Välgörenhet.

23:03

Jag känner lite grann att jag har tjatat rätt mycket på er om olika grejer för att få er att hjälpa folk hit och dit. Ni klickade ju Jon och Mio ända till Rhodos och jag vill gärna att ni går och tittar på Fredrik den 8 februari. Vi har snackat Musikhjälpen och med jämna mellanrum kommer jag dragande med organdonation och insamlingar till forskning för hjärtebarn. Kanske tröttnar ni, jag vet inte?

Men jag vill gärna nämna en annan sak som jag tycker är värd att fundera över lite i dessa dagar. Vi har en kund som heter Göteborgs Räddningsmission. De jobbar bland annat med utsatta barn. Det kan handla om barn med föräldrar som är missbrukare, psykiskt sjuka eller sitter i fängelse till exempel.

Just nu jobbar de med ett projekt för att stötta barn i flyktingfamiljer. Barn som många gånger får ta ett alldeles för stort vuxenansvar och kan behöva få vara barn och känna att det finns andra i samma situation. I ett Sverige där vi nyligen både fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen och fått uppleva vår första självmordsbombare är jag rädd att de här barnen får det än kämpigare.

Ett sätt att samla in pengar till Räddningsmissionens arbete med flyktingbarnen är genom Pixelhjälpen. Det är en sajt där du kan köpa yta för att lägga upp din profilbild t ex. Ju fler pixlar desto mer pengar till verksamheten. Från 20 spänn upp till 200 och betala med SMS, så alla kan vara med. Sedan kan man berätta för alla sina vänner på Facebook t ex, och de kan se din bild i mosaiken som uppstår. Klicka in och ladda upp en bild vetja!

Okej. Slutligen. Det pågår någon slags omröstning på Facebook. Blog of the year. Jag fick ett meddelande bland kommentarerna att man kunde rösta på min blogg där. (de har stavat med två J – alltså Hejja Abbe om ni letar efter den) Tydligen kan man vinna en weekend i New York för två vulket naturligtvis hade varit underbart. Lite oklart dock vem som står för vinsten. Det verkar vara lite alla mot alla, så chanserna mot Kissie och Zytomierska etc är väl minimala med alla deras läsare.

Nåväl sluttjatat. Om ni tycker det blev lite väl mycket nu säger jag förlåt. Och väljer ni mellan det pixlar och att rösta på Heja Abbe, köp då pixlar. Flyktingbarnen behöver det så mycket mer än jag.

UPDATE:
Vet ni? Min blogg har ingen chans att vinna den där omröstningen på Facebook ändå. Men det tror jag kanske att Monas Universum har, hon ligger femma just nu. Så varför inte rösta på henne istället? Hon är skojig och galen, men väldigt snäll. Och dessutom vän med bästaste Linda. Rösta på Mona vetja, så kanske hon når ända fram.

5 kommentarer

 1. Du håller dig precis på gränsen så att det inte blir för mycket. Det bästa är att du inte tjatar som samma sak 100 gånger, så det blir inte påträngande.. Du tvingar oss lixom inte:)

  SvaraRadera
 2. Tror att vi kan välja själva vad vi vill ställa upp på och inte. Hakar så gärna på det som känns viktigt även för mig.

  GOtt Nytt År! på er allihiopa...

  SvaraRadera
 3. Hej abbepappan!
  Du säger ju det själv på slutet: allt är relativt i förhållande till dess väsentlighet. Att skriva om dina tankar, om ditt liv, som berör och "hjälper", ger energi och hopp åt andra, i bloggform är en enastående förmåga som du har. Det är för mig själva andemeningen med bloggandet. Jag känner inte till de andra bloggnamnen du nämner men jag hoppas att även de tar upp väsentligheter...Självklart behöver det ena inte heller utesluta det andra! Man kan ju försöka bidra till välgörenhet (av olika slag) OCH aktivt försöka skicka er till New York. Hoppas som vanligt på det bästa,
  Gott nytt år till dig, din familj och alla som läser om ert öde,
  Niklas

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Vad gullig du är Gunnar, tack. Inte för att jag har några större ambitioner att vinna, man har ju inte så mycket att hämta när småtejerna är inblandade.

  Men det hade varit kul att åka till New York!

  Gott Nytt År på dig!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.