I tredje person.

13:06

För det mesta är Abbes pappa en bra pappa vågar jag påstå. Sådär snäll och fin och duktig. Men vissa dagar är han en riktigt dålig pappa. En trött, irriterad, helt utan tålamod. En pappa med pip i öronen och snurr i huvudet.

Och det konstigaste. Den som tycker allra sämst om Abbes pappa just de dagarna är förmodligen Abbepappan själv.

19 kommentarer

 1. Men snälla Pappan ? Alla kan inte vara underbara alltid. Och man måste få vara irriterad ibland. Ungar fattar sånt, dom är inte dumma. Bara man uppväger med kramar, pussar och glada tillrop andra dagar.

  SvaraRadera
 2. Vem vill bo med ett helgon? Bara man kramar barnen efteråt så förstår de. Och du har ett tuffare jobb än de flesta pappor, kom ihåg det.

  SvaraRadera
 3. En klok person sa en gång "det är svårt för barn att ha perfekta föräldrar, för vad skall de då revoltera emot?".
  Den har jag levt på många gånger.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Har ikke du lov til og bli iritert? De er ett mye mänskligt beteende, som ju er en slags ventil. Skönner du hva jeg mener? håper du gör det. Alle blir vi det ibland. Jeg syns det er helt i orden jeg! Ha det gott vännen. Hilse fra Hedda.

  SvaraRadera
 5. Man är inte förälder om man inte har såna dagar ibland.. Bara man inte har det för ofta..

  //Mia

  SvaraRadera
 6. Ja du "Abbepappan":
  Vi är nog några pappor runt om i landet som VILL vara "idealpappan" i alla lägen...När man dagligen inser att man inte lever upp till det eget högt ställda idealet inser man att man kanske ändå inte är mer än människa....
  Kram
  Hanna, Sara och Alvas stolta pappa

  SvaraRadera
 7. Hög igenkänningsfaktor på den..Bror duktig komplex kallas det för va? ;)
  En liten extra kram och puss och gå vidare!

  SvaraRadera
 8. Du är nog bättre än många i alla fall!
  Ingen är ju perfekt jämt heller.

  / Ellen,som börjat blogga igen:)

  SvaraRadera
 9. Då är det extra skönt att ha världens bästa barn. Och veta att imorgon är en annan dag.

  SvaraRadera
 10. Låter som en ganska normal pappa!!! =)

  SvaraRadera
 11. Dagen efter brukar vara en bättre dag, för då har man lärt sig något om sig själv =)
  Fast pip och snurr låter som om det har varit lite för mycket ett tag, du har ju faktiskt semester, så ta nu och njut lite i hängmattan en stund...

  SvaraRadera
 12. Du är mänsklig... bara att inse och gilla läget. Det finns väl inga ungar som är bara solsken alla dager heller, eller?!?! Även de är mänskliga. Det gör oss inte till dåliga föräldrar (eller de till dåliga ungar), för jag tror att alla föräldrar har dåliga dagar. Så länge inte alla dagar är sådana är det helt OK

  SvaraRadera
 13. Håller med om att det är fullkomligt mänskligt. Herregud det finns dom som är så där jämt och då menar jag precis jämt. Att man har lite samvete och inte själv gillar dom sidorna är ju lite positivt då för då är det ju förändringsbart.
  Men hörrö, alltså det är mänskligt att vara människa, så var du irriterad ibland. Förresten kanske det är nyttigt för barn att se olika nyanser, bara man kan förklara dem också.
  Kram, du är bra!

  SvaraRadera
 14. Hej Abbepappan,
  Tack för en inspirerande och rolig blogg. Den blev den bästa sommarläsningen i år! Har läst allt från början till slut, det var svårt att sluta. Som förälder till en 3,5 månaders tjej med luftvägsbekymmer har vi börjat bekanta oss med vården. Känner igen så mycket i dina beskrivningar. Men gillar att läsa om allt det andra också...föräldraskapet, syskonkärlek, jobbet och reflektioner om livet i allmänhet. ALLT finns ju i bloggen...utom dagens outfit, men det finns gott om andra bloggar för det ;). TACK för att du förgyller vår vardag!

  Kram,
  Lilla My

  SvaraRadera
 15. Kära Abbepappa. Det där känner jag igen. Och det är svårt med tålamodet när det piper och snurrar. Men att du är en bra pappa, det vet både dina barn och din fru. Och dina läsare. Kram.

  SvaraRadera
 16. En alldeles vanlig människa. Med andra ord.

  SvaraRadera
 17. Mycket klokt och välformulerat! : )

  SvaraRadera
 18. Du är för go, Abbepappan. Du sätter ord på vad många känner. Det är vad jag tror. Kram!

  Hoppas ni har en riktigt fin sommar!
  Jes ♥

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.