Sova räv.

22:45

Abbemamman smög in i Abbes rum tidigt i morse för att hämta en sak. Han vaknade till och sa sömndrucket med besviken röst, "men det är ju min födelsedag". Mamman förklarade att vi skulle komma snart och att han fick ligga kvar och låtsas sova tills dess. För Abbe är detta en fullständigt utopisk tanke. Han brukar jobba mycket hårt på att väcka samtliga familjemedlemmar när han tycker att det är morgon, oavsett om klockan är halv fem på morgonen. Men han låg kvar och låtsades.

Vi samlade ihop oss, mamman, storebror och jag och gick sjungande in till Abbe med presenter och bricka med frukost på sängen. Två chokladbollar med födelsedagsljus och välling i nya temuggen, vars öra består av en sexa.

Massor av paket fick han. Finaste storebror hade gjort fantastiska saker på fritids, en liten duk där han noga hade broderat Abbes namn och en mobiltelefon i trä med drillborrad knappsats och display gjord med lödkolv. Den hade till och med en antenn som mobiltelefoner hade förr i tiden.

Abbe var mycket nöjd och kramade mig gång på gång hela morgonen och berättade hur glad han var för sina presenter. Jag undrar hur många år till man kommer mötas av den tacksamheten? Så fint och rörande på något vis.19 kommentarer

  1. Grattis, grattis till Abbe! =)

    SvaraRadera
  2. Åh, blir lite tårögd. Så himla fint.

    SvaraRadera
  3. Så fina presenter! Man ser att abbe har en stor plats i storebrors hjärta! Grattis på 6-årsdagen! Hurra!

    SvaraRadera
  4. Så fint, och brorsans presenter... man blir rörd =) Det är bara att njuta av kramarna så länge manman får dom!!

    SvaraRadera
  5. Men alltså hur fin är inte storebror? Stort grattis till Abbe på födelsedagen!

    SvaraRadera
  6. Grattis till Abbe - både på födelsedagen och till att ha en så fin storebror!

    Och till dig och Abbemamman för att ha så fina killar!

    SvaraRadera
  7. Så mysigt :) Grattis på lill(stor)-killen.

    SvaraRadera
  8. Grattis Abbe. Storebror är duktig fina saker han gort. Annelie

    SvaraRadera
  9. Grattis till Abbe!!
    /Gagnskullu

    SvaraRadera
  10. Jag kan fortfarande inte sova ordentligt när det är min födelsedags morgon, trots att jag faktiskt fyllt 30...
    Stort grattis i efterskott till finaste Abbe!

    SvaraRadera
  11. Åh vilken syskokärlek, man blir nästan tårögd. Jag har läst många inlägg på din blogg idag, då vår internetuppkopplingen inte har fungerat så bra.Just nu befinner jag mig i Kenya med min familj.Vi har varit här sedan jul och ska åka hem snart. Vi njuter av värme, frukt och äventyr, men det som jag kommer minnas mest är alla underbara generösa människor som inte har så mycke pengar men som bjuder på det dem har. Vi har alltid tyckt att det va viktigt för barnen att se något annat och det har dem verkligen fått gjort. Självklart ser man sorgliga saker med som fattigdom och det är inte alltid lätt att hantera, men det får mig att känna mig tacksam över vad jag har och inte tänka så mycket på vad jag inte har.Vi har kännt oss så välkomna och blivit hembjuda till massa människor som vi inte känner. Hoppas att Abbe hade en fin födelsedag, men med en sån grym pappa så kan det inte bli fel och självklart har din fru också en stor del i det hela.
    Vad mysigt det såg ut på filmen och vad duktig han är. Som du själv nämde i något annat inlägg, hans förutsättningar har inte alltid varit dem bästa, men det bara visar på styrka från alla håll!

    Kram från soliga Kenya...

    SvaraRadera
  12. Söta fina Abbe, stort grattis på födelsedagen förstås!!

    SvaraRadera
  13. Dom är ju för goa dina pojkar!!

    SvaraRadera
  14. Grattis Abbe. 6 År. Det är stort det. Hoppas att du fick en fin födelsedag.

    SvaraRadera
  15. Grattis igen Abbe! Underbara storebror, vilka fina presenter han gjort. De är fina dina pojkar!

    SvaraRadera
  16. Men nu blev jag rörd. Så himla himla fint :)
    Grattis Abbe!!

    SvaraRadera
  17. Grattis Abbemannen på födelsedagem i efterskott... 6 år.. wow.. Stort för dig mannen.. Grattis återigen.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.