Darth Vader har också lagat hjärtat.

23:32Jag gissar att ni alla har sett den här reklamfilmen, den är drygt ett år gammal och fick otroligt mycket uppmärksamhet när den kom. Bara det faktum att den visats femtiotre och en halv miljon gånger på YouTube säger väl sitt. Jag förstår det. Den är fin och bra på många sätt.

Men visste ni att Max – den lille killen som spelar Mini-Darth i filmen – också är hjärtebarn? Han föddes med Fallots anolomi – ett hjärtfel inte helt olikt Abbes men har klarat sig fram till nu utan operation, till skillnad från Abbe som var tvungen att opereras akut som nyfödd för att överleva. Men ingreppet de gjorde på Max är likt Abbes. De bytte samma klaffar på båda killarna och lagade ett hål mellan kamrarna. (På Abbe ersatte man dessutom hela lungartären.)

Han opererades i torsdagsChildren's Hospital i  Los Angeles och uppges nu må bra. Max är en cool kille och skickar en hälsning till alla andra barn som behöver vistas mycket på sjukhus:

"Kids, if you use your FORCE and dream big, you can achieve anything. We may be small – but we're mighty!" 

Sju år, liksom.

5 kommentarer

 1. Hjälp, gråtfest! *lättrörd*

  Men himla fint sagt av Max. Heja Abbe och Max.

  SvaraRadera
 2. Nu rörde du mitt hjärta igen!

  SvaraRadera
 3. Blir tårögd av hans hälsning! 7:årig poet, vältalig som bara den...

  SvaraRadera
 4. Hej, jag är en tjej som nydligen förlorat min lillebror. När han föddes sade läkarna att han var full frisk inga problem alls. Han hade gått till läkarna flera ggr och de sa att det inte var ngt fel på han, tills dagen han omkom i skolan. De säger att han hade hål i sina hjärtklaffar samt ett hjärta av en 13 åring, han var 7. Min bror verkar ha nästan samma problem, så jag tänkte fråga får de någon biverkning eller så?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.