Berätta vad som suger. Vinn UltraPower.

19:22

Ni vet hur det är. Åtminstone ni som har barn vet precis, men jag tror alla ni andra kan föreställa er också. Det blir alltid en massa brödsmulor, kakbitar, makaroner och annat på golvet under barnens platser när man ätit. Eller små pappersbitar när de pysslat. Så man är där med en liten sop och en skyffel, det går ju liksom inte att släpa fram dammsugaren varenda gång.

Men nu har jag fått chansen att testa en slags dammsugare som sitter på sitt eget skaft, eller hur man nu ska säga. Alltså utan slang, ni vet. Electrolux UltraPower heter den.

Jag ska erkänna att jag var lite skeptiskt. Vi hade en gång för länge sedan en sån där liten "handdammsugare" som vi hoppades skulle kunna underlätta med de där slumsituationerna. Men den sög så värdelöst så man fick liksom sopa in smulorna i den. Och var det i ärlighetens namn enklare med en skyffel trots allt.

Men vet ni? Det här var något annat, den funkar riktigt bra. Får med sig smulor och makaroner utan problem och är liten och smidig att ha stående i något hörn. Jag hade nog inte ersatt vår stora dammsugare med den, mest för att påsen inte är jättestor, men som alternativ till sopen och skyffeln är den klockren. Eller om man bor i en liten lägenhet kanske. Då hade man bara behövt den.I alla fall. I samband med att jag fick testa den här dammsugaren fick jag också möjligheten att tävla ut en till er. Så här gör vi:

Skriv en kommentar och berätta något som ni tycker verkligen suger. Vad suger mest av allt? Att du inte fick rätt julklapp? Att tågen inte fungerar så fort det snöar? Att det är krig i världen? Skriv något du verkligen tycker suger. Den som skriver roligast, bäst, tänkvärdast eller klockrenast på något annat sätt vinner. Juryn är Abbe, storebror, Abbemamman och jag. Vi väljer den vi alla gillar bäst. Blir det för svårt lottar vi. Vi kör fram till kl 21:00 7 januari. Okej?

100 kommentarer

 1. I dessa tider - så här i slutet av året - är det människor utan raketvett som suger mest. Alla postar bilder på hundar på Facebook och skriver att vi ska tänka på dem.. HALLÅ!!?? Jag då?! Jag är skiträdd när grannarna ställer sig utanför porten eller nedanför min balkong och skjuter iväg raketer. Och inte bryr de sig när man ber dem gå till en plats längre bort från husen. Nejnej. En gnällkärring är vad man är. Ge mig en dammsugare för bövelen så kan jag sysselsätta mig medan grannarna skjuter iväg de där raketerna! ;-)

  SvaraRadera
 2. Alice 6 år: Att all snö försvann redan på julafton. Den nya snowracern hann knappt invigas:
  August 2 år: Att vi inte har fler dammsugare. Det är ändå den bästa prylen (fritt tolkat av fadern, han kör den vi har konstant)
  Oscar 36 år: Att vi inte har längre jullov, oftare! Pulkaåkning och dammsugning måste ju hinnas med i större mängder.

  SvaraRadera
 3. Det suger att jag, liksom du, har en son med hjärtfel. Det är enormt tungt att möta besvikelsen i hans ögon när han inte orkar hänga med i samma tempo och på samma aktiviteter som alla "friska" barn.

  SvaraRadera
 4. Att mina föräldrar aldrig får träffa mina barn. Att de aldrig får gosa med liten snart fyramånaders bebis eller busa med treåringen. Att jag aldrig kan ringa mamma eller pappa och be om råd, hjälp, berätta en vardagsanekdot eller få barnvakt. Det suger mer än alla brödsmulor, dammet och makaronerna.
  //mallan

  SvaraRadera
 5. Att ryggen pajade efter sex veckot med benet i gips. Har inte kunnat leka med barnen, åka pulka eller göra andra roliga grejer på nästan en månad.
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Det som suger allra mest är att KRÄNKT har blivit ett modeord. Att alla medelsvenssons tar illa vid sig för allt som någon annan (läs: myndigheter, journalister eller stort amerikanskt företag) yttrar eller gör. Men dom som blir kränkta, fysiskt och/eller psykiskt misshandlade varje dag dom bryr sig medelsvensson inte speciellt mycket om. För då blir det obehagligt och kommer nära. Nej, det är lättare att spy galla på Facebook eller Twitter istället.

  Oj, nu eldar jag visst upp mig igen! Men fy bubblan vad det suger att så många väljer att blunda för saker som finns nära!

  SvaraRadera
 7. Det suger, att ni inte kan ge alla en sån där smidig dammsugare, att ni bara kan utse en vinnare av alla finurliga kommentarer.

  SvaraRadera
 8. Det suger att min motivering inte vinner.

  SvaraRadera
 9. Det som suger just nu mest av allt är att min fina underbara pappa inte finns vid liv sedan ett halvår tillbaka och när julen nu väl har passerat kommer det ikapp en och julen känns inte som jul länge och jag inser att jag lever med ett hål och en tomhet i mitt hjärta som alltid kommer att finnas med mig varje dag.

  SvaraRadera
 10. Det som verkligen suger är när någon i sin familj mår dåligt... Man mår endast lika bra som den som mår dåligast i familjen, så känner jag.
  Man delar smärtan...
  Längtan...
  Känslorna som sväller över...
  Och man delar kärleken som behövs för stunden.

  Det är svårt, men man klarar det, det blir bättre. Dock just för stunden så suger det rejält...

  SvaraRadera
 11. Julen är slut, det är något som verkligen suger.
  Att säga att det är skönt, då är det jag som ljuger.
  Tiden med familjen är underbar.
  Sambo, son, syster, småbröder, mor och far.
  Pappa som nytt hjärta precis har fått, att ha han hemma under julen är så skönt. Sånt går inte att mäta med mått.
  En dammsugare vore bra att ha, tänk vad det skulle bli rent och fint och bra.
  Ha en god fortsättning och ett gott nytt år, hoppas jag att Abbepappan, Abbemamman, Storebror och Abbe får!!!
  (jag vet taskig dikt.. men ett försök i alla fall :)haha! Gott nytt år!)

  SvaraRadera
 12. Att människor, framförallt barn, begränsas och förväntas vara på ett visst sätt på grund av sitt kön.

  SvaraRadera
 13. Det som sugit mest idag är att min katt envisas med att äta upp håret i duschens golvbrunn så hans småskitar fastnar i rumpan och efter det är det bokstavligt talat kattsand och bajs i hela lägenheten, kul att städa när det inte behövdes från början...

  SvaraRadera
 14. Det suger att vi inte fick fira jul med vår äldsta son. Han föddes med hjärtfel för snart fem år sedan och lever inte längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (utom tävlan - svar till Marina) Vi förlorade också vår son i ett hjärtfel (hypertrof kardiomyopati) för drygt tio år sedan. Mina sympatier till er.

   Radera
 15. Jag har läst de kommentarer som kommit hittills och jag vill skicka en kram till er alla. Allt från äckliga kattrumpor till saknade familjemedlemmar. Själv föll jag i gråt vid flera tillfällen på julen av saknad av min älskade morfar. Ta hand om er, både läsare och abbefamiljen, och hoppas ni får ett underbart 2013!

  SvaraRadera
 16. Oj! Inser att det finns sjukt mycket som suger och önskar att jag hade 50 dammsugare att dela ut. Jag tror bestämt det behövs en kram från mig också här. Fortsätt berätta och sprid gärna om ni vet någon mer som behöver en dammsugare.

  SvaraRadera
 17. Det suger att jag som (snart) arbetsterapeut inte kan skriva ut en rollator för utomhusbruk till mina patienter (östergötland län) pga att lagen SUGER! Detta bidrar till att många äldre som inte har pengar att köpa sig en egen rollator är fången i sitt egen hem!

  SvaraRadera
 18. En sådan behöver vi nog lite till mans tror jag. Både jag och alla andra. Önskar alla en god fortsättning på julen....
  Kram från abbepappans gamla klasskamrat Christina Å

  SvaraRadera
 19. Det som suger mest av allt är cancer!
  Den här hösten har jag förlorat min älskade farmor till cancern och min vän har förlorat sin dotter. Min sambo och min mamma har förlorat varsin kollega och min lillebror har förlorat sin bästa vän.
  Jag önskar mer än allt att någon uppfinner ett botemedel så att inga fler familjemedlemmar, vänner och kollegor behöver dö.

  Cancer suger så HÅRT!

  SvaraRadera
 20. Det suger att vi är så oerhört dåliga på att prata med varandra i dagens samhälle. Vi är så rädda för att säga fel sak eller uttrycka oss klumpigt att vi hellre låter bli. Vilket också får till effekt att vi blir lättkränkta då vi inte är vana vid att prata och vara oense med varandra. Det är något jag hoppas det nya året kan föra med sig, fler och bättre samtal mellan medmänniskor. Blir vi bättre på det kommer vi inse att vi inte är så olika egentligen.

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Den här jävla sjukdomen jag har. Som är lika ovanlig som Abbes. Som gör att massa saker som borde vara enkelt, till exempel dammsuga, suger. För att det blir tungt, gör ont och blir bökigt. En sån här liten variant skulle fixa det där med snabbstädning för mig. Så att jag kan lägga energi och kraft på sånt som inte suger, som att träffa mina vänner, laga mat och ha roligt!

  SvaraRadera
 23. Säger som flera här, att cancer suger mest. Den tog min 20-årige son i februari och jag och hans syskon har firat jul, men en annorlunda i år. Det suger att jag blev änka i mars förra året och det suger att jag blivit så rädd att inte leva o uppleva, att jag kanske missar de finaste bitarna som faktiskt finns varje dag. Det suger att en vän har en hjärntumör och att 2 andra vänner just nu väntar på besked om dom har cancer eller ej. Och det suger jättemest att läkarna på våra vårdcentraler bryr sig så lite om att kolla upp de som kommer och haft ont länge, att dom slarvar med att skicka in remisser till sjukhusen i tron att dom sparar pengar, medans cancern sprider sig i kroppen hos dom som intet ont anar. Det som inte suger är min dammsugare, för påsen är full och jag hittar inga passande påsar! God fortsättning med hopp om en ljust nytt år för oss alla.

  SvaraRadera
 24. Det som suger är väl i ärlighetens namn jävligt mycket, men rent egoistiskt sög mina julklappar rätt hårt: Ett Tv-spel som redan fanns i familjen (är småbarnsmorsa och varken hinner eller orkar spela numera) samt en pocketbok av Stepen King (kanske inte favorit-författaren direkt). Och så trodde man att sambon sedan 12 år känner en...
  /Morran

  SvaraRadera
 25. Det suger att det är så många här har så mycket som suger omkring sig...

  SvaraRadera
 26. Det suger att jag lyckas få "alla" förkylningar som går just nu...Gravid i v.34 och behöver ladda för förlossning! Men istället ligger jag nerbäddad i soffa med den 3 omgången av förkylning i december.....

  SvaraRadera
 27. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 28. Allt suger! Förutom dammsugaren vår ;) Nejdå, riktigt så illa är det inte, trots att man kan tycka att många saker suger ibland.
  Dammsugaren "suger" just för att den INTE suger. Han är väl gammal och trötter, tömma behållaren och spola rent samt byta filter hjälper inte riktigt längre.
  Så det är nog bara att pensionera stackaren snart och då vore det ju suveränt med en dammsugare som suger... på rätt sätt.
  Annars står man väl där med den där skyffeln och sopborsten och fixar det manuellt.

  Ha det fint!

  Mvh
  Katja

  SvaraRadera
 29. Det suger att det är ett helt år kvar tills det är jul nästa gång och jag får se min Abbes ögon glittra ikapp med julgranen när tomten kommer.
  Det suger att han inte alltid kommer vara 2 1/2 och glittra så oskyldigt som han gjort denna julen.
  Kram till er från en annan Abbemamma - Johanna
  Ps. Min Abbe har en lillebror som smular väldigt mycket ;-) Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, smart som de gjort längre ner :-)
   Johannawensund@gmail.com
   Ifall ifall :-)

   Radera
 30. Det som suger att att inte veta vas Abbe fick i julklapp av storebror, jag är oxo nyfiken...

  SvaraRadera
 31. Veckan innan vi tog in årets gran hittade jag ett granbarr under hallmattan. Ett freaking granbarr elva månader efter vi slängde ut förra årets gran. Så nu vet jag att jag har minst ett år av granbarruppsugning framför mig.

  Det suger.

  SvaraRadera
 32. Det suger att vara mamma till en underbar adopterad kille och fått veta att han har en lillebror - som just nu är på barnhem på andra sidan jorden! Vårt ärende kan inte gå fort nog! Jag vill ju inget annat än att hämta hem honom också men vi lär få vänta! Det suger så att inte veta om det handlar om dagar, veckor eller månader innan vi får resa dit för att träffa honom!

  SvaraRadera
 33. Tänkte faktiskt skriva några rader igår om vad som verkligen suger. Läste igenom alla kommentarer och kom på att jag kan inte "toppa" något, tack och lov!! Tänkte länge på allt jag läste när jag gick och la mig igårkväll och kände tacksamhet. Bestämde mig först för att inte göra något inlägg här alls för jag vill helt enkelt inte ge energi till allt som suger... Istället skickar jag bara en massa styrkekramar till er alla och jag hoppas innerligt att ni SUGER er till dom!!

  SvaraRadera
 34. Det som egentligen skall vara en härlig tid i livet (att vara gravid) suger faktiskt. Inte själv graviditeten i sig utan att jag som är så himla opedagogisk skall lära upp en vikarie. Jag hatar att lära upp folk. Dessutom har jag bara dryga månaden på mig vilket gör att istället för att gå runt och njuta så känner jag mig skitstressad.

  Något annat som suger är också när sonen sitter och käkar och tappar RIS på golvet. Det måste vara satans påhitt det här med ris och att barn (modell mindre spillande barn) skall vara så förtjusta i det.

  Sen suger det att sambon inte städar här hemma men han påstår att om jag vinner ultrapower så kommer han städa hela lägenheten då den är så mycket lättare att hantera på de jobbigare partierna (typ övervåningen).

  Har tipsat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/29/ultrapower-71/

  blogg@annakarlsson.se

  SvaraRadera
 35. Jag är feg vågar inte starta en blogg som jag tror behövs. För jag har inte sett någon sådan i Sverige hittills. Jag har sugit på tanken i över ett år nu. Har till och med köpt domännamn. Men jag tror inte riktigt att jag har förmågan att nå ända fram med det jag vill förmedla. Att ingen kommer att läsa det jag vill skriva. Det suger också. För jag är inte skribent och kan inget om reklam heller och jag hittar inte några bra kom-igång-på-allvar-med-att-blogga-så-att-folk-vill-läsa-tips för bloggar för personer som passerat tonåren och där skribenten inte är kändis, hur mycket jag än googlar. Och det suger fett. Men fetast av allt suger det att jag istället för att försöka ändå, oavsett hur resultatet blir, så gnäller jag här. Att göra det suger ju bara en massa energi utan att göra saker mindre trassligt.
  Gott Nytt År önskar jag hela familjen. Ni är fantastiska.
  /ÅP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utmärkt reklam, nu vill vi (i all fall jag) läsa vad det faktiskt handlar om. Du har ju en idé som är genomtänkt verkar det som, bara kör på och se hur det går. Jag kommer att läsa! Men för att hitta dit kommer jag behöva en länk. Lycka till!
   / Julia

   Radera
  2. Den skulle handla om hälsa och skönhet och att må bra, men där den icke normativa kroppen (att man har en fysisk funktionsnedsättning som syns) är normen. Tanken är att alla har rätt att ta tillbaka makten över sina egna ideal om vad som är fint för "mig" och vad som får just "mig" att må bra. Varje dag. Utan att predika. Utan att skapa ångest. För alla är fina, på sitt sätt, om de bara vågar stå för det. Men bloggen är även tänkt att handla om baksidorna om att våga vara annorlunda och hur man hanterar det. Ja det var väl på ett ungefär grundtanken. Men än så finns den alltså inte.
   /ÅP

   Radera
 36. Det suger att det är så kallt!Vad jag menar är att jag och hunden blir så väääldigt kalla när vi är ute och jag fastnar i någon oplogad snö-hög med min rullstol och får stå och vänta tills det kommer någon och ger mig en knuff i rätt riktning. I väntan på denna barmhärtiga någon, så hinner vi bli både kalla och arga på att det suger med snö och kyla när man är hjulbent;-/
  Snö och rimfrost är vackert på kort när man sitter inne i värmen, men passar inte mig och hunden. Det suger verkligen!!!!
  (jag inser att det är ett lyxproblem när jag läst hur det suger för så många)
  anne-louise.king@tele2.se

  SvaraRadera
 37. Det suger att inte bli tagen på allvar på mitt jobb som brandman. Jag ska hela tiden testas på praktiska övningar när alla killar i laget kollar på. Jag utfrågas på saker för de inte tror jag har någon hjärna. Jag får alltid ta de enklare verktygen för de andra är ju för tunga enligt killarna. Jag tvingas övningsköra lastbil när ingen av killarna behöver det fast jag har lastbilskörlort. Jag blir nedrackad för att det är synd om oss tjejer som är underminerade i yrket enligt vad som sägs på nyheterna. Jag tvingad byta kläder på museumdockorna "för tjejer kan sånt". Jag vill bli tagen för den jag är och inte för "Lilla Du".

  Jag kämpar för alla kvinnor som kommer efter mig i detta karriärsval.
  Hälsningar Sara

  saracarlstrom@hotmail.se

  SvaraRadera
 38. Täpta, snuviga bebinäsor suger för då kan inte bebisen suga och det gör henne riktigt urförbannad och hjärtkrossande ledsen när hon bara vill amma.

  SvaraRadera
 39. Jag har läst nästan alla inläggen här och kommit fram till att det finns så mycket som suger, både små och stora saker.
  De små sakerna smulor i soffan, utspilld mjölk på nyskurat golv och tandkrämsrester i handfatet de tacklar nog de flesta av oss ganska bra de flesta dagarna åtminstone.
  Sedan kommer mellan sugen, en bil som går sönder när plånboken är tom, en ständig tom plånbok, förkylda barn, för mycket att göra på jobbet, skrubbsår och trötthet, ja det suger men de flesta dagarna tacklar vi det också, en och annan tår spills och en och annan röst höjs men vi fixar det.
  Så kommer vi till de stora sugarna, och nu börjar det ta emot, man förlorar nära och kära, sjukdommar av det allvarligare slaget slår till, livet vänds upp och ned genom skilsmässor och uppbrott men någonstans hittar man kraften att gå vidare eller de flesta hittar kraften att gå vidare. Man tar hjälp av sin familj och sina vänner, man tar emot det stöd som krävs just för stunden, man låter andra styra lite grann en stund bara så att man skall orka fortsätta vägen fram.....Ju mer jag tänker på vad som suger mest tror jag att för mig skulle det vara att förlora mina vänner, de som ständigt går vid min sida utan att kräva att jag är på topp varje dag utan låter mig få vara bara jag den jag är. Ibland sprudlande ibland helt urtrist. Men jag är jag.
  Tack för en tävling där jag fick tänka till
  Kram Lotta

  lottahellstrm@yahoo.se

  SvaraRadera
 40. Vid ett tillfälle så kändes det så galet hopplöst med alla smulor och papperskräp och annat smått som jämt, jämt, fastnade under sockarna.
  Det kändes som att jag aldrig gjorde annat än dammsög efter andra.
  Plötsligt insåg jag att dessa skräp faktiskt var det ultimata tecknet på att jag inte bodde ensam.

  Att jag har en familj.
  En man och inte mindre än två (bonus) barn.
  Och smulorna gjorde mig för första gången lycklig.

  Visst suckar jag fortfarande över skräpiga golv, men med en värme i hjärtat.

  För det som hade sugit.
  Det hade för mig varit, att inte ha någon att dammsuga upp efter.


  Många varma hälsningar från Jeanette i Kalix


  SvaraRadera
 41. Det jag tycker suger mest i livet är när jag ska samla upp alla små riskorn ifrån golvet svårt att få upp dem på soppskyffeln de klibbar sig fast på golvet och stolar .Det är livet som förskolare.

  annica@flinkens.com

  SvaraRadera
 42. Hej & god fortsättning som man så fint säger.

  Det jag tycker suger mest för tillfället är att min fina vän Lisa 30 år gammal i maj fick reda på att hon för ANDRA gången i sitt ganska korta liv fått bröstcancer. Första gången hon fick det var hon 25 år.
  Andra halva av 2012 har kantats av aggressiv cellgiftbehandling & strålning. Hon blev klar strax innan jul & nu håller vi tummarna stenhårt på att detta var sista gången hon nånsin behöver komma i närheten av skitsjukdomen cancer.
  Nu gick det ju bra, hon lever & är klar med de värsta behandlingarna.
  Men vår gamla Lisa finns ju inte.. Det säger hon själv. Hon saknar sitt gamla alltid glada jag som tycker livet är en fest.
  Hon är en kämpe, världens bästa vän & mamma till sin dotter.
  Men det SUGER att denna fina människa har fått gå igenom detta.. inte bara en gång utan två gånger.

  Ha en bra dag & HEJA ABBE :) :)
  linaeckerstrom@hotmail.se

  SvaraRadera
 43. Det som suger är när barn blir sjuka och måste ligga på sjukhus.Ännu värre är om de inte går och bota och helt enkelt rycks ifrån sina föräldrar. Det om något suger.

  hillevianna@hotmail.com

  SvaraRadera
 44. Det som är rätt skruttigt (och sugit) just nu är att jag är höggravid med havandeskapsförgiftning. Orderna från läkaren är strikt vila. Dammsugning är med andra ord uteslutet och jag känner mig mer eller mindre som en bov som lägger hela hembördan på min fantastiska sambo (som inte klagat en endaste gång bör tilläggas!!).

  Med en sån där liten minidammsugare så kanske jag åtminstone skulle kunna sitta vid köksbordet och suga upp det värsta av frukostsmulorna? Om inte annat skulle det göra gott för min egen självkänsla att få göra lite nytta :)

  tulda76@hotmail.com

  SvaraRadera
 45. Det suger att jag har bråkat en helt termin för att Leo ska få gå i skola på lika vilkor som alla andra dvs att han ska få den hjälp och det stöd han behöver för att kunna göra sitt bästa. Och jag har inte kommit en cm framåt i den kampen.

  SvaraRadera
 46. Det som suger mest är att vi bor så långt ifrån våra föräldrar tillika barnens mor- och farföräldrar. De bor i Sundsvall och vi i Gbg. Att åka tåg dit med två busiga trollungar är ingen lätt match vill jag lova plus att det är hiskeligt dyrt, jag pluggar och maken har ett mindre bra betalt arbete som han dock trivs med, det gör att pengarna inte räcker till, vilket i sig också suger.
  Trots att vi själva har valt att flytta till Gbg så suger avståndet, vi har i princip aldrig någon hjälp med barnen utan fixar allt själva, även alla smulor och pappersbitar som blir mest hela tiden. Men vi gör det ändå med glädje, våra barn är de bästa som finns och vi önskar dem lyckliga liv där de får utforska, testa och utvecklas på alla sätt som de själva känner att de vill och behöver. De förtjänar det bästa, även föräldrar som orkar.

  //Carola, barbamama78@gmail.com

  SvaraRadera
 47. Det suger att människor ska vara sjuka och en del till och med dö, det suger att det kommer mer och mer snö!
  Det suger att många inte får äta sig mätta och att många inte kan göra det rätta.
  Det sugar att folk lever i krig, att andra hamnar på missbrukets stig.
  Det finns så mycket som suger i livet - men att tänka positivt är ändå bästa alternativet!
  För även om man är sjuk och har det svårt ibland - så finns där ofta en hjälpande hand. Någon som faktiskt bryr sig om att just du till jorden kom! Det går att hitta guldkorn precis varje dag - den känslan har i alla fall jag.

  carola(at)officefixarna.com

  SvaraRadera
 48. Det som suger mest just nu är att vi människor håller på att sabba vår planet. Temperaturen höjs och naturen får ett frispel. Isen smälter och naturkatastroferna kommer tätare och tätare. Svälten kommer bli större och det känns som om man inte kan göra ett skit åt det. Jag försöker så gott jag kan, men gud va futtigt det är. Så tittar jag på mina söner och får en stor klump i magen när jag tänker på vilken värld dom får ta över efter oss. Det suger. Fett. Kanske är det dax att ALLA tar tag i klimathotet nu, för utan vår planet finns faktiskt inte nåt.

  kimsan_(at)hotmail.com

  SvaraRadera
 49. Det som suger mest just nu är att någon tog min dotters snow racer som hon fick av sin morfar som inte lever längre, hon älskade så himla mycket men för 1-2 veckor sen så var den borta. Hon blev förstörd och jag försökte ersätta den med en ny pulka som hon ville men den hjälpte inte. Det suger verkligen att se barn ledsna när det är såpass nära sin födelsedag och julafton!


  bloodsband@live.se

  SvaraRadera
 50. Det som suger mest och som är något som en "lätt" skulle kunna förändra är att dagens blivande förskollärare och grundskollärare, alltså de som pluggar på högskolor och universitet, inte får mer än en gnutta information om specialpedagogik. Jag fattar inte hur folk tänker med tanke på hur många barn det finns som behöver extra hjälp på ett eller annat sätt under deras uppväxt. Nu när de har förändrat lärarutbildningen får de (vad jag har förstått) ca 3-5 veckor med specialpedagogik vilket är att knappt beröra ämnet. Själv gick jag inriktningen "hinder och möjligheter till lärande" som låg över två terminer och ibland känner jag att min kuskap är i tunnaste laget. Blir klar förskollärare till vecka 4 nu i januari och längtar efter att få arbeta med alla dessa underbara barn och deras olika personligheter. Bor i en liten lägenhet på 45 kvadrat med min sambo så en liten och fungerande damsugare skulle vara perfekt då våran nuvarande är halvtrasig och gigantisk. // Kamilla. (camy_west@hotmail.com)

  SvaraRadera
 51. Barnen tycker att det som suger mest är att tomten bara kommer en gång per år, dom vill leka med tomten varje dag.

  Vi föräldrar tycker att det som suger mest att att Försäkringkassan strulat till det helt så att vår ekonomi är i kaos och vi tvingats låna varje månad i snart ett halvår.

  SvaraRadera
 52. Det som suger mest just nu, i det lilla perspektivet åtminstone, är att någon id*ot bröt sig in i vår bil igår natt. Inte för att stjäla något för bilen var tom utan för att förstöra den. Samtliga spakar och andra utstickande föremål bortbrutna. Bilen helt obrukbar, det ser ut som ett flipperspel på instrumentpanelen om man försöker starta den. Vi ska åka ner till Lund för att föda och operera vår son på onsdag och måste nu först ordna med en bärgare till verkstad och en annan bil för att ta oss ner dit. Det suger ordentligt...

  SvaraRadera
 53. Det suger verkligen att folk måste vara med om så mycket som suger! Och tyvärr inte sådant som suger bara lite, utan riktigt ordentligt! Folk har skrivit om växthuseffekter, sjukdomar, inbrott i bilar, rullatorer, döden, snön och orättvisor. En stor styrkekram till er alla! Nu skall jag hitta på ngt roligt för att få bukt med min panikångest, den suger den med!

  Maria
  hatti_fnatti@hotmail.com

  SvaraRadera
 54. Hm, det finns mycket som suger.. Jag vet att mitt liv suger mindre än vad det någonsin gjort, för ÄNTLIGEN väntar vi vårt första barn! Efter 6 sugiga år, så får vi en liten i Mars :). totally osugigt är det :):).

  Men det som suger är mitt gravidhumör. Jag är inte rolig ibland kan jag lova.. Försöker låta bli att gnälla på strumpor som ligger på golvet, tvätt som är utanför tvättkorgen och en sambo som avskyr att städa.. Men en sån här smidig dammsugare så blir det roligare! Och bättre sug :)

  Håller tummarna, detta skulle underlätta även för mig då det känns som bäckenet kommer braka ihop och ungen kommer ut som i en vattenrutschbana. Då är det rätt bökigt med en vanlig dammsugare :P.

  God fortsättning,

  mvh Nathalié
  n.teodorson@gmail.com

  SvaraRadera
 55. Vad som verkligen suger: är att Uppsala kommun försöker ta livet av oss studenter om vintern. Jag tror helt enkelt att de försöker rensa ut bland studentbostäderna för att kunna hyra ut dem till nya friska elever till våren. Det handlar förstås om de oplogade cykelvägarna.
  För först kommer snömodden. Den sliriga, sliskiga, snorhala snömodden som inte bara reducerar cykelhastigheten till hälften, utan dessutom är rent livsfarlig. Kort därefter kommer den packade, glanshala snön, vilket i stort sett är som att spela på lotteri om man ska falla eller inte. Efter några cykelturer bildas spår i snön, som smälter en varmare dag, och fryser till is över en kall natt, och då blir det spår i isen. Dessa spår måste man när man cyklar till skolan pricka precis rätt i med cykelhjulet, annars faller du med största sannolikhet mot en säker och mycket obehaglig död. Mot våren börjar det töa, och då blir det vattenpölar över isen, vilket gör den ännu halare, och dessutom gör så att man inte ser spåren längre. Detta leder till att om man inte dör av dessa fall från cykeln, så blir man sjöblöt, smutsig och kall inpå bara benen istället. Sedan smälter all snö äntligen bort och man tror att man är räddad. Då upptäcker man att Uppsala kommun inte sopar cykelvägarna från grus förän i juni. Grus i stora mängder på vägar är halare än all is sammanlagd. Vad som suger ännu mer är att man börjar turen till skolan med att frysa som en galning och kommer fram svettig som ett djur.
  Man ska dock kanske inte klaga, man lär sig att uppskatta livet väldigt mycket när man kämpar mot döden varje dag. Och så använder jag faktiskt cykelhjälm nu för tiden. :)

  SvaraRadera
 56. Det som duger allra, allra mest av allt är när barn drabbas av sjukdomar. Jo, visst är det jobbigt med snuva och influensa också, men jag menar elaka, orättvisa och hemska sjukdomar som cancer, hjärtfel och allt annat som hindrar ett barn från att vara just ett BARN. Kunde jag så skulle jag vilja rädda vartenda sjukt barn som fanns. Hela själen riktigt värker när de små är nästan alltför förståndiga för sin ringa ålder och med alltför mycket allvar omkring sig.
  Det är vad som suger allra mest!

  Gott nytt år till er! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart skulle det ju stå "det som SUGER allra, allra mest.." :)

   Radera
 57. vad som suger är alla dessa människor (ffa barn) som drabbas av cancer. tycker det känns rent överjävligt när man surfar in på en blogg och inser att människan kommer att gå bort av denna jävla sjukdom. det berör mig något så fruktansvärt och jag är själv grymt orolig över att något sådant skulle drabba mina barn - vad fan hade man gjort?
  faktum är att jag har slutat läsa bloggar om sjuka barn, just för att det berör mig och får mig att bli så otroligt orolig.

  SvaraRadera
 58. Vad suger?
  Jo jag och min familj, två barn och två vuxna, flyttade till drömhuset.
  Idag ett år senare sitter jag här själv i drömhuset, skiljsmässan går snart igenom. Jo, just det, barnen har firat jul med sin pappa och jag blir också själv på nyår...
  D e t suger!

  SvaraRadera
 59. Något som verkligen suger är;

  sista dan på året
  och du får inte ordning på håret
  allt är planerat för kvällens galej
  då du kommer på att du har inget att ha på dej

  du har handlat allt till maten
  men kommer på att det behövs nog lite mer på faten!!
  direkt ner till maxi för o fixa det här
  oj, trodde du verkligen du skulle vara den enda som var där?

  efter en kö lång som ett maratonlopp
  skyndar du dej hem för att komma på nästa flopp

  blomkrukan har vält och det är jord överallt
  dammsuga, skura, nu är det nog allt

  Dagen har bara börjat, jag sätter mej ner
  och räknar till 10, nu får det inte hända nåt mer

  Gott nytt år

  jag_jessika@hotmail.com

  SvaraRadera
 60. Vad som suger?
  Att det finns så många hemlösa, dumpade och vanvårdade katter i Sverige! Och att varken staten, länsstyrelsen eller någon annan myndighet bryr sig!

  Vad som inte suger? Vårt nyöppnade katthem i Östersund som Djurskyddet har startat upp helt utan bidrag från kommunen. Det är dyrt att driva ett katthem och en liten smidig dammsugare vore bra att ha så man kan dammsuga i de mindre kattburarna i karantänen.

  Gott nytt år
  Johanna i styrgruppen

  SvaraRadera
 61. Mest i MITT liv suger nog faktiskt att jag lät övervikten ta så många år av mitt liv. Att jag lät det gå så långt som att bli 75 kilo FÖR tung. Alla år jag kämpat i skolan mot mobbing osv - just pga övervikten. DET suger...
  Nu har jag gjort något åt det och kilona rasar av mig, men det tog tid att ta mod till en operation för att få bukt med problemet...

  Men sen suger också en annan sak. Vetskapen om hur jävligt vissa har det. Barnen i slummen, de som saknar rent vatten, de som inte har mat för dagen. Vi svenskar har nog väldigt svårt att tänka oss hur det är... jag kan inte se det framför mig... men gud vad dåligt man mår när man försöker föreställa sig att alla bekvämligheter vi har saknas där... ^^

  KRam Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

  SvaraRadera
 62. alliansens politik och sd i riksdagen suger mest!

  SvaraRadera
 63. Mitt dåliga samvete suger! Jag har dåligt samvete för, ja typ allt. Ex. Att jag inte ställer upp tillräckligt för vänner/familj- vilket oftast resulterar i att jag gör saker jag inte kanske alltid vill, sagt "fel" sak till en patient på jobbet.. Sedan ältar jag dessa saker i evigheter.
  Mitt dåliga samvete för allt har gjort att jag tappat bort mig själv, men nu nytt år - nya möjligheter!

  SvaraRadera
 64. Vad som suger mest just nu är att mamma fick jobba både jul och nyår =(
  Inte dumt med pappa och syskon men mamma är mamma

  SvaraRadera
 65. Det suger att det finns så många barn och ungdomar som far illa överallt. Det suger att vara ett av dom barnen, känna sig hjälplös, övergiven, det finns inte tillräckligt med resurser för att hjälpa barnen, det suger att systemet inte funkar som det ska alla gånger, men framför allt, det suger att vi barn blir lidande resten av våra liv på grund av detta och på grund av att andra människor tagit dåliga beslut i deras liv.

  SvaraRadera
 66. Jag har haft världens finaste jul och nyår med min familj. Men det suger verkligen att min pappa inte kan vara med och fira med oss, det är andra julen utan honom nu och knäcken smakar inte likadant när han inte har gjort den. Och jag tänker på alla andra som är yngre än jag var när samma sak hände dem, och jag tycker att det suger och är så sjukt orättvist att inte alla barn får växa upp med sina föräldrar. Och det suger kanske ännu mer att barn får växa upp med föräldrar som inte borde ha några barn. Saker som o-suger: familj, syskon, vita jular och åka pulka!

  SvaraRadera
 67. Livet är som en bergodalbana, mycket som är eländigt,orättvist och tufft. Men till er alla där ute som ger en hjälpande hand, ett leende, uppmuntran, värme och omsorg till de som behöver. Ni är så bäst! Fortsätt med er värme ni behövs!
  Och nu suger ni er av berömmet!
  Kram E

  SvaraRadera
 68. TRÅNGSYNTA människor som bara hackar på andra utan att tänka på hur mycket det sårar folk.att de bara ser ner på andra utan att tänka på att dom själv inte alltid e perfekta

  chanette81@hotmail.se

  SvaraRadera
 69. Det suger....

  * Att nutidens j-la dammràttor är sà stora att de orsakar stopp i dammsugarslangen

  * Att min "antika" dammsugare inte orkar att suga upp nutidens j-la fettos till dammràttor

  * Att nutidens j-la dammràttor hànskrattar mig varje dag i ansiktet när de dansar fram under sängen

  * Att nutidens j-la dammràttor tillsammans med hàrstràn bildar meterlànga dammkedjor i min garderob

  * Att jag inte äger en UltraPower sà att jag kan vinna striden över dessa j-la damràttor

  Gott Damfritt Àr pà er

  MVH Sofie "Dustkiller"
  citcit.kuruyemis@gmail.com

  SvaraRadera
 70. Något som suger är folk utan respekt eller som är egoistiska. Ett exempel är som jag själv sett är att många som sitter hemma vid tvn och när som ser en rekalm om stackars barn som inte har någon mat så kan dom sitta där med sin och säga "åhh stackars barn", och sedan återgå till sina liv. Detta istället för att exempelvis ge bort kanske en 100 lapp.
  Sen har vi 1000 andra liknande grejer.
  Så folk som duger är sånna som bara sitter och ser på men ändå tycker det är dåligt det som händer.
  AliceMeyeer@yahoo.com

  SvaraRadera
 71. Att behöva ta med sin sprut-och nålrädda son på ytterligare en provtagning suger jättemycket! Att alla barn i världen inte får vara lyckliga,friska och älskade suger ännu mer!

  linnea_g75@hotmail.com

  SvaraRadera
 72. Min vanliga dammsugare suger. Den suger riktigt bra. Den suger så mycket att någonting en halv meter bort riskerar att hamna i påsen. Den suger så mycket att den är utmärkt på sommaren när spindlar börjar synas. Swong, säger det, och det är en spindel mindre.
  Sen suger det också att den låter och inte är det roligaste att ta fram när det är smulor på golvet.

  SvaraRadera
 73. Vad som verkligen suger är när man är höggravid, har en 19-månaders och ens man får en blodpropp, endast 34 år gammal och kärnfrisk (innan...)! Då blir man ödmjuk för livet och tankarna börjar snurra om hur man ska kunna reda upp den nya situation man står inför!

  SvaraRadera
 74. Vilken underbar blogg! La till dig på bloglovin som följare 909 :)

  Vad som suger? Att barn KAN födas med hjärtfel! Vad som suger ännu mer? De hjärtfel som inte går att laga. Alicia föddes 09 med ett hjärtfel som upptäcktes i sista sekund 6 månader senare och då hade hon redan svår lungödem samt hjärtsvikt. Blev medicinering och akut operation. Nu är hon en snart 4 årig tjej som går på kontroller ett par gånger om året och precis nu innan jul fick vi veta att hon inte behöver komma tillbaka på 1-1,5 år eftersom hennes läckage som finns, är så pass stabilt :D LYCKA! Något som suger mest? Att bvc och vårdcentralen inte lyssnade på oss och missade hennes hjärtfel så pass länge. Vi tog saken i egna händer och åkte till barnakuten där det upptäcktes på 5 minuter!

  Önskar dig och din fina familj allt gott 2013!

  Kraaaam Dessie - Mamma till Alicia & Kevin
  dessie_2000@hotmail.com
  http://dessie.nu

  SvaraRadera
 75. Det finns mycket som är hemskt här i världen. Men något som verkligen suger är att borsta tänderna! Jag trodde att ju äldre man blir desto mer okej tycker man att de här tråkiga sakerna är, det stämmer inte alls. Det är fortfarande lika tråkigt och jobbigt att borsta tänderna nu som när jag var liten. När man precis lyckas somna i soffan med TVn och sen vaknar man för att gå till sängen, så kommer man på att man ätit massa godis, chips och druckit läsk. Tänderna känns "grusiga" och man vet att tänderna måste borstas, så det är bara att byta riktning från sängen till toan. Om man struntar i att borsta tänderna så suger det dessutom ännu mer att det är så sjukt dyrt att gå till tandläkaren!

  Damsugaren skulle passa perfa här! Bor i en etta med min kille som vägrar dammsuga. Varför? För han blir skogstokig när han går omkring och själva damsugaren fastnar överallt. Drömmen är att vi ska "bråka" om vems tur det är att dammsuga.


  Elina
  e.backeby@gmail.com

  SvaraRadera
 76. Det suger att varje dag leva med ett funktonshinder och inte ha samma möjligheter som alla nandra.

  Spacegirl_@spray.se

  SvaraRadera
 77. Det suger att min 22-åriga vän måste tampas med lymfcancer. Det är inte rättvist eller snällt nånstans alls! :(

  jennysen81@hotmail.com

  SvaraRadera
 78. Det som sugar just nu är den tomhet och totala ensamhet jag känner just nu.

  Jag är egentligen en ganska glad och positiv tjej. Men såhär veckorna efter jul mår jag fruktansvärt dåligt. Sanning att säga är faktiskt att jag mår dåligt veckor innan och veckor efter.

  Jag är en av dom som ogillar julen. Utav den enkla anledningen att sprickorna, sorgen och ilskan i min familj blir ännu mer påtaglig. Varje år, samma sak. Veckorna innan fyllda av oro och förväntan för att sen på jul återigen uppleva samma ensamhet och besvikelse.
  Jag ser mig själv inte heller som särskilt missunnsam men de känslor jag känner gentemot andra lyckliga och hela familjer och deras fina och mysiga julfirande skäms jag för. Jag blir irriterad, suckar och tycker att allt känns löjligt och förskönat. Egentligen inser jag ju själv att jag bara är en "hater" för att jag själv hade dödat för att ha det så.

  Det är det som suger just nu i mitt liv. Att jag känner mig ensam och misslyckad.
  Jag har lovat mig själv att den dagen jag skaffar familj skall jag anordna de allra finaste och varmaste julaftnarna så att mina barn aldrig ska behöva må dåligt vid jul!

  Allt gott,
  Josefin
  Epost: louisejosefin@hotmail.se

  SvaraRadera
 79. Det suger att en förkylning kan få en att må så himla dåligt att man tänker att det är det allra värsta. Visst suger det att både jag och mannen är förkylda nu när vi ska på bröllopsresa och åka skidor och att sonen som ska vara hos sin moster och kusiner är lika förkyld men helt ärligt så är det ju inte så farligt om man tänker på hur bra man egentligen har det. Så det som suger allra mest är att en liten ynka förkylning får en att känna det som att en förkylning är det som suger mest.

  SvaraRadera
 80. Det suger att jag förlorade min son under förlossningen...

  Jag behöver ingen dammsugare, den kan någon annan få.
  Det här har hjälpt mig istället:
  http://www.youtube.com/watch?v=U0wUmSYdQH0

  Allt gott till er alla!

  SvaraRadera
 81. Vår dammsugare suger. Och inte på det bra sättet.

  SvaraRadera
 82. Orättvisor är det, som suger allra mest
  Att ett barn får gå hungrigt, för ett annat ordnas fest
  Att för min kärlek K, var varje dag en pest
  medan jag gjorde kort, där det stod ”Pappa är bäst!”

  Jag har fått kärlek sedan jag var liten
  K föddes in i skiten
  Inte med ett uppmuntrande ord han bemöts
  Får bara höra att han är värdelös

  Jobbiga kan alla päron vara
  Många är ändå underbara
  Men så finns det en alltför stor skara
  som inte kan låta spriten vara

  Mina föräldrar ger mig beröm
  medan K får glåpord i strid ström
  Att inte alla får känna att de duger!
  Det är verkligen något som suger.


  Vintriga hälsningar
  Jennie Jakobsson

  jenniejakobsson@gmail.com

  SvaraRadera
 83. Svält och krig, de suger mest;
  Men jag har en lösning som jag tycker vore bäst.
  Länge har jag grubblat och funderat över;
  Hur Gud tänkte när han skapade människor och det de behöver.
  Varför måste personer ha avföring som bara spolas ner;
  Vore det inte bättre med avföring som näring ger;
  Om jag var Gud så skulle personer kunna bajsa ut en väl balanserad måltid;
  Då skulle hela jorden få leva i frid.
  Inga krig över mat eller svält;
  Vad funktionellt!

  kylielarsson@gmail.com

  SvaraRadera
 84. Det suger att min syster, aka "extramamman", fick diagnosen cancer för ca 1 år och 3 månader sedan.

  Det sög ännu mer när läkarna insåg i augusti att det inte gick att stoppa den för den var så aggressiv, utan att de skulle fokusera på smärtlindring.

  Det sög när jag pratade med henne på telefon före jul och insåg att hon mådde riktigt dåligt.

  Det sög när jag fick släppa allt och sätta mig i en bil med mina syskon den 27 december och åka 25 mil för att se att min syster hade tynat bort på ca 1 månad, från att ha varit uppsvälld av allt cortison till att vara så smal så man misstog henne för en jude som nyss blivit utsläppt från ett koncentrationsläger.

  Det sög att jag, på min födelsedag den 29 december, åter satt i en bil för att åka till Östersunds sjukhus där min syster nu låg.

  Det sög att spendera nyårsaftonen, med smällande raketer utanför, i en sjukhussal och oroligt lyssna efter hennes andetag.

  Men mest av allt sög det när hon tog sitt sista andetag den 1 januari 2013, kl 14.10

  Sov så gott Pia! Jag älskar dig!

  SvaraRadera
 85. Att sitta på altanen, i minusgrader, och med en virknål ännu en gång försöka tömma den fulla dammsugarpåsen för att vår dammsugare är för gammal och konstig för att man ska kunna hitta nya dammsugarpåsar till den. Redan vid förrförra tömningen råkade jag sticka virknålen genom botten så den gamla dammsugarpåsen är dessutom lagad med frystejp. Att mödosamt, tuss för tuss, dra fram sin lort och bös bara för att kunna få fylla påsen på nytt. Det suger!

  SvaraRadera
 86. Jag inser när jag läser de andras kommentarer att jag mest har s k i-landsproblem. För en grej som suger hemma hos oss är att golvet under bordet ser ut som en krigszon efter varje måltid, en annan att jag har tre små killar som siktar sådär på toaletten och en tredje att katten säger att hon vill komma in genom att smutsa ner alla våra fönster... Jag vet, småpotatis. Men det suger ändå. Och jag vill skriva en bok istället för att städa.... ;)

  SvaraRadera
 87. Det suger att jag den här julen har fått provresultat som säger att det är försent att få barn. Det suger att hjärtat värker och att tiden har runnit ifrån mig. Det suger att vara ensam.

  SvaraRadera
 88. Jag var toklyckligt gift, och vi levde i fågelkvitter i 30 år. Vårt äktenskap genomsyrades av så mycket kärlek och ömhet och omtanke till varandra. Det fanns absolut inga varningstecken på vad som komma skulle.. Så katastrofen kom verkligen som en blixt från klar himmel.. En dag.. från ena timmen till den andra, så slogs hela min värld i spillror.. Rena rama jordbävningen, det sprängde översta gränsen på Riechterskalan.. Min make förklarade då att han skulle flytta till en annan kvinna.. Och det gjorde han också.. Jag blev ensam, övergiven och ratad av den man som jag älskar. Den äkta make och älskad man som jag alltid ställt i centrum i mitt liv. Och som jag gjort precis ALLT för.. Så istället för att stå enade och stötta varandra som vi alltid gjort, så gav han mej det mest smärtsammaste knivhugg i ryggen som tänkas kan.. Det suger.. Det suger VERKLIGEN livsglädjen ur en, det kan jag lova.. Ta hand om varandra ni alla därute i världen.. Älska varandra.. Och var alltid ÄRLIGA mot varandra.. kram kisse70@yahoo.se

  SvaraRadera
 89. nu under dessa årstider tycker jag att det suger att folk inte kan stanna hemma när de är sjuka.. det spelar så ingen roll om de är förkylda, har halsfluss, magsjuka.. Kan det vara så himla svårt att vara hemma och krya på sig i stället för att vara ute och smitta ner sin omgivning.
  Tänk att för 20 år sedan fanns inte vinterkräksjukan. och nu blir det nästan en epedemi så fort den bryter ut. Folk måste sluta tänka på att det skadar dem ekonomiskt. Men det lär ju skada mer ekonomiskt att behöva vara hemma flera gånger i tillexempel magsjuka för att viruset bara går runt på arbetsplatser, förskolor mm.
  Är man sjuk så ska man stanna hemma. Och då även 48 timmar men allra helst 72 timmar.. då är man garanterat smittfri. och man vet om någon annan i familjen blivit smittad.
  Jag vill inte bli sjuk och inte mina barn heller.
  Det suger verkligen att folk inte respekterar andra i sin omgivning..

  Mvh Alexadra
  www.axdal.se
  axdal@me.com

  SvaraRadera
 90. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 91. Att ha sin rätt att tycka att saker suger,
  fast det egentligen i jämförelse duger.
  Finns alltid folk som har det värre än jag,
  men för mig finns inget värre än tentan som ska in idag. Mina i-lands problem som oroar, gnager och tär, skulle i någon annans ögon inte vara nån misär. Men rätten att klaga vi alla får, att få bejaka en oro gör att vi bättre mår. Men att ibland stanna upp och tänka och förstå, att livet jag lever är något som erbjuda få. Jag erbjuds utbildning, mat och frihet, medan 5-åringen hela dagen på fältet slet. Om man ibland en liten jämförelse gör, kan man uppskatta livet som man bör. Därför tänker jag nu fortsätta skriva min uppsats, nu har oron i magen tagit nog med plats. Men akta om ett litet tag, oron är tillbaka det vet ju jag. Berg-och-dal-banan mellan trygghet och panik vi alla har, oavsett om det beror på svält, sjukdom eller att gå med rumpan bar. Att balansera suga mot duga är svårt, oj vad människans liv kan va hårt:)

  SvaraRadera
 92. Mitt liv suger inte. Vilken tur jag har!

  Styrkekram till alla som inte har samma tur!

  SvaraRadera