Oftare?

22:22

Jag tänker att egentligen borde jag skriva oftare. Varje dag kanske? Skriva lite mer om allt möjligt. Vardagliga, triviala saker som händer runt omkring mig. Vädret kanske? Hur dagen varit? Om saker jag sett på TV eller hört på bussen. Då skulle det nog inte verka så svårt.

Förr flöt det på mer. Jag hade något nytt att säga hela tiden. På sätt och vis får jag kanske vara glad att det finns mindre att skriva om nu eftersom det betyder att Abbe inte ligger på sjukhus lika ofta, givet hur den här bloggen startade. Men ändå.

För varje gång som tiden går lite längre mellan inläggen blir tröskeln högre. Det känns som att jag måste ha något riktigt bra att komma med. Något viktigt. Starkt. Roligt. Det blir som att göra comeback varje gång.

Nä. Imorgon blir det ett inlägg om vad jag åt till lunch. Eller nåt.

11 kommentarer

 1. Fortsätt att skriva som du har gjort, när du har någon ting du vill säga. Jag har läst bloggar i många, många år men aldrig varit mycket för att kommentera, tänkt att det nog inte är något viktigt för bloggaktivitet, mina små kommentarer. Men lovar att jag ska bättra mig om du fortsätter skriva när det känns rätt. Från hon som lyssnar på "dansa på min grav" och ser dina grabbar framför mig, och tänker även på mina tjejer. Ser "rakt in i hjärtat" och tänker på abbe...skriv som du vill och känns bäst, men du har alltid skrivit viktigt och bra, det som gjort att jag hängt i denna blogg i många år, sedan abbe var liten:)/Malin Vbg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh, tack för den kommentaren. Det är såna som gör att det är så kul att fortsätta skriva.

   Radera
 2. Ja, jag kommenterar också på bloggar ytterst sällan men tycker mycket om att läsa Heja Abbe och har gjort det sedan flera år tillbaka. Oavsett hur ofta eller sällan inläggen kommer eller vad de handlar om. Gillar både uppmaningar om organdonation, berättelser om skoldagar och helgutflykter såväl som husbyggartankar och annat. Skriv som du känner!

  SvaraRadera
 3. Fler videos med Abbe vore roligt :) Hur talet har utvecklats sedan operationen som det var tal om i 5 minuters-videon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore kul. Ska se om jag kan sno ihop något. Det gäller ju att Abbe vill också. :)

   Radera
 4. Känns som att det är många "stora och små" bloggare/bloggar som är i samma situation - längre och längre mellan inläggen skapar högre och högre tröskel. Några av mina favoriter har slutat helt, andra dyker upp med (o)jämna mellanrum med ett välkommet och efterlängtat inlägg. Men det viktigaste är väl inte hur ofta man skriver, utan att man skriver för att man vill, har något litet eller stort man vill berätta om, uppmana till eller belysa. Om det sedan handlar om vad man åt till lunch eller en livsomvälvande upplevelse - ja, men det må väl vara helt upp till dig som skriver?

  Så skriv när och vad du vill, för mig och säkert många andra är det ändå alltid något att se fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt Anneli. Det är sant att man ska skriva för att man vill och inte för att leva upp till någon annans förväntningar. Det var ju precis så den här bloggen startade.

   Det knasiga är att jag ofta saknar det och vill skriva, men ändå är det så svårt. Därav min fundering. :)

   Men det är fint att veta att du och andra ser fram emot inläggen.

   Radera
  2. Jamenvisst saknar man skrivandet!! Har precis insett det själv och tagit "pennan" vid hornen. Här ska skrivas - och läsas!

   Radera
 5. Jag förstår dina funderingar. Skriver själv om ett smalt ämne och känner inte riktigt att bloggen (eller jag själv) är redo för en mer allmängiltig inriktning. Tröskeln att komma över blir högre och högre, precis som du säger, samtidigt som allt det nya som hände då har blivit vardag nu. Är inte heller redo att sluta skriva och det hela känns lite som ett moment 22.

  Som läsare här är det alltid lika trevligt när ett nytt inlägg publicerats, vardagliga betraktelser känns nog lite mindre vardagliga för läsaren än för skribenten tänker jag.

  SvaraRadera
 6. Har föjlt den här bloggen nästan sen du började skriva. Så jag säger som fler före mig, fortsätt skriva precis som du har gjort hittils. Jag är inte så bra på att kommentera fastän jag ibland velat men inte kommit på vad jag ska skriva.
  //Maja. Borlänge

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.