Nästan som charter.

23:14

När jag var yngre fattade jag inte alls grejen med charterresor. Jag ville bestämma själv, boka flyg, gå runt och leta efter något schysst ställe att bo, kanske byta ort, byta ö, hyra bil eller motorcykel och dra iväg. Ja ni fattar, jag var inte intresserad av något färdigpackat, med välkomstmiddag, käcka reseledare, utflykter till fjärilsdalar och vattenfall och folk som applåderar när piloten landat planet. Jag ville vara självständig göra det jag själv bestämde. Visserligen åkte alla vi individualister till exakt samma ställen, och bodde på precis samma guest houses eftersom samtliga backpackers läste Lonely Planets böcker, men ändå.

Så kom barnen. Plötsligt kändes det förutbestämda som en skänk från ovan. Hotell med svensktalande personal, transfer från flygplatsen till hotellet, restaurang som serverar köttbullar eller fiskpinnar till barnen och ett poolområde fullt med andra svensktalande små lintottar i färgglada armpuffar. Och med ens var det lite lättare att stå ut med den lokala drinken på välkomstkvällen och applåderna på landningsbanan.

Vi gillar att resa i vår familj. Både min fru och jag har flängt runt i världen innan vi träffades och lite grann tillsammans bara vi två innan killarna kom till världen. Som tur är gillar de förresten också att resa, grabbarna. I år tänkte vi testa att göra lite mer som förr i tiden. Inte köpa färdigpackad charter utan fixa själva alltså.

Abbemamman som jobbar med affärsresor fick tidigt veta att City Airlines skulle börja flyga direktkärror till Barcelona och bokade flygbiljetter för typ ett halvår sedan. Några nätter på ett hotell i storstan kändes tillräckligt med en fem- och en sjuåring och sedan vidare till någon beach-resort längs Costa Brava. Däremellan en hyrbil. Sagt och gjort. Det blev ort som heter Platja D'Aro och vi hittade boende genom Sembo. Hur smidigt som helst. Nästan som charter, fast ändå inte.

Mer detaljer och bilder kommer snart. Jag lovar.

Andra bloggar om , , , ,

9 kommentarer

 1. Jag tycker om adjektivet "smidig"! Då flyter allt på som man vill och önskar. Tyvärr är livet inte alltid "smidigt"...
  Underbart att ni verkar ha haft en mysig vistelse! Perfekt!
  / Hannas - inte så smidiga - pappa

  SvaraRadera
 2. Det låter underbart och ordet smidigt är ett bra ord.
  Jag hoppas att ni får en härlig semestertripp.

  SvaraRadera
 3. Vi hittade av en slump lilla Altafulla mellan Barcelona och Tarragona för ett par år sedan. Fantastisk strand med inte alltför mycket folk. Rekommenderas varmt för sol och bad! Anledningen att vi alls körde in var för att det var ett kul namn. :)

  Tossa del Mar, norr om Barcelona, är inte heller dumt, större och mer att göra och titta på.

  SvaraRadera
 4. Jag var också i Barcelona. Utan något förbokat. Mitt liv föll ihop och jag fick couchsurfa mig igenom resten av min vecka. Allt jag ville var att åka hem, och sen blev flyget hem inställt. Fem dagar till i den där mardrömmen Barcelona hade bjudit på. Du såg mig säkert gråta någonstans.
  Förbokat hade varit nåt...

  SvaraRadera
 5. Vi bokade också City Airlines och boende via Sembo, hyrde bil och for till Mallorca. Håller med dig att det blev typ som charter fast på egen hand och väldigt "smidigt". Vi hade liksom tröttnat på Lollo och Bernie!

  Tror att jag ska leta mig ut i skogen dessutom när jag såg era "fynd". Mums!

  Hälsningar Kalle-mamman

  SvaraRadera
 6. Låter jättebra. Vi har solsemestrat i 4 år och börjar tycka att vi kan detta nu och vill prova något aningens mindre tillrättalagt. Tips emottages tacksamt, så jag ser fram emot nästa inlägg!

  SvaraRadera
 7. Vi var också på samma kursremsa på samma sätt. LLanca och Escala och lite i Frankrike som ju är betydligt finare. Vattnet är mycket renare eftersom det är maritim nationalpark på franska sidan om Cadaques.

  SvaraRadera
 8. Låter hur mysigt som helst!! :) - ha en glimrande, avkopplande semester!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.