Snart är det februari igen.

08:28

Så här är det. Om Abbe hade fötts när jag föddes hade han inte överlevt många dagar. Det är en omöjlig tanke att jag inte skulle fått ha honom hos mig, men så är det.

Nu föddes han istället 2005 och tack vare forskning har man med åren lärt sig att laga allt mer komplicerade fel på små barnhjärtan. Och med ännu mer forskning kommer metoderna att bli säkrare, mer raffinerade och mindre påfrestande för de små patienterna.

Därför deltar jag med glädje i Alla barnhjärtans månad varje år, för att försöka samla in så mycket pengar det bara går till forskning om barnhjärtan. Och ni brukar vara helt fantastiska med att hjälpa till! I år drar vi igång redan nu, även om det bara är början av januari. Kanske kan vi slå rekord tillsammans.

I år går det att välja vilket belopp man vill bidra med när man SMS:ar till Heja Abbes hjärta. Skicka ditt SMS till 72 901 och skriv någon av följande meddelanden:

SMS:a barnhjärta 50 1677 namn
SMS:a barnhjärta 100 1677 namn
SMS:a barnhjärta 200 1677 namn

Och där det står namn ska du såklart skriva ditt namn (Typ: barnhjärta 200 1677 Gunnar) så kommer det att dyka upp i hjärtat som tack.Tusen tack på förhand för att ni hjälper till, och tack för att ni läser.

7 kommentarer

 1. Jag tycker detta är ett helt fantastiskt initiativ som återkommer år efter år. Det finns många sådana exempel på insamlingar. Tyvärr så är många insamlingar idag begränsade till SMS och det utesluter alla oss som har företagsabonnemang. Kan man "få" ett hjärta på annat sätt?

  SvaraRadera
 2. Då kör vi igen:
  SMS - check
  info på egen blogg - check
  info på fb - check.

  Heja Abbes hjärta!

  SvaraRadera
 3. Jag skänker aldrig pengar men har aldrig gjort det via dig eftersom vi har vårat eget hjärtebarn att hedra - en av dem de inte kunnat rädda tyvärr - men vill ändå säga på att detta sätt att jag förstås stödjer.

  SvaraRadera
 4. Men vad konstig min kommentar blev då. Det skall förstås vara: Jag skänker ALLTID pengar, inte "aldrig". Hmpf.

  Jag skänker alltid pengar men har aldrig gjort det via dig eftersom vi har vårt eget hjärtebarn att hedra - en av dem som de inte kunde rädda tyvärr - men vill ändå säga på detta sätt att jag förstås stödjer Hjärtebarnens månad.

  SvaraRadera
 5. Heja Abbe!! Vilken kille! Vilka hjältar ni alla är! Har börjat läsa bloggen från början och kan inte sluta. Fortsätter imorgon. Är fortfarande på 2005 och tårarna rinner, ångesten river och maktlösheten är ett faktum. Sitter här alldeles färdig och ska gå in och lägga mig bredvid mitt lilla hjärtebarn snart. Är så lycklig för att han lever. Heja både Abbe och Fabbe!

  SvaraRadera
 6. Jag har inget hjärtebarn men ett barn med en annan åkomma. När man googlar åkomman står det "är ett livshotande tillstånd".
  Det knyter sig i mitt hjärta när jag läser den meningen. Om mitt lilla barn hade fötts i ett fattigt land eller hemma istället för på sjukhus hade mitt lilla barn just nu legat i sin spjälsäng och sovit sen middag.

  Att en tanke kan göra så ont och få en att fullständigt tappa andan.

  SvaraRadera
 7. Jag har inget hjärtebarn men ett barn med en annan åkomma. När man googlar åkomman står det "är ett livshotande tillstånd".
  Det knyter sig i mitt hjärta när jag läser den meningen. Om mitt lilla barn hade fötts i ett fattigt land eller hemma istället för på sjukhus hade mitt lilla barn just nu inte legat i sin spjälsäng och sovit sen middag.

  Att en tanke kan göra så ont och få en att fullständigt tappa andan.

  Read more: http://www.hejaabbe.com/2012/01/snart-ar-det-februari-igen.html#ixzz1j9vBJ9P2

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.