#15 – Bacteria Shield handskum.

22:41Det här är en grym produkt, särskilt för småbarnsfamiljer under VABruari, elitidrottare som inte vill dra på sig infektioner eller vem som helst som tröttnat på torra händer från handsprit för den delen. Och det finns en spännande historia bakom också.

Genom åren har vi fått många nya fina vänner som också har barn med samma syndrom som Abbe. Vi har träffats via föreningens familjehelger på Grötö eller på 22q11-vistelsen på Ågrenska. En av familjerna har en son som har haft väldigt jobbigt med återkommande infektioner. Inte helt ovanligt eftersom ett av symptomen på 22q11 är svagt immunförsvar. De försökte allt. Men av en händelse fick de kontakt med en person som jobbar med desinfektering inom industrin och så föddes tankarna kring ett handskum.

Idag är levererar Bacteria Shield bland annat sitt handskum till Svenska Skidlandslaget som just nu gör upp om VM-medaljerna i Val di Fiemme och absolut inte vill bli sjuka. Det tycker jag är ett betyg så gott som något.

Handskumet dödar 99,999% av alla virus och bakterier, är testad och godkänd mot Svininfluensan, E.Coli och MRSA. Det torkar inte ut huden och är skonsam för känsliga händer och till skillnad från handsprit, som bara dödar bakterierna precis när man spritar så verkar Bacteria Shield ända upp till 4 timmar efter att man smörjt in sig. Den är dessutom helt miljövänlig.

Läs mer på hemsidan.50 ml räcker till hela 120 doseringar. Jag auktionerar ut ett paket med fem stycken 50ml-flaskor. De finns att köpa på Claes Olsson för 99:- styck, så värdet på denna auktion är 495:- om man inte räknar med vad VAB och sjukdagar kostar.

Auktionen stänger 27/2 kl 23.00

5 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.