Lights In Alingsås.

23:21

I sisådär tio år sa vi samma sak varje höst. Egentligen skulle man åka och kolla på det där "Lights in Alingsås", det verkar ju vara riktigt coolt. Ja det borde vi verkligen, vi skulle nog gilla det, sa vi. I ungefär tio års tid kom vi aldrig iväg, glömde bort det, fick aldrig tummen ur och tog inte tag i det förrän det redan var slut för det året. Tills i fjol, då vi äntligen kom iväg för första gången.

Löjligt. Vi borde såklart åkt för länge sedan.

För om du inte varit där tidigare och bor hyfsat nära Alingsås så kan jag kommendera ett besök. Och precis som förra året kommer tipset för sent, eftersom det var sista dagen idag. Förlåt. Värdelöst tips såklart, men kom ihåg det till nästa år. Och påminn gärna mig då, så vi inte alltid måste gå sista dagen.

Det är i alla fall ett fint projekt där man bjuder in några internationellt verksamma ljusdesigners från olika delar av världen för att tillsammans med ett femtiotal internationella design- och arkitektstudenter ljussätta varsitt objekt i det offentliga rummet. Resultatet blir en promenadslinga genom staden med fantastiska ljuskreationer. I år var temat Edward Grieg och många av installationerna innehöll inte bara ljus utan musik från t ex Peer Gynt. Fint.

Klicka på bilderna om du vill se dem större.
1 kommentarer

  1. Kan verkligen rekommendera er att gå tidigare under månaden på Lights In Alingsås då det blir helt andra skyggor mm. Toppen fina bilder Gunnar du skulle ha varit med å tävlat som privat person i Alingsås tidningen under temat Lights. Annelie Jespersen

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.