Eyjafjallajökull.

22:29

Abbes mamma jobbar på affärsresebyrå och de har såklart haft väldigt bråda dagar sedan den där vulkanen på Island bestämde sig för att fylla Europas luftrum med aska. Först alla kunder de försökte hjälpa, som var utspridda i världen och inte kunde komma hem, och nu allt som måste städas upp efter kaoset. Återbetalning av biljetter och allt vad det nu kan vara. De har jobbat stenhårt, både kvällar och helger.

Killarna har hängt med så gott de kunnat i askmolnsdebatten. De har ritat vulkaner och tittat på filmer på dagis och i skolan, de har sett hur mamma följt varje nyhetssändning minutiöst och märkt att hon varit trött efter långa och slitsamma dagar. De har helt enkelt fattat att det varit väldigt rörigt på mammas jobb under en period.

I veckan som gick skulle Abbe följa med mamma till jobbet en liten stund för att bli hämtad av mormor och morfar som skulle vara barnvakt. Han var väldigt entusiastisk och uppspelt. Det är alltid kul att hänga med mamma eller pappa till jobbet, men nu märkes det på honom att det var något alldeles extra han förväntade sig.

– Mamma. Ne hska bli jolit å se hu ne hse ut på nitt jobb nu me all ahhska.

Andra bloggar om , , , ,

17 kommentarer

 1. Ja lilla gubben. Ibland missförstår man de vuxna! ;-)

  SvaraRadera
 2. Nej men lilla söta gubben!

  SvaraRadera
 3. Han är minsann för söt, den där Abbe!

  SvaraRadera
 4. Jaha då fick man le idag också. Underbart.

  LiseLotte

  SvaraRadera
 5. Men ååh.. då blev han lite besviken då?..
  Det är minsann inte lätt att begripa sig på oss vuxna alla gånger!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 6. Jag träffade en liten parvel på jobbet som storögt frågade mig om jag hade hört talas om den där Vulkanen som hade haft inbrott...

  /Sara

  SvaraRadera
 7. Underbara barn =) Blev han mycket besviken när han fick veta att det inte var någon aska på mammans jobb?

  SvaraRadera
 8. Åh så gulligt. Jag kan tänka mig att han blev besviken när det inte fanns nån aska där.

  SvaraRadera
 9. Ja de är för roliga. Här skall det inte tittas på Pingu längre det skall tittas på eldgos (vulkanutbrottet). Och så får man hem vulkanteckningar från dagis. Fast aska har vi ingen heller fast vi bara bor någon timma från händelsernas centrum. Men sambon kom hem som en sotare häromdagen efter att ha deltagit i rensningsarbete på gårdarna runt vulkanen. Nästa dag vände vinden och det kom en ny asfaltering av aska över allting så att allt arbete var förgäves :-(
  Snyggt jobbat med stavningen föresten av vulkanen ;-)

  SvaraRadera
 10. Tar man det bokstavligt så skulle jag också vilja befinna mig på hustruns (abbes mammas kontor). Svårt att veta när alla pratar aska och man har mycket att göra på jobbet pga denna aska. Tankesambandet till fullo klargjort!

  SvaraRadera
 11. *hahahahaha*, lilla sötnosen. Hoppas han inte blev alltför besviken *fnissar*

  SvaraRadera
 12. Så. Nu har jag läst igenom alla inlägg i din fina, fina blogg. Jag har följt Abbe från början, gråtit, skrattat och sträckläst. Vilken tur du och din fru har haft som har fått två så fantastiskt fina pojkar som Abbe och Storebror. Och de kan skatta sig lyckliga över att ha så en så fin och engagerad pappa (och säkert mamma också, men hon märks ju inte lika mycket här i bloggen). Har svårt att säga varför jag fastnade för din blogg, har inte själv barn och borde väl inte bli så berörd av Abbes historia. Egentligen. Men det blev jag. Ville bara tacka dig för att du har gett mig mycket att tänka på. Framförallt gällande organdonation - har anmält mig som donator, delvis på grund av Heja Abbe.
  Det kanske inte spelar så stor roll när du har så många läsare redan, men här har du en 21-årig skåning som tänker följa Heja Abbe troget så länge den finns kvar. Ge gärna killarna varsin stor kram från mig!

  SvaraRadera
 13. LIlla Abbe!! =D
  Så började denna dagen med ett leende.
  Tack för de...

  SvaraRadera
 14. Din blogg är så fantastisk att läsa! Varje inlägg är som en bra film man ser när man är så ivrig på att se vad som händer att man bara vill hoppa direkt till slutet, men man gör det inte för att den är så bra att man aldrig vill att den tar slut.

  SvaraRadera
 15. Vad härlig han är Abbe!

  Sedan har jag en fråga också. Har Abbes språk förändras så här mycket som jag tycker att man kan utläsa ur din mening med hans egna ord? Fantastiskt i så fall! När du får tid och ork skulle du inte kunna berätta vad som har hänt nu efter en tid sedan operationen?

  /Linda

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.