Saker man säger.

17:58

Alla som har barn kommer någon gång, förr eller senare, att få höra sina egna ord komma ur munnen på sin unge. Oftast är det lite festligt och gulligt, men ibland kan det bli lagom pinsamt. Men framförallt får man lära sig att man faktiskt säger vissa saker som man aldrig själv reflekterat över tidigare. Knasiga uttryck, svordomar, klokheter eller bara helt vanliga saker. Som till exempel "lille vän, du är ju så trött så du knappt vet vad du heter".

Häromkvällen hade barnen på skolan vårkonsert. Massor av elever i olika konstellationer sjöng och spelade, till och med storebrors förskoleklass hade övat in några sånger kvällen till ära. Där var lotterier och fika och kvällen blev jättefin och ganska lång. Jag hade velat vara där, men en reklamfilmsinspelning i Stockholm kom i vägen. Synd.

När de kom hem med bilen hade Abbe så när somnat i baksätet och mamman bar honom in till huset. En helt utmattad liten Abbeman tittade slött på sin mamma och sa:

– Mamma. Jag vet inte vad jag heter.

Andra bloggar om , , ,

17 kommentarer

 1. Hahaha. Gud vad gullig han är. Precious adorable little unicorn Abbe.

  SvaraRadera
 2. Gör ett nytt försök, hade nyss komponerat en lång kommentar men råkade fibbla bort den.
  De senaste sju dagarna har varit lite som att åka bergochdalbana. Ena stunden har jag suttit med ett stort leende på läpparna och nästa stund har tårarna trängts i ögonen. Anledningen är att jag i fredags satt och läste runt bland de vanliga bloggarna jag följer, skillnaden idag var att jag kollade vad en av dem länkade till. Jag hittade Heja Abbe och fastnade för den länken och klickade mig dit. Läste avsnittet "Om bloggen" och tyckte det lät intressant. Va kanske min "sjuksköterskegen" som blev intresserad när jag läste hjärtfel eller kanske kom jag att tänka på min utvecklingsstörda morbror. Gjorde i alla fall valet att börja från början och nu 7 dagar senare har jag läst det senaste inlägget.
  Jag har haft ett stort leende på läpparna när Storebror citeras och tårarna har stockas i ögonen när man läst om Abbe´s alla besök på sjukhuset. Något som följt mig länge är när han säger att han vill till doktorn som ska operera honom så han kan prata bra. Det var något som berörde mitt hjärta djupt....
  Blev lite orolig för dig också när jag läste om svimmningsepisoden på bloggalan och jag tycker det är skönt att höra att du slagit av på takten. Man läser ju om alla järn som du har i elden och förstår inte hur du orkar... Krya på dig och vila ordentligt.
  Jag vill tacka för att jag fått vara med och ta del av Abbe, storebror, mamman och pappan´s vardag. Det har varit en spännande resa och jag kommer fortsätta följa den så länge du fortsätter berätta den för mig och alla andra.

  SvaraRadera
 3. Haha. Helt underbart, högläste precis för sambon. Finaste Abbe!

  SvaraRadera
 4. Haha! Härligt och otroligt gulligt sagt!

  SvaraRadera
 5. Underbara barn!!! Man kan inte göra annat än att le!!! Tack för en underbar blogg!!!

  SvaraRadera
 6. haha vad gullig han e. :D

  SvaraRadera
 7. Haha, man blir ju bara lycklig!!
  Barn tar ju allt så ordagrant, det glömmer vi nog ibland. Men tur är väl det, för annars hade man ju inte fått dessa underbara kommentarer...
  Kramar till hela familjen

  SvaraRadera
 8. Min sexåring har börjat med att slänga upp dörren när hon kommer hem och ropa "Hallå i stugan!"

  Det har hon från mig. Och jag har det från min mormor. Som kanske hade det från sin mormor, den sista i den delen av släkten som faktiskt bodde i en stuga ...

  Ganska coolt när man tänker så!

  SvaraRadera
 9. Åh, jag hade inte kunnat säga det bättre just idag. lägger en länk hit, hoppas det är ok.

  Tack för en härlig blogg och trevlig Valborg.

  SvaraRadera
 10. Hej, har precis hittat, läst och gråtit mig igenom din blogg, eller sammanfattningen av din blogg. Vilka underbara barn! Och vilken modig kille! Önskar er alla lycka till!

  SvaraRadera
 11. haha, barn är fantastiska! min Lova som är 2,5 år vars stora idol är pippi, och då särskilt sjörövarpippi. vi var ute och gick och Lova möter en skäggig gubbe gör honnör och ropar "aj aj kapten," varpå gubben svarar tillbaks med "aj aj kapten." då ropar Lova "land i sikte", men det låter som "ANDAS INTE".

  SvaraRadera
 12. Vad vore världen utan dessa underbara kommentarer från barn!

  SvaraRadera
 13. Heja Abbe-bloggen är underbar ! Kram

  SvaraRadera
 14. Hahaha, vilken goding! :-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.