Abbe lagar fredagsmiddag.

23:53

I veckan satte sig Abbemamman helt plötsligt med ett block och penna och bad oss lista tre maträtter var som vi ville ha. Abbe fick säga tre, storebror tre och jag och mamman likaså. Hon börjar bli trött på att laga mat till barn som inte uppskattar det och ville förmodligen testa en ny taktik. Jag gillar det. Och det verkar killarna göra också.

Av de tolv maträtterna satte mamman ihop ett slags veckochema och var och en skall laga sina tre rätter. Som sagt, jag tycker idén är jättebra. Om killarna kan bli lite mer engagerade i maten kan de nog lära sig att uppskatta den bättre.

Idag var det Abbes tur. Han hade skrivit upp tacos och ikväll skulle han laga det. Han var väldigt duktig. När maten var klar och stod på bordet sa han på bred Göteborgska: "Ja det här ser väl underbart vackert ut? Och gott är det också, det kan jag lova er. De e ju jag som har gjort receptet."

Lite reklamskadad kanske.12 kommentarer

 1. Han ser så sjukt duktig ut på bilderna :D

  SvaraRadera
 2. Åh fina, fina, söta Abbe!

  SvaraRadera
 3. Vad go han e. Det syns att han verkligen går in för det.

  SvaraRadera
 4. Haha åh, gillar hans citat! Fina Abbe.

  SvaraRadera
 5. Vilken klok idé! Får pojkarna göra maten helt själva, eller finns ni där till hands om de behöver hjälp med något?

  Och vilket skönt citat! :D

  SvaraRadera
 6. Åhhhh va bra
  Ska jag minsann prova också

  SvaraRadera
 7. En kanonoidé. Har en bekant som berätta att hemma hos sig kör dom "Halv åtta hos mig". Barnen är otroligt engagerade. Din frus idé känns lite enklare i vardagen! Länkade till din sida och hoppas att det plussar på insamlingen till Hjärt och Lungfonden!

  SvaraRadera
 8. Ja det ser inte dumt ut.

  Annelie

  SvaraRadera
 9. Mums så gott det ser ut, och han ser så engagerad ut!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.