Legoambassadörer ni är! Jag blir också sugen på att åka dit (tjej, 29 år, inga barn) och bo i ett äventyrsrum. Synd att legotävlingen bara är för barn :(

  SvaraRadera
 48. vad kul ni verkar ha haft!!!:D

  SvaraRadera
 49. Det är alltid så fantastiskt mysigt att läsa din blogg. Man blir berörd varje gång. Tack!

  SvaraRadera
 50. Verkar ju riktigt kul för er. Vi var där en gång och Tjabolina blev mest bara irriterad över att man var tvungen att stå i kö till allt. Låååååånga köer var det.
  Väldigt fint rum ni bodde i, det blir man ju sotis på ju.
  Förresten häftigt uttal han har, grabben, på Legoland :-)

  SvaraRadera
 51. Fantastiskt fin resa ni verkar ha haft! Säger som flera tidigare, sitter här med tårar i ögonen när jag läst. Vackert beskrivet!

  O stort Grattis till storebror för hans vinst!
  Mia

  SvaraRadera
 52. Vi har också en liten kille som är helt såld på lego. Kan rekommendera två byggsatser som är hus. Det fina i kråksången är att de kan bli tre olika hus, med precis samma legobitar! Väldigt smart. För när man har byggt huset färdigt så kan man plocka isär det och bygga ett annat hus, i en annan modell. Och sedan kan man bygga den tredje varianten. Och sedan har man ju nästan glömt hur den första var, så då känns den som ny, och så börjar man om igen.
  En legobyggsats blir gärna stående när man väl har byggt ihop den. Men de här husen räcker länge, länge, länge....

  SvaraRadera
 53. Underbart att få läsa ett superhärligt Abbe-pappa inlägg, med foton, kärlek, allt!!

  SvaraRadera
 54. vilken underbar beskrivning av en härliga dagar på legoland - både ler och gråter av glädje! Jag glädjs med er och längtar att ta familjen dit! Å då ska det shoppas bra specialbitar i lösvikten.

  SvaraRadera
 55. Lyckliga, lyriska brorsan. Underbar berättelse. När du skriver vill man aldrig att texten ska ta slut. Jag skrattar och gråter om vartannat. Kanske du borde ägna dig åt att skriva mer....ja när du lagt ner jobbet, slutat blogga och killarn vuxit sig vuxna förstås.
  Jag kommer stå först i kön för att handla=)
  Du e bäst Abbepappan!
  KRAM Helena

  SvaraRadera
 56. Å Storebror!! Det var du VERKLIGEN värd! ^^ Underbart! Och GRATTIS!

  SvaraRadera
 57. Blev verkligen så glad för eran skull. Tänk att få njuta av en så härlig semester med så härliga barn - och så många härliga vinster - besök hos farbror kapten(?) på båten och så den där stora polisstationen. Lycka när den är som bäst. Det är er väl förunnat.

  SvaraRadera
 58. Vilken kanonresa (och vilka fina bilder). Jag visste inte att Legoland redan hade öppnat!

  SvaraRadera
 59. Vad glad jag blir när jag ser era namn på deltagarlistan till familjehelgen på Grötö! Ska bli riktigt skoj att ses!
  /Irina (mamma till Axel, hjärtebarn med 22q11)

  SvaraRadera
 60. Jag får tårar i ögonen av detta underbara, glädjefulla inlägg!
  Fantastiskt att han fick sin polisstation!

  SvaraRadera
 61. Tack för att du delar med av er semester. Tänk att storebor van en polisstaton som han var så sugen på att köpa. Jag blir gald av att käsa din hemsida den rymmer så mycket både glädje tårar.
  kram Annelie

  SvaraRadera
 62. O, glädje! Vilken lyckoinjektion för hela familjen! Var rädda om er! :O)

  SvaraRadera
 63. Låter verkligen som en alldeles underbar semester. Och att se sina barn lyckliga måste vara det bästa som finns :-)

  SvaraRadera
 64. Gud vilka fina bilder, och som du förklarar resan verkar den ha vart helt fantastisk!

  Fint ögonblick när du sa de om "lilla skrutten". Fick lite tårar i ögonen jag också. Inte en självklarhet att ha Abbe, men ni har honom! Det måste vara en lycka att höra hans (och storebrors) skratt varje gång han är glad och mår bra. Jag är så glad för eran skull! :)

  Vilken härlig avslutning, att brorsan vann priset! Krama hela familjen från oss läsare!!

  SvaraRadera
 65. Oh, jag säger precis som alla andra - vilken historia!
  Helt underbart måste det har varit, och vilken upplevelse! Och storebror fick ju en riktig storvinst :D

  SvaraRadera
 66. Tjenna! Jag läste i listan över deltagarna till grötö och såg att ni ska med! Ska bli kul att äntligen få ses! Ha det bra och sköt om er!

  SvaraRadera
 67. SÅÅ kul att storebror vann!!

  SvaraRadera
 68. Ni verkar haft det superkul. vilken resa och inte minst hotellrummet. När jag var där med tre av mina fyra barn bodde vi på världens sunkigaste motell. jag trodde bara motell fanns i whitetrash america men nejdå det fanns vid legoland och vi bodde med bilen precis utanför och en bebis på typ 7 månader och två barn i förskoleåldern. jag ska inte trötta er mer detaljer om eländet men legoland är inte en upplevelse som jag ler åt.

  SvaraRadera
 69. Du är helt fantastisk på att beskriva, nu har jag glädjerys över hela kroppen, ÅH vad roligt att storebror vann sin polisstation!

  SvaraRadera
 70. Vilken fin blogg! Nu har jag läst hela, och känt igen fruktansvärt och fantastiskt mycket i början – fruktansvärt därför att mitt lilla hjärtebarn bara levde i 14 månader, fantastiskt därför att det ännu efter 27 år känns så att känna igen de upplevelser man oftast är ensam om. Hjärtebarnet har fått bröder som aldrig fick träffa honom och som är stora nu. Jag skrev en bok om honom, hjärtebarnet alltså. Sagan om Hannes heter den och den lär finnas (ha funnits?) på en massa sjukhusbibliotek. Ha det fint!

  SvaraRadera
 71. Underbart härligt...man får gåshud!! Livet vänder i april som Ledin sjunger i "Håll ut" låten verkar stämma... Ni träffar mitt i prick i känslan i de ord du och din fru sa. Vissa meningar säger så mycket mer för oss som sett livets motgångar hos våra små kämpar. Ha nu det riktigt gott i vår. Förresten har polis stationen hunnit byggas upp? Antar att pappa Abbe gärna hjälper till=)

  SvaraRadera
 72. Jag fnittrar, blir tårögd och får rysningar över hela kroppen om vart annat. Tack!

  SvaraRadera
 73. Jaha, det är som vanligt. Det är så fint att jag ligger här och lipar. Men fint, sa jag det.

  SvaraRadera
 74. Jag är alldeles för hormonell (=gravid) för att läsa såna här fina berättelser, tårarna rinner!

  SvaraRadera
 75. Herregud vad underbart inlägg!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 76. Jag har ett litet problem med din blogg. Jag är 16år och borde ju följa alla dessa modebloggar slaviskt men ändå är det din blogg jag följer! (Notera: din blogg är den enda blogg jag följer) och jag har nog aldrig läst någon annan föräldrablogg heller, kan inte ens namnet på någon sådan blogg om jag inte får räkna dit Bingo Rimer.

  Ännu en anledning att inte följa din blogg vore att jag bölar efter varje inlägg. Som detta inlägg. Kan man inte få mascaran att sitta på efter man läst ett enda pytteinlägg hos dig? Även om det är glädjetårar ser det inte så glamoröst ut alltid...

  Fast så är det nog när man hittat en blogg som är så full av kärlek, glädje, vänskap (flera ord för samma sak) att alla andra bloggar bleknar. Tack för att du gör det du gör!

  SvaraRadera
 77. Vad fint! Good things comes to good people! :-)

  SvaraRadera
 78. Så roligt att i tankarna få vara med er på Legoland!Det har flutit en hel del vatten under broarna sedan vi var där med våra små - din svåger och hans syskon alltså. Men visst minns vi! Och att vinsten blev pricken över i:et för storebror kan man förstå - att bygga med lego idag ger tydligen samma känsla av skaparglädje som du själv och din generation hade. Härligt när man har barn (och barnbarn)som ger sköna déjà-vu-upplevelser! Ha det så bra, alla fyra!

  SvaraRadera
 79. Åh, det är som en feel good-film med fint budskap och perfekt slut! Att storebror så gärna ville ha polisstationen men ändå inte tjatade. Och så fick han sin skatt till slut ändå, tack vare sin egen insats. Vilken underbar familj ni är, man kan inte annat än att glädjas med er!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.