Jag är Sverige.

17:16

Ja alltså, detta är inte något inlägg i debatten om järnrör och vad som är svenskt eller inte. Inte alls.


Har ni hört talas om Curators of Sweden? Det är en fantastisk idé som har vunnit massor av priser över hela världen och lett till att många andra länder tagit efter Sverige.

Hela grejen går ut på att man låter en ny svensk person varje vecka att hantera från det officiella twitterkontot @sweden för att på så vis manifestera svensk mångfald och progressivitet. Alltihop startade för ganska exakt ett år sedan och denna veckan har jag fått den stora äran att representera Sverige på Twitter.

Det känns som en stor ära att vara den 53:e personen av alla nio miljoner att få uppgiften. (Nåja, nu twittrar väl bara en bråkdel av de nio miljonerna, men det låter bättre om vi bortser från det.)

Så om du brukar hänga på Twitter, passa på att följa @sweden den här veckan så hör du självaste Abbepappan twittra på engelska inför drygt sextioåtta tusen följare världen över.

4 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.