Drömmen om ett fritidshus – del 15. Rivningen.

22:08

Semesterveckan efter hjärtbarnslägret i somras ägnade vi åt att riva det gamla rucklet som stod på tomten. Vi hade väntat in i det sista med att riva eftersom det alltid finns en möjlighet att renovera om inget annat skulle gå vägen. (Nåja, det skulle väl bli en fråga om att byta ut vägg för vägg helt och hållet med tanke på skicket den lilla stugan var i, men ändå.) Men nu kände vi oss säkra på att den här mardrömmen var över eftersom både kommunen och länsstyrelsen gett oss rätt. Att dessutom Fru Framför lovat sin gamla kommunkollega Hövdingen att inte överklaga vidare om de fick avslag på sin klagan till länsstyrelsen gör ju inte saken sämre.

Så vi rev. Det kändes otroligt skönt att göra något på vår tomt som har en riktning framåt. Att det äntligen händer något på riktigt efter alla dessa år av stampande ett steg framåt och två steg tillbaka, med trilskande grannar. Kanske var det till och med lite "anger management" att få ge sig på huset med slägga och kofot.

Under stora mängder masonit, både utvändigt och invändigt, fanns en stabilare stomme av rejäla plank. Vissa delar ordentligt fuktskadade, andra angripna av insekter. Det åkte till återvinningen tillsammans med plåttak och trött masonit. Men de plankor som klarat sig sparade vi. Jag tänker att det ska bli ett rejält bord och några bänkar att ha på uteplatsen för framtida grillkvällar och kräftskivor. Kanske med grannarna? Eller också inte. PS. Om du vill läsa alla inlägg om "drömmen om ett fritidshus" så kan du klicka här >>

3 kommentarer

 1. Vilken känsla! Nu gav du mej ett stort leende och hjärtat blev riktigt varmt! Så glad jag blir för er skull!
  Orden tryter....... men GRATTIS!!!

  SvaraRadera
 2. Jag vågar ännu inte slappna av. Vilken thriller.

  SvaraRadera
 3. Instämmer med MiaS. Helt otroligt spännande!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.