Svar ett.

18:21


Fråga:
Hur har eran jul varit?

Svar: Tack den har varit bra. Vi firade hemma hos killarnas mormor och morfar ihop med deras kusiner och moster och morbror. Julbord åts såklart med allt som hör dit. Massor av smaskigt och inte minst mormors goda hemmagjorda sill. Det är väldigt skönt få komma dit och umgås och bli ompysslad. Jodå, så är det. Man pysslas om väldigt mycket och faktum är att det bästa sättet att hjälpa till verkar vara att ta med sig något hemifrån till julbordet. Annars får man slåss i köket med någon annan. Jag bakade vörtbröd, gjorde Janssons frestelse och bohuslänsk äggost som vi hade med oss. Alltid något. Att pyssla med det kvällen innan julafton är dessutom en sån där grej som jag tycker är riktigt mysigt. Doftar gott och ger julstämning.

Tomten kom och det var naturligtvis spännande. När han åkt vidare till andra snälla barn fick vi själva ta hand om julklappsutdelningen. Storebror och storkusinen tog befälet och det gick undan ibland. Men det är inte lätt när man har en Abbe som tjatar om att han vill ha ett paket så fort han öppnat ett.

Juldagen bjöd på iskall promenad ner till hamnen och lite drömmande vid vår tomt. Sedan saltlånga med äggsås, gröna ärtor och grovmalen kryddpeppar. Och så den där äggosten med björnbärssylt till dessert. Lutfisk, släng dig i väggen säger jag.

Bilder från julen finns i inlägget från häromdagen.

Hur var er jul då?

3 kommentarer

 1. Underbar men väldigt, väldigt snöig. Vi firade jul på Öland och på julafton kom man ingenstans så sambons mormor fick fira utan sin syster för första gången på 80 år. Men hon tog det med lugn och menade att en sån jul är också värd att minnas. Att fira jul med människor som är 80+ måste vara det finaste som finns.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar julafton det låter som!

  Jag hade det mysigt, alla mina syskon och syskonbarn samlades hemma hos mina föräldrar. Roligt för en annan som bor i andra änden av landet och inte hälsar på så ofta. På kvällen åkte jag ut till mitt gamla jobb, ett äldreboende för förståndshandikappade och var tomte.

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra att ni haft en bra jul! Tittar in här lite emellanåt och det är alltid lika trevligt.

  Jag har spenderat julhelgen på sjukhuset och varit kass hela jullovet. En vän till mig som också fick spendera julen på sjukhuset sa till mig att julen är en känsla, inte ett datum. Det stämmer ju. Och så blir det faktiskt jul igen. Tråkigast för mig var en uppskjuten resa, men å andra sidan skulle den varit över nu, nu har jag allt det roliga kvar. Man får se det positiva!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.