Drömmen om ett fritidshus – del 28. Badrum.

23:13

Det får plats ett litet badrum också, trots att huset inte är så stort. Dusch, toa, handfat och en tvättmaskin klämmer vi in. Lite lyxigt känns det att få plats med en tvättmaskin i fritidshuset, men med hjälp av byggnadsmässigt skohorn så gick det faktiskt. Det blir ett utrymme under trappan som passar perfekt för den.Jag är otroligt nöjd med Nock som bygger vårt hus. Snickarna är grymt noggranna och har en fin känsla för vad det är för stil på huset de bygger. De frågar hellre den gång extra om det finns vägval att göra. Jag menar att även om man haft snickare som var aldrig så duktiga på snickarglädje och allmogedetaljer så skulle det liksom inte passa i det här huset. De här killarna har fångat stilen på huset perfekt.

Och de är noga med finishen på detaljerna. I badrummet till exempel. En enkel och snygg lösning i alla ytterhörn är att använda en slags aluminiumlist som man kaklar in. Ni har säkert sett dem. Det blir rakt och fint med snygga kanter. "Men det blir ännu snyggare om vi skär kakelplattorna i 45 grader och kör utan list", sa vår hantverkare. "Det tar lite mer tid med det är det värt", tyckte han. Jag håller med.Lägg märke till hur liten bit av trappan kommer in i duschutrymmets övre hörn. :) Och i utrymmet till höger (där allt material ligger) får tvättmaskinen precis plats under trappan.Klinker till golvet hittade vi en lite rolig platta från Lhådös med ett svart-vitt grafiskt mönster. Vi var lite oroliga att det skulle bli för mycket mönstrat så att det flimrar för ögonen, men det blev skitfint. Någon slags mix mellan gammaldags och modernt med en lite go "på-landet-känsla". Samma sak med handfatet. Efter att ha fixat två badrum under de senaste fem-sex åren hemma där vi bor, hade vi tröttnat rejält på alla typer av komoder. Istället köpte vi ett handfat från Duravit på Blocket och så byggde jag ett stativ i trä. En stång att hänga handdukar på och en hylla att ställa t ex toarullar på. Enkel och lite lantlig på något vis.

PS. Om du vill läsa alla inlägg om "Drömmen om ett fritidshus" så kan du klicka här >>

12 kommentarer

 1. Vilket underbart kakel! Kommer du ihåg exakt vad det hette???

  SvaraRadera
 2. Så klart är det klinkersen jag menar 😌

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Vad kul att du gillar det. Klinkersen heter Believe svartvit. :)

   Radera
 3. Verkligen himla snyggt! Så spännande att få följa er i bygget. Ser fram mot nästa och nästa och nästa inlägg. ;-)

  SvaraRadera
 4. JÄTTEsnyggt! Det är nästan så du måste bjuda in till bloggträff när huset är klart, så vi får kolla på riktigt och snegla lite på grannarna. Nästan.

  SvaraRadera
 5. Åh, så läckert! Smakfullt till 1000!!!

  SvaraRadera
 6. Superfint! Älskar klinkersen. Så snyggt.

  SvaraRadera
 7. SUPERsnyggt! golvet blev ju urläckert, och handfatsstället så praktiskt och snitsigt. Men lantligt - NÄ! Ni kommer inte på fråga när det gäller lantligt här - det är tiptop som en gammal go glass! Vilket superförslag med bloggträff för "familjenföljare". Vi kommer absolut!! Om det nu blir en sån:D

  SvaraRadera
 8. var kommer de snygga klinker golvet ifrån? :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.