Bilar 2 – Galapremiären.

11:53

Söndagen började med sovmorgon och en Abbe som väckte mig med en klapp på kinden och upplyste att det var ljust ute. Vi åt en god hotellfrukost, checkade ut, lämnade bagaget i hotellets bagagerum och tog T-banan till Hammarby sjöstad.

Vi letade oss fram till platsen där premiärdagen skulle börja, och det var då vi såg den. En riktig Blixten McQueen! En stor fullskalig, fungerande rallybil, dekorerad precis som Blixten. Abbe tappade nästan andan av vördnad. Och när han fick frågan om han ville sitta i bilen trodde jag han skulle gå ner för räkning.

Sedan väntade gokart- och Segwaykörning, mat och dricka, tårtor i form av bilarna från nya filmen, test av nya Bilar2-spelet på X-box, Ahlgrens bilar och en goodiebag med Lego och annat smått och gott. Storebror berättade att gokarten gick "typ, tio gånger så fort som Radiobilarna på Liseberg".

Han konstaterade också att det var en massa folk där som han kände igen från sina från sina favoritprogram på TV. Och när jag berättade för Abbe att tjejen som sjöng en av hans älsklingssånger (Snälla snälla) satt precis bredvid honom sa han "Va!? Gjorde hon? Wow."

Vi åkte dubbeldäckarbuss utan tak in till centrum och biografen Park, "precis som i Barcelona" sa Abbe. Kön utanför bion var ett par hundra meter lång, men det gjorde inget för vi fick Blixtenisglass att svalka oss med under tiden. Röda mattan var utrullad, med svarta bilspår på, utanför entrén stod de riktiga rallybilarna från gokartstället och högar av bildäck. Där fanns också två stora Legomodeller av Blixten och Bärgarn.

Filmen då? Den var kanon! Bästa film storebror hade sett enligt honom själv. Det var som en blandning av den första Bilar-filmen och en klassisk James Bond-rulle på samma gång. Högre tempo och mer action än den första filmen. På gott och ont, beroende på vad man gillar. Och dagens 3D-teknik, man kan inte annat än bli imponerad.

Det var tre trötta, men mycket nöjda killar som klev på flyget hem på söndag kväll.

8 kommentarer

 1. Låter som ett fantastiskt äventyr för Er alla tre!

  Farmor o. Farfar

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj! Vet inte om jag törs visa dom här bilderna för mina killar :) Vilken grej! Jag hade också velat vara med...så coolt!

  SvaraRadera
 3. Åh, så himla kul. Jag vågar inte heller visa bilderna för mina killar :). De räknar minuterna till på söndag, då vi bokat biobiljetter för att se filmen!

  SvaraRadera
 4. Låter som ni haft en toppenminisemester i storstan.

  SvaraRadera
 5. Varför fick inte JAG följa med??!!!!
  Låter som om tre pojkar fick sitt lystmäte - med råge!
  Jag har försökt introducera Blixten osv i Saras liv men det går inte som undertecknad hoppats...!
  Pojkar och flickor är olika, tycker om olika filmer - och hur fascinerande och fantastiskt är inte det!
  Kram
  Niklas, Hannas, Saras och Alvas pappa

  SvaraRadera
 6. Vilken fin helg ni verkar ha haft!
  Kul att filmen är bra. Jag har lovat några barn att se den nästa vecka, hoppas på att jag gillar den ;-)

  SvaraRadera
 7. Snacka om att man bli lycklig när man ser det här!

  SvaraRadera
 8. Ja visst blir man lycklig av att se bilderna glada fina bilder.

  Annelie från kalmar

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.