Mål är till för att nå. Hjärtan är till för att slå.

23:56

Jag försöker komma på något vettigt att skriva. Något mer är bara, tack. Något som verkligen beskriver känslan jag känner när jag klickar in på min insamling och tittar på alla fantastiska bidrag som kommit in. Jag måste liksom läsa siffrorna i räkneverket flera gånger för att det riktigt ska sjunka in. Räkneverket som tidigare såg ut som en termometer med grönt kvicksilver men som nu lyser som en till brädden fylld grön platta eftersom målet än en gång har uppnåtts. Och det med råge.

Efter att Jonas Gardell hade klivit in och hjälpt mig nå det första målet på bara några dagar fick jag fullständigt storhetsvansinne och höjde mitt insamlingsmål till 100 000 kronor. Känns helt crazy när jag nu tänker på det. Men sagt och gjort, resan mot hundra tusen startade.

I början gick det otroligt bra. En vecka in i februari var vi uppe i 45 000 och runt alla hjärtans dag låg jag på lite extra och vi Lyckades nå strax över 60 000. Fantastiskt. Sedan gick det trögare och trögare. Det kändes som att jag började trötta ut alla mina följare och det blev allt färre som reagerade på mina tweets och Facebookinlägg när jag försökte puffa för insamlingen.

När det bara var två dagar kvar av februari och 32 000 kvar upp till målet började jag ana att det skulle bli tufft att nå ända fram. Jag insåg min hybris och twittrade: "Känns lite som att jag får ge upp målet på 100 000 kr. Men 75 000 då? Hjälper ni mig dit? För hjärtsjuka barns skull."
Vad fasen. Sjuttiofem tusen spänn är ju ändå ett fantastiskt resultat, det borde vi kunna nå. Det får jag vara stolt över, tänkte jag.

Då dök Jonas upp igen. Han retweetade min post och skrev: "Får vi tillsammans ihop 75000 kr så bidrar jag med 25000 så blir det 100. Mål är till för att nå. Hjärtan är till för att slå."

Magiskt. Det var som att slänga bensin på falnande glöd.

Plötsligt blev det fart på insamlingen igen. Alla ville vara med och försöka nå sjuttiofem för att med Jonas hjälp komma hela vägen till hundra. Många skänkte bidrag och ännu fler var med och spred budskapet. På mindre än en timme hade vi nått 75 000.

Men bidragen fortsatte att ticka in och jag kände att det hade varit otroligt motiverande att nå 100 000 ändå, när vi nu hade ett så fint momentum. Så jag fortsatte att puffa för hundratusenkronorsmålet och när vi närmade oss blev det liksom samma känsla som när vi var nära sjuttiofem. Människor vill nå mål. Vi tycker om framgångssagor och ärligt talat så tror jag vi behöver dem extra mycket i de tider vi lever i, med lögner och jävelskap.

När det var tio minuter kvar av februari tickade räkneverket förbi målet på 100 000 kronor. Hissnande!

Jonas och jag hade kontakt till och från under den rafflande slutspurten. Han var utomlands och lyckades inte få igenom sin betalning, men skrev till mig att "om jag läser min tweet rätt lovar jag att bidra med 25000 om insamlingen når 75. Och 25 sätter jag in." Jag svarade att jag är otroligt tacksam för hjälpen jag fått, att han redan bidragit stort och att man faktiskt kunde läsa hans tweet som att han fyller upp till 100 om vi når 75. Men att jag och Hjärtebarnsfonden såklart är jätteglada om han vill skänka alla de 25 000 kronorna ändå.

Jonas svar: "Varför ska jag ta mindre ansvar bara för att andra också tar ansvar? Klart jag lägger 25000."

Vad säger man? Jag är rörd, stolt och full av beundran. Jag förlängde insamlingen en extra vecka så att Jonas ska hinna hem och betala innan den stänger. Och bidragen har fortsatt att ticka in efter att februari tog slut. I skrivande stund står räkneverket på 106 205 kronor!

Dessutom är det många som skänkt pengar via Swish som dessvärre inte räknas av räkneverket. Men kansliet på Hjärtebarnsfonden håller på att räkna samman alla Swish-bidrag som är märkta med Heja Abbe. Så fort jag får den siffran så lovar jag att uppdatera er med det.

Ett alldeles makalöst stort tack från Abbe, mig och alla andra hjärtebarn i landet till ALLA som varit med och bidragit. Alla är viktiga, stora som små bidrag. Ni är fantastiska! Och tack Jonas.

U P P D A T E R I N G :
En väldigt speciell författare, dramatiker och komiker har nu kommit hem från sin resa och vips så är insamlingen nu uppe i 131 205 kronor!!!
Kolla själva >>

5 kommentarer

 1. Underbart att insamlingen gick så bra som den gjorde!

  På en annan not så möts jag av en säkerhetsvarning från Google om skadlig programvara härstammandes från domänen blogrankers.com på din domän.

  Denna måste man manuellt åsidosätta för att komma åt innehållet. Kan vara värt att kolla upp. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bra att du sa till om varningen. Den har inte jag fått. Ska kolla detta och plocka bort blogrankers.

   Radera
 2. Åh, blev alldeles tårögd av det här inlägget. Så himla fint!

  SvaraRadera
 3. en annan mamma8 mars 2017 kl. 22:38

  Så skönt att ni är tillbaka, du och Abbe. Hade nästan givit upp, men nu är ordningen återställd! Stort grattis till ett fint resultat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Härligt att du orkat vänta på oss. Och att du orkar kommentera. Det värmer.

   Radera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.