Räddad.

23:25

Vi testar sådan där färdigpackad kasse med mat och recept ett tag. Kanske kan det göra planeringen enklare under vardagarna, så varför inte. Vi provar.

Nej, det är inte Lina som har packat kassen åt oss, utan vår lokala Ica-handlare. Han heter Owe. Det läser vi varje gång vi får ett sådant där personligt datorgenererat brev från honom, med rabatter anpassade för just oss, ni vet.

På tisdagar hämtar mormor killarna på skolan. Då brukar de beställa pannkakor av henne. Och just den här tisdagen stod det "Torsk Nicoise" på menyn i matkassen. En fin bild av maträtten visade en sallad med bitar av torsk och ägghalvor i bland annat. Fräscht och snyggt.

Igår kväll när jag gick in till storebror för att krama om honom och säga god natt, tittade han lite sömndrucken på mig med oroad och besviken blick och sa: "Owe Krook har skickat med någon himla äggröra till i morgon! Tur att mormor kommer så vi får pannkakor."

3 kommentarer

 1. Hahaha!!! Underbar kommentar! Finns väl inga barn som väljer bort ett par pannkakor mot "äggröra" ;)

  SvaraRadera
 2. Åh jag kommer ihåg när jag var liten och var hemma hos mormor, då var det också pannkakor :)

  Jag har både både förra och denna sommaren varit nere i Ghana under flera månader där vi arbetar på varsin skola, Där blir det inga pannkakor minsan utan mest ris, men det är gott det med :)

  Nu i somras när vi var i Ghana miste vi tragiskt en av våra elever, Charles, som avled bara 13 år gammal. Han hade 3 månader tidigare snubblat ner i ett litet dike när han lekte med sina vänner och skadade sig. Pågrund av att han inte hade någon sjukförsäkring fick han inte den vård och hjälp han behövde och avled den 16 juli 2012 efter flera veckor i smärtor.

  Vi (Jag och Emelie) vill nu försöka förhindra att detta någonsin ska behöva hända igen. Vi har startat en insamling som vi kallar "Charles vänner" och våran förhoppning är att vi nästa sommar då vi åker ner till Ghana igen ska kunna sjukförsäkra alla våra underbara fantastiska 566 elever i byn Gomoa Obuasi i Ghana!

  En sjukförsäkring i Ghana för ett barn i 5 år kostar ca 50 svenska kronor...
  Alla barn ska kunna leka och springa omkring och deras familjer ska kunna känna sig trygga och veta att om olyckan eller sjukdom är framme så kan och ska de få den hjälp de behöver, oavsett ekonomisk situation...
  Barn ska få vara barn och känna sig trygga.

  www.facebook.com/projektcharles är länken till våran facebooksida, där finns hela Charles historia och mer information om insamlingen och projektet.. om någon känner sig manad att gå in och kika :)

  Ge både Abbe och Storebror en kram från mig!
  Kärlek till er alla! :)

  SvaraRadera
 3. Jag hade nog tänkt som storebror när jag var in den åldern. Pannkakor är inte dumt.

  Annelie

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.