Första advent.

22:36

Klockan elva i förmiddags ringde jag 1177 efter att först ha talat med min syster som är barnläkare. Vi tyckte att det verkade skumt att storebror inte blev bättre efter så många dagars hosta och feber. Det kändes som att det var dags att kolla upp detta och med Abbes lite sämre marginaler ville vi inte vänta mer. Det finns en jourmottagning ett par mil ifrån oss där man kan boka tid via 1177, jag ringde som sagt vid elva, de öppnade klockan tolv och vi fick en tid kvart över sju. Köerna alltså! Men vi kunde i alla fall vänta alla de där timmarna hemma istället för på barnakuten.

Stormen har tilltagit mer och mer under dagen. Skottkärror och soptunnor har dansat omkring längs gatan och i eftermiddags ropade Abbe "pappa de där tegelsakerna flyger av lilla huset". Det var lekstugans tegelpannor som gav sig av på nya äventyr. Jag surrade vår soptunna och kollade om kanoten tagit skada efter sin luftfärd några meter, sen packade vi in oss i bilen och gav oss iväg i stormen och det strömlösa mörkret. Vägen var full av grenar och annat jox som blåst ner och stormen slet i bilen på väg mot Alingsås lasarett och jourmottagningen.

Väl där gick det fort. Föredömligt fort. Barnakuten har något att lära av det här bokningssystemet tror jag. Kolla feber, vikt och lyssna på lungor. Stick i fingret för snabbsänka och så diagnosen. Storebror hade lunginflammation, troligtvis orsakad av mykoplasmabakterie som i så fall båda har fått. Sedär.

Annars då?

14 kommentarer

 1. Nu tar ni hand om varandra. Punkt. Stor kram.

  SvaraRadera
 2. Väldigt mycket mykoplasma nu, verkar som varannan unge har det.

  SvaraRadera
 3. Ha en trevlig första advent och hoppas de blir friska snart mvh Neo

  SvaraRadera
 4. Nämen fy! Jag har firat advent med 12 timmars magsjuka istället. Lagom kul det med.

  SvaraRadera
 5. De där mykoplasmabakterierna verka härja överallt! Hoppas medicinen funkar och hjälper snabbt.

  SvaraRadera
 6. Stackars pojkar men skönt att veta vad det är. Hoppas de kryar på sig fort!

  SvaraRadera
 7. Vår Max fick oxå lunginflammation och åkte hem med vanligt pencillin, men det hjälpte ju inte, utan efter många om och efter 1 veckas tid på sjukhuset med flera doser pencillin intravenöst, så kom de fram till mycoplasma. Så då fick han rätt medicin. Fast eftersom Max föddes med hjärtfel, så ville de kolla honom extra eftersom medicinen kan ge hjärtpåverkan. Men det gick fint ;) Men ha i åtanke att det kan bli långvarigt, för vår Max hostar och snörvlar än, trots det var i början av oktober.
  Ingen kul bakterie
  Här skrev jag ett inlägg om detta:
  http://ettnyttliv.wordpress.com/2011/10/10/lunginflammation-orsakad-av-mycoplasmabakterien/

  Krya på er och hoppas ni andra slipper bli smittade. / Anna

  SvaraRadera
 8. Mykoplasma - fy bubblan. Men nu får de behandling så det blir säkert bra. Tur ni kom fram i stormen, som välte brevlådan hos mig och gav mig en packe frigolitskivor!
  Ta väl hand om varandra.

  SvaraRadera
 9. Hoppas storebror kryar på sej fort, och att abbe slipper bli dålig.

  SvaraRadera
 10. Hej,

  Är idag tillbaks på jobbet efter 10 dagars sjukskrivning med lunginflammation orsakat av mykoplasma. Vänta ut det ordentligt, vill jag bara säga! Efter tre dagar med penicillin kände jag mig rätt frisk och gick med min 8-åring till skolan, och sen hem igen. En lugn promenade på ca 1 km. Kändes som om jag sprungit ett maraton. Helt slut och alldeles genomsvett. Jag hade i min enfald trott att jag kunde strunta i sjukskrivningen och gå tillbaks till jobbet efter ett par dagar, men så var det inte. Man blir väldigt trött, både av infektionen och penicillinet. Barn blir ju ofta snabbt pigga när penicillinet kickar in, men som sagt, stanna hemma!
  Ja, ni har ju din syster som expertrådgivare, så ni vet säkert det här redan. Men jag som inte haft feber på 30 år blev förvånad över hur hårt det tog mig, för jag kände mig aldrig jättesjuk trots ont i ryggen och 39 graders feber.

  Krya på er!

  /Berith

  SvaraRadera
 11. Hur mycket tråkigheter ska ni råka ut för samtidigt? Jag hoppas att killarna snart är på benen och att firman får ett värdigt avslut.

  /Jenny

  SvaraRadera
 12. Efter regn kommer sol! Kram Claes

  SvaraRadera
 13. underbart öppen blogg. Gillas!

  SvaraRadera
 14. Shit. Läskigt. Och tur att ni åkte in. Men hur gör man med Abbe då? Avvaktar om han blir sjuk också eller åkte han också på en dos penicillin?

  Hursomhelst, stor kram till er och krya krya krya.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.