Glad Lucia önskar Abbe.

22:49

26 kommentarer

 1. Abbe är så charmig så man smälter ju direkt!

  SvaraRadera
 2. Vad fint :) Och underbart scenspråk!

  SvaraRadera
 3. Underbart!
  Jag gillar Abbes skorr på rösten när han tar i, det ger lite cool Jay-feeling, lite Metal så där.
  :-)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar hans ng-ljud, för det är så sött: "När julen kommer ska varenda unne vara glad!"

  Jag hoppas att det blir så, att när julen kommer är varenda unne glad.

  SvaraRadera
 5. "Ja kan inte resten" - men lilla snutt du kunde ju hur mycket som helst! Vad duktig du är på att sjunga! Heja Abbe, finaste pepparkaksgubben i år!

  SvaraRadera
 6. Så underbart, han är så fin Abbe!

  God Jul!

  SvaraRadera
 7. Så fin :)

  Kram Abbe!

  //Nettan

  SvaraRadera
 8. Nu hör man ju riktigt bra vad han säger! :)

  SvaraRadera
 9. Vad duktig han är! Han har ju gjort stora framsteg med talet.
  God jul hela Abbe-familjen!!

  SvaraRadera
 10. Åh, vad härligt att se och höra! Shit - han kommer bli värsta hjärtekrossaren - lillkillen! Storebror gjorde han även en storartad insats, dansandes och klappandes i bakgrunden. God Jul på er alla!

  SvaraRadera
 11. Så fint! Jag har inte läst precis allt på din blogg, men förstått att Abbe har problem med talet. Jag som inte ens hör texten när folk sjunger sjunger schlagers, hörde mycket tydligt och klart precis vad Abbe sjöng. Hur bra som helst!
  /Susanne

  SvaraRadera
 12. Jag har läst här i en massa år och han har blivit så stoooor!
  Han är ju en stor kille nu.
  Det är jättekul att se hans framsteg och att få se honom in action.
  Glad Lucia tillbaka fina Abbe och hela fina familjen.

  SvaraRadera
 13. Jag hör dig på radio precis just nu i denna sekund! heja! :)

  SvaraRadera
 14. Jag hoppas också att dina killar kan dansa på din grav... Vad fint, jag blev alldeles tårögd.
  God Jul!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Hej

  hörde dig precis på musikhjälpen och har just läst igenom ett par inlägg och sett dina funderingar om abbes eventuella inlärningssvårigheter. Det är svårt det där med sina egna barn och inlärning och se sitt barns begränsningar. Jag har en lillasyster som är 6 år yngre än mig och har 22q11.

  hon är nu 25 år gammal och det har nog de sista åren som har varit de tuffaste. Hon gick i vanlig skola ett par år men då kompetensen saknades totalt bytte hon till montesori där det gick lite lättare för henne. Hon gick sedan en djurskötarutbildning på ett 4-årigt "särgymnasium". Hon har nu jobb/praktik där hon jobbar 50% som hundskötare. Har egen lägenhet och sköter hjälpligt sin egen ekonomi. Körkort funkade dock inte utan hon kör moppebil istället.

  De första åren i skolan gick väldigt bra, hon är social och framåt och så länge de var barn och kunde leka var det sällan några problem. Det har dock varit tufft för henne i sina mer vuxna relationer. När hennes kompisar kom in i målbrottet var hon fortfarande mer ett barn.

  Det gjorde att hon ofta tydde sig till kompisar som var ett par år yngre än hon själv. Nu är hon mer i en 14:is fas och vill mest festa och jaga pojkar. Hon hade nästintill exakt lika dant talfel och det var bara vi i familjen som förstod henne men hennes tal idag är nästintill felfritt.

  Folk märker ofta inte hennes handikapp alls men lär man känna henne märker man av det. det gör att hon har lite svårt för vuxna relationer till grabbar och även till viss mån sina kompisar som fryser ut henne. Jag får dock känslan att det är ett lite kvinligt sätt att hantera folk som är lite udda. Grabbar har nog en annan relation och nöjer sig nog med en simplare kompisrelation och kan acceptera det i den åldern.

  Det är tufft som närstående man vill gärna hjälpa henne så mkt som möjligt. det är svårt att hantera hennes insikt om sitt handikapp. I vissa lägen har hon insikt om sitt handikapp och ibland inte. Man vill ju inte påpeka det för henne och begränsa henne. om det är nått jag lärt mig genom åren är det hennes kraft att gång på gång överträffa de förväntningar omvärlden har på henne.

  SvaraRadera
 16. Åh Abbe gjorde just min dag till en dag med glädje i hjärtat. Underbar är han sonen din.Kram

  SvaraRadera
 17. Då kom man i rätt julstämning! Tack Abbe! Vi behöver det....
  Kram
  Hannas pappa

  SvaraRadera
 18. Haha! Var tvungen att gå in och titta på klippet igen. Hej!

  SvaraRadera
 19. Förstår varför ni inte använder tecken så mycket längre då talet har gjort stora framsteg. Kul att se en filmsnutt på Abbemannen - det var länge sedan :-)

  SvaraRadera
 20. åååh abbe! så sjukt charmig att jag bara vill äta honom, pepparkaka som han är:)
  "kan inte resten" - du kunde ju jättemycket!
  kram abbefamiljen! :)

  SvaraRadera
 21. skönsjungare Abbemannen är och ff söt pepparkaksgubbe med;).. God jul och gott nytt år till Abbefamiljen!

  //Annie

  SvaraRadera
 22. Fine fine Abbe! Vilka framsteg han har gjort med talet, nu hör man ju allt han sjunger, wow! Heja Abbe!!

  SvaraRadera
 23. Dude! Säg åt Abbes fröknar att de inte får sjunga sådär mörkt med honom. Barn i Abbes ålder har ljusa röster - om inte fröknarna "ljusar till" sin sång och lägger den lite högre lär barnen sig inte hitta i sitt register. Abbe har ju en jättehärlig sångröst men så blir han tvungen att "brumma" för att det blir för lågt för honom hela tiden.

  (Ursäkta en miljöskadad musiker :) )

  SvaraRadera
 24. WOW!!!! Vilka framsteg med talet!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.