Påsken i bilder

23:40

Vi tillbringade hela påskhelgen på ön. En helg med alla väder. Sol, regn, snö, vind och stiltje. Och trots att det egentligen var ganska kallt för att vara påsk så blev det rätt många soltimmar i kustbandet.

Så det har byggts stenmur och snickrats ett bord av gamla, rejält grova, plankor från det gamla huset som låg på tomten innan vi byggde nytt. Det har gåtts promenader, ätits påskägg och tittats på påskbrasa, eller påskefyr som man säger på öarna. En riktigt skön helg helt enkelt. Det enda tråkiga är att man inte vill åka därifrån när ledigheten är slut.


Det finns en del blåsippor på ön, på vissa ställen riktigt mycket faktiskt. En fin första liten signal att nu är det ändå vår på gång. De är lika fascinerande att se varje år. Varför är det så?På berget vid ena kanten av vår tomt, precis utanför de stora panoramafönstren, står två små björkar. De har fått jobbet att bära upp lite traditioner. I vintras hade de belysning och såg ut som en liten utegran och nu fick de klä på sig påskfjädrar. Midsommarstång nästa kanske?

Killarna vill fortfarande leta efter påskägg ute, trots att de börjar bli hyfsat stora nu. Men nytt för i år: Nytt hus och ny tomt att leta på.Vi tog en tur upp till toppen av berget där öns barn och ungdomar slet och drog upp alla granar de samlat och gömt sedan jul för att bygga en ståtlig påskefyr. Självklart drog vi med oss lite ris och grenar själva på vägen upp. Abbe konstaterade att nästa år så ska han vara med och jobba med fyren. Tycker jag låter som en bra idé, det är nog ett bra sätt att lära känna lite andra killa och tjejer i hans ålder på ön.Brandkåren var uppe och riggade iordning en brandpost och la några rullar slang på plats, ifall något skulle gå snett av någon anledning. Men det är nästan bara granit och kanske lite ljung runt platsen där elden är så det ska nog mycket till för att det ska bli problem.Eftersom en del av tävlingen öarna emellan går ut på att tända sist så brukar man tända en "narrefyr" först för att lura de andra öarna att man tänt och på så vis få dem att tända sin före oss. Kruxet är bara att alla öar gör samma sak och dessutom flera gånger så jag vetitsjutton hur de reder ut vem som egentligen tände sist. Kanske spelar det inte så stor roll, så länge alla öar tror att just de vann


När väl den stora fyren tänds, den som de sparat granar till i flera månader, och sedan slitit och släpat hela dagen för att bygga, så går det fort. På bara några minuter är den nerbrunnen. Det är otroligt effektfullt och maffigt.


3 kommentarer

 1. Ser magiskt ut! Hur blev bordet? Finns det bilder? Är lite sugen på att själv bygga ett och tar gärna emot lite inspiration :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag återkommer med bild på bordet. :) Det blev inte riktigt färdigt, men jag tror det kommer att bli ganska maffigt.

   Radera
 2. Hej. Såg att ni haft en electra mini rod. Den ser ju så läcker ut. Var ni nöjda med den??? Funderar på en sådan till sonens kommande femårsdag.
  Mvh Åsali

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.