En lång het natt.

22:34

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om vår nuvarande väckarklocka. Det skulle handla om hur vi varje morgon klockan halv sju chockvaknar av att en grävskopa släpper flera ton tunga stenar rakt ner i ett tomt dumperflak av stål. Tio meter från sovrumsfönstret. Vårt område ska få kommunalt vatten och avlopp och de har sprängt och grävt i månader nu. Jag hade tagit lite fina bilder av anläggningsmaskinerna som också skulle ha varit med.

Jag skulle ha gjort det där inlägget igår kväll, efter att vi packat klart inför vår resa och efter ett svalkande dopp i sjön. Så blev det inte. Varken packning eller inlägg.

Istället försökte vi förgäves rädda ett hus på gatan som plötsligt stod i lågor. Små hemmabrandsläckare förslog ingenting. Inte heller de trädgårdslangar som jag och andra grannar drog dit från husen runtomkring. Vi försökte istället hålla granar runt omkring blöta, och den delen av huset som ännu inte var övertänd likaså, för att förhindra att det spred sig i väntan på brandkåren. Det var otäckt att se eldens obarmhärtiga kraft när den väl fått fäste.

Någon gång efter midnatt hade brandmännen släckt såpass att de kunde lämna platsen sånär som på en patrull som höll vakt hela natten. Som väl var kom ingen person till skada, inte fysiskt i alla fall.

Det blev en lång och sömnlös natt. Killarna var oroliga och lite ledsna. Det blev trångt i vår säng. Själv var jag så uppskruvad att jag gick ut och promenerade vid tvåtiden. Jag var hungrig och kom på att jag helt glömt bort att äta i tumultet.

Nu sitter jag på mitt hotellrum i Barcelona och försöker skriva det här på min iPhone. Packa fick jag göra i morse och det där inlägget jag tänkt skriva hann jag inte med.

Nu försöker vi glömma det där med branden så gott vi kan ett tag. Istället gäller nu Gaudi, tapas och Barca några dagar. Sedan pooldopp, sandslott och goda Riojaviner i ytterligare en vecka. Och så måste vi ju fira VM-guldet lite tillsammans med dem här nere. Därför kan det kanske bli lite tyst på bloggen ett tag. Men vi har det bra, det räknar jag med.

Förresten. Jag vill passa att berätta att jag sommarbloggar på TV4.se den 24 juli. Om du ändå vill ha en liten dos Heja Abbe. ;)

13 kommentarer

 1. Mordbrand? Låter sjukt obehagligt. Skönt att ingen kom till skada i alla fall!

  Hoppas ni får en skön semester!

  SvaraRadera
 2. Usch för bränder!

  Ha det så trevligt. Glöm inte att äta churros och dricka choklad (munkar typ, med tjock choklad) som man får till. De finns i gatustånd och churrerior.

  SvaraRadera
 3. Hade det med ovädret att göra som härjade över västsverige o Värmland? Hursomhelst, klart att det påverkar er allihop när det sker så nära! Kändes det läskigt att åka o lämna huset? Hursomhelst, njut av dagarna i syd o ha det riktigt gott!!!

  SvaraRadera
 4. Usch, bränder är läskiga. Skönt att ingen person blev skadad.
  Njut av härliga Barcelona! Hon har så mycket att erbjuda.
  Kul att du gillar Gaudí, jag tycker han är fantastisk. Var inne i Casa Milà (la Pedrera) och skulle kunna ha flyttat in där på studs. Vackert hus och vilken lägenhet!

  SvaraRadera
 5. Ha en trevlig semester. Glöm inte bort att shoppa lite i den gyllene triangeln!

  SvaraRadera
 6. Oj, det låter hemskt!

  Men hoppas att ni njuter ordentligt i Spanien!

  SvaraRadera
 7. Ok....
  Nu får vi verkligen hoppas att resan fortsätter i lugnets tecken! Känner på mig at ni behöver det...
  Kan också tänka mig att det är ganska bra drag i Espana just nu!
  / Hannas pappa, Niklas

  SvaraRadera
 8. Oj vad jobbigt med branden! Och just när ni skulle resa också!
  Hoppas nu att ni får det riktigt bra på semestern!
  Hälsningar från Mib.

  SvaraRadera
 9. Usch ja, vi läste om det i lokaltidningen att dom fått åka dit och släcka mer dagen efter då det "glödde"....fast det var ju vad tidningen skrev...
  kramar och njut av semestern, maja-lerumsbo

  SvaraRadera
 10. Vad obehagligt och tumultartat! Hoppas allt löser sig och att du får det toppen i Barcelona!

  SvaraRadera
 11. Jag kom på små roliga kakor som liknar leksaksklossar. Perfekt att göra med småbarn, tänkte att det kanske är något kul här. Kolla in här om du har ork och lust: http://bakemyday.se/?p=400

  Ha det bäst//Mattias

  SvaraRadera
 12. Barcelona är varmt, kriminellt och överreklamerat. Åk till Sevilla, Nice, Montpellier, Lissabon, San Sebastian, Marseille, Menton, Taranto. ja vart som helst men inte dit.
  Tapas finns överallt i spanien, fotbollen ok då det kanske man vill se där, men inget är unikt i Barcelona bara att folk har fått för sig det.

  SvaraRadera
 13. Önskar familjen en trivsam o ljuvlig sommar. Men. Saknar dig.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.