Hej sippa.

22:08


Jag har burit ut trädgårdsmöbler idag. Burit ut trädgårdsmöbler och räknat spruckna glasrutor i växthuset. Fjorton stycken. Jag undrar om det är den långa vintern och all den tunga snön som gjort åverkan på tomaternas och basilikans hus, eller om det kanske är sprängandet som pågår runt omkring oss.

Jag har burit ut trädgårdsmöblerna och plockat ner tvåtusen små lampor ur vårt körsbärsträd. Blomknopparna trängs redan på grenarna och kanske blir det lika många körsbär på trädet som alla små lampor som lös upp i vintermörkret. Jag låtsas det.

Jag har burit ut trädgårdsmöbler, räknat spruckna växthusrutor och räddat körsbärsknopparna från lampslingor. Och jag har suttit i solen och tittat på barnen som spelat kubb. Utan jackor och mössor. Jag suttit i solen och tittat på, med ett glas i handen fyllt med svalka ur en sensommarflaska rosévin som dröjt sig kvar i kylen.

Jag har hälsat på de första sipporna idag, som tittat fram ur markens bruna lövtäcke. Jag har räknat spruckna rutor, tittat på mina barn som spelat kubb och på min älskade som suttit bredvid mig och jag har tänkt på vilken tur jag haft. Så har jag sippat mitt kalla rosa vin i solen och lutat mig tillbaka.

I trädgårdsmöblerna, som jag burit ut idag.

Andra bloggar om , , , , , ,

28 kommentarer

 1. Åh. Våren är underbar. :) Förhoppningsvis kommer den hit upp på allvar snart...

  SvaraRadera
 2. Jag blir så glad!

  SvaraRadera
 3. Bjöd mig själv på ett glas rosé idag, jag med. Ett säkert vårtecken. :)

  SvaraRadera
 4. Härligt med vår och dess glädje :)

  SvaraRadera
 5. Vad vackert skrivet! Dina ord fångar verkligen glädjen, lugnet och tillfredsheten med dagen. Hoppas det blir många sådana dagar framöver så du får stressa av efter din jobbiga vinter.

  SvaraRadera
 6. Fantastisk dag för en fantastiskt familj!

  SvaraRadera
 7. Så vackert skrivet, som en dikt full av framtidstro, insikt och harmoni. Precis som man önskar att våren ska vara, att dagarna ska vara. Att kunna ta livet där det just nu är och njuta av det.
  Du har kommit långt!
  Grattis till det

  SvaraRadera
 8. Underbart! Jag vill med bära ut trädgårdsmöbler. Jag vill med se vitsippor. Jag vill med vara med min familj.
  När vänder det?
  kram från caroline- med ett kroniskt sjukt barn

  SvaraRadera
 9. Åh, vilket fint inlägg. Fullt av livsglädje, vilket gör mig glad för din skull!

  SvaraRadera
 10. Jag håller helt med Anne, du skriver väldigt vackert och fångar varje liten känsla. Dina ord är sång i mina öron!

  SvaraRadera
 11. Konsten att vara i stunden.
  Den behärskar du.

  Vackert.

  SvaraRadera
 12. Lyriskt!
  Visst njuter vi av våren, själv intog jag förmiddagsfikat utomhus för första gången i år.

  SvaraRadera
 13. du lyckas alltid få mig att tänka genom ditt fina sätt att skriva. du äger abbepappan!

  SvaraRadera
 14. Finfin text. Riktigt fin. Verkligen.

  SvaraRadera
 15. härligt med rose och lite krossade rutor och planer på basilika och tomater. och att se barnen leka i solen. livet rockar.

  SvaraRadera
 16. Så oerhört fint skrivet!

  SvaraRadera
 17. Abbes pappa:
  Jag tror inte att du kan ana hur djupt jag önskar att jag finge uppleva den sinnesro du beskriver så målande...Eller så kanske det är precis det du kan...

  En varm kram från
  Hannas pappa

  SvaraRadera
 18. Det låter alldeles underbart. Själv har jag idag sett på när min son lekt i en sandlåda för första gången. I vårsolen. Med sand överallt och glada tillrop. Det var fint det med.

  SvaraRadera
 19. Så vackert skrivet :-)

  //annelie

  SvaraRadera
 20. Jag gissar på snön. Angående spruckna rutor alltså. Jag räknade in 7 st spruckna under vårrensningen i söndags. Skyllde ett tag på den stackars vinrankan som står där inne och suktar efter vatten på vintrarna men den stackaren är nog oskyldig. Och antagligen lite lyckligare nu med ny jord och massor med vatten.

  SvaraRadera
 21. Vitsippor har jag tyvärr inte fått uppleva sen jag flyttade uppåt landet.. Men det är vår när dom kommer.. Ha en fortsatt fin dag och krama Abbe och brorsan.

  SvaraRadera
 22. Lika vackert skrivet som poesi!

  SvaraRadera
 23. Because you're worth it! Ta hand om dig och familjen!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 24. Hej,

  Tack för att du är tillbaka! Jag har väntat inte varit här på ett tag så jag blav så glad när jag såg att du mår bättre och orkar skriva lite nu. (fast jag ska sluta läsa din blogg på jobbet tror jag för jag börjar nästan gråta, så fint som du skriver om allt)

  Jag har aldrig velat ha barn och har varit väldigt bestämd i den åsikten. Men när jag läser om hur ni har det så tänker jag "kanske" ändå. För allt är inte så himla bra och käckt och gulligt och puttinuttigt, utan på riktigt. Jag förstår varför man vill ha barn nu...

  Tack!

  SvaraRadera
 25. Jag blir varm, jag blir glad, jag blir lycklig när jag läser vad du skriver.

  Du är bra.
  Du förtjänar att ha det bra.

  SvaraRadera
 26. Hej vännen,

  så fint, så skirt, så livet.

  Kram Maria

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.