Mellan stolar.

22:41

De första åren i Abbes liv var vi otroligt mycket på sjukhus och hos olika specialister, det vet ni redan. Och jämfört med den tiden så är det inte mycket sjukhusspringande att tala om egentligen numera. Det är skönt. Men ändå. I förhållande till en normal familj (vad nu det är?) så är det sjukt många kallelser som dimper ner i vår brevlåda. Så många att jag har börjat röra till det lite och faktiskt missat ett par besök på sista tiden.

Och att vissa besök krockar så att man måste boka om, eller att någon på sjukhuset får förhinder, gör inte saken lättare. Det är kallelser hit, avbokningar dit, en remiss här, en uppföljning där så att det bara snurrar i huvudet till slut. Hela köksbänken är full av vita kuvert med Västra Götalandsregionens logo. Gaah!

Det skulle behövas 20 poäng logistik på universitetet för att palla att vara förälder till ett barn med en diagnos. Minst.

7 kommentarer

 1. En sak som vore grymt är om landstinget haft en app med sjukhuskalender. Där alla bokade tider ploppade upp, vart man ska och vilken tid. Och varje gång det närmade sig så fick man en påminnelse av appen.
  Det hade vart kanon. När lilleman var liten och vi sprang till sjukhuset flera gånger per vecka blev det ibland snurrigt med missade besök som resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja herregud så bra det vore! Det finns ju "mina vårdkontakter" på 1177.se, men dessvärre utan några sådana fina funktioner. Och tyvärr så tror jag att det är nästintill omöjligt att få till med tanke på hur svårt de har att bara t ex synka journalerna mellan olika enheter. Men det är en strålande idé!

   Radera
  2. De har faktiskt något liknande i Region Skåne. Varje gång jag ska till barnmorskan eller liknande får jag ett sms dagen innan. Perfekt!

   Radera
 2. Ja, 20 poäng logistik, två förstående arbetsgivare och varsitt flexibelt jobb... :)

  SvaraRadera
 3. "Ditt barn har ett syndrom så du är nu anmäld till en kurs i logistik." Det vore lysande och välbehövligt.

  SvaraRadera
 4. I Småland, där jag jobbar, kan man se alla bokade besök i Mina vårdkontakter. Ännu kan man tyvärr inte se undersökningar på röntgen eller klinisk fysiologi. De jobbar på att integrera för att få in sms-kallelser. Sedan vi började med det på bvc (annat journalsystem som redan var förberett) har antal uteblivna barn minskat betydligt = kostnadseffektivt, trevligt, smidigt. Hoppas att VGR lyckas med utvecklingen!

  SvaraRadera
 5. Ack ja. Vi har tre barn. Rekordet sattes en vecka i maj när vi hade åtta (8!!!) tider att passa samma vecka. Habiliteringen, tandläkaren, utvecklingssamtal i skolan....
  Och så skall man helst försöka klämma in lite förvärvsarbete emellan.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.