Styv kuling.

22:15

Ja just det ja. Vi var ju ute och paddlade förra helgen, min kompis och jag. Det har jag glömt berätta om. I korta drag kan man säga att det blev ett litet äventyr – på många sätt likt de tidigare åren, men samtidigt ganska olikt.

Vi bodde som vanligt i huset på Käringön. Stormen som härjat under veckan bedarrade innan vi fått kajakerna i havet vid Stocken på Orust på fredag kväll, och vi fick som vanligt en fantastiskt fin paddling ut till ön i solnedgången. Väl framme tände vi i vedspisen och njöt av goda ostar, italienska delikatesser och Amarone. Som vanligt.

På lördag morgon vaknade vi av att regnet piskade och vinden ven så att det knakade i huset. Inte läge att ge sig ut i kajaker i den blåsten alltså. Vi åt frukost, tog på oss regnkläder och gick en promenad på ön. När vi kom till bergknallen där vi lagt kajakerna var de borta! Hela knallen var borta till och med. Platsen där vi alltid lägger våra båtar stod under vatten och inga kajaker gick att se. Den paniken.

Vi hittade den ena på en brygga. Någon vänlig själ hade lyft upp den, men det var ju bara en kajak, min saknades. Jag mindes med lätt panik i bröstet då jag och samma kompis skulle cykla ett MTB-lopp i Norge för en massa år sedan och min cykel mosades sedan den flugit av taket på motorvägen på väg till tävlingen. Varför alltid mina grejer?

Vi hittade min kajak på en gräsmatta i närheten med ett visitkort, till ett av de små hotellen på ön, instucket under packnätet. Den var skrapad på ovansidan och av hotellägaren fick vi veta att han hittat och fiskat upp båda kajakerna på sin morgonpromenad. Min hade tydligen gett sig ut i gästhamnbassängen och kilats fast under en järnbalk på en av bryggorna, därav gnagmärkena. Men de kunde ju ha flutit ut till havs båda två, så lite skavsår får väl ses som en ren vinst i sammanhanget.

Nåväl. Det mojnade lite på eftermiddagen så vi fick en kort tur ändå. Havet var bråkigt och brusigt och vi vågade oss inte ut mer än att bara nosa på det i mynningarna mellan öarna som skyddade oss. Jag slog runt för första gången och fick öva mig på att ta mig ur kajaken, och än värre, ta mig i den igen. Lustigt nog hände det på väldigt lugnt vatten och inte ute på det kokande havet. Men icke desto mindre var det en mycket bra övning att se att saker och ting fungerade som det skulle.

Så egentligen var allt som vanligt. Det vill säga lyxpaddling med middag på Peterson Krog och övernattning i kakelugnsvarmt hus. Men den här gången med en liten extra nypa äventyr.
19 kommentarer

 1. Wow, vilka fantastiska bilder du tagit!

  SvaraRadera
 2. Instämmer enormt med föregående kommenterare!

  SvaraRadera
 3. Otroliga bilder! Älskar framför allt bilden på kossorna - en riktig vägghängare! :)

  SvaraRadera
 4. Kan inte annat än hålla med föregående kommentatorer. Dina bilder den här gången var så vackra!!!

  SvaraRadera
 5. Otroooligt fina bilder! Som nybliven ägare till en digital systemkamera är jag såklart nyfiken på vad du fotar med? Intresset för foto har ökat enormt hos mig, nu hoppas jag på mer tid att fota annat än barnen ;-).

  Har följt din blogg under lång tid men sällan kommenterat...

  Varma hälsningar

  SvaraRadera
 6. Så bra att hålla fast vid en sådan kompishelg! Det är kul att följa den, nu för tredje(?) gången.
  Håller med de andra - fantastiska bilder. Min favis är den vänstra bilden, längs ner. Hur lyckades du få speglingen så synkrad när du sitter i en kajak o paddlar?

  SvaraRadera
 7. haha du och din "horisontfetischism"!

  e

  SvaraRadera
 8. Kan man ana ett mönster? Kraschad cykel, bortblåsta kajaker och gå runt i kallvattnet :) Ett annat mönster är din förmåga att renodla bilderna. Frågor om vilken kamera du använder känns irrelevant, det är förmågan att se /komponera bilderna som är helt fantastisk. -Så bra. /Dan

  SvaraRadera
 9. Vädrets makter kan kanske ingen stå emot.

  Jättefina foton från er tur för lite tur var det ändå eller hur ?

  SvaraRadera
 10. "Deliverence", den barntillåtna versionen!
  Tycker ändå att ett lugn genomsyrar bilderna av ert äventyr...
  "massmis med"
  Niklas

  SvaraRadera
 11. älskar texten, älskar bilderna, älskar dig!:)

  SvaraRadera
 12. Fortfarande utan egen kajak sitter jag här och formligen dreglar över bilder och berättelse. Oerhört tacksam över att allt gick bra för er trots de extra äventyrskryddorna.

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder, vill ha... på väggen i mitt hem...

  SvaraRadera
 14. En gång i tiden hade jag en pojkvän som tog mig med ut till Käringön. Vi åt på krogen och under tiden försvann vattnet ut till havs och vi fick (till all andra gästers stora nöje) slita med att mecka loss båten, som så vackert stod parkerad på en sjöstjärnebeströdd klippa. Jag minns inte så mycket av ön, men dina bilder gör att jag blir sugen på att åka tillbaka till den kala västkustskärgården.
  Kan du inte göra en Abbefilm snart, förresten?

  SvaraRadera
 15. Storartade bilder som vanligt! Eftersom jag älskar kor och älskar skärgård så förstår du säkert vilken bild som är mon favvo... Kan man önska sig en förstoring att hänga på väggen i julklapp?

  Kram från din lilla storastyster H

  SvaraRadera
 16. Tur i oturen och fantastiska bilder.

  SvaraRadera
 17. Otroligt fina bilder och ett härligt äventyr. Får hoppas du har en vattentät kamera eftersom du slog runt.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.